שאלה...

zebra403

New member
שאלה...

ניסיתי לברר בין החברים שלי מה לדעתם משמעות החיים, כלומר למה עלינו לשאוף במירוץ המטורף הזה שנקרא החיים... התאכזבתי לשמוע מהם, שכל מה שמעניין אותם זה רק סקס ואהבה... נראה לי שיש יותר מזה בחיים (יש לציין שאני לא א-מיני, אפילו לא קרוב...). לדעתי, השאיפה הגדולה היא להנות כמה שיותר וכמה שאפשר (זה כולל סקס ואהבה אבל גם ספורט אקסטרים, טיולים וסמים- או בקיצור לנסות כל מה שהחיים מציעים...). אז בעצם השאלה שלי היא כזאת (ומופנת לכל מי שמגדיר את עצמו כא-מיני...): מה היא בעצם השאיפה שלכם בחיים? האם יש לכם בכלל כזאת או שאתם פשוט זורמים עם הזרם? מה מעלה לכם את רמות הסרוטנין במח וגורם לכם הנאה?

p019

New member
להשיג השגים משמעותיים במחקר

לפחות השגים בסדר גודל סביר. אני חייבת לציין ש"התאכזבתי" לגלות שאתה חושב שסמים זו שאיפה. ממ.. מצד שני
בכל מקרה - יש ארבה יותר בחיים ממין, ספורט אקסטרים וסמים.

zebra403

New member
לא התכוונתי שסמים זו "שאיפה" אצלי בחיים...

כולה התכוונתי לכך שאני רוצה להנות בחיים וסמים זו דרך אחת שאני לא מפחד ללכת בה (עד גבול מסויים כמובן)... זאת עובדה, שההנאה נגרמת משחרור של כימקלים במח. אם זה בסקס או בקפיצת בנג'י- ההנאה שנגרמת לנו מזה היא פשוט תוצאה של שינויים כימיים במח מה שגורם לנו הרגשת הנאה. סמים זה בסך הכל עוד דרך שכל עוד יודעים את הגבול זה גם לא מסוכן (לא יותר מסקס ולא יותר מקפיצת בנג'י...). כשהייתי קטן, הייתה לי גם שאיפה ללמוד, לחקור, להצליח... עד שהבנתי שזה לא ממש מה שאני מחפש. אני לא מחפש לשנות את העולם, להשאיר משהו אחרי שאני יעזוב (תגלית, נכסים, יצירות, כסף...). אני רוצה להנות מהזמן שאלוהים קצב לנו, אני רוצה להגיע לגיל זקנה ולהסתכל אחורה ולחשוב שבאמת הצלחתי למצות את החיים עד תום. בעצם העליתי את השאלה על משמעות החיים, בפורום הזה, כדי לשמוע מה מעסיק אנשים חוץ מסקס, לימודים, עבודה... העולם ממזמן נעשה מקום שסובב הכל סביב סקס. מעניין אותי לדעת מה אנשים, שסקס לא בראש שלהם בכלל, עושים בזמנם הפנוי? מהי בעצם הפנטזיה שלכם?

דם דם

New member
סנדבורד

זה משהו שהייתי רוצה שיהיה מקובל יותר בארץ שזה אגב כמו סקי רק על חולות. כמו סנובורד רק על חול. ובארץ כידוע אין שלג לסנובורד אז אפשר בהחלט לעשות סנדבורד בחולות הנגב למשל. שאיפה משמעותית שלי לחיים זה להיות פרופסור לביולוגיה אבל חוץ מזה יש הרבה דברים שאפשר להינות מהם בחיים וסקס הוא לא משהו שאני לא יכול בלעדיו.בהחלט לא מפריע לי שהוא איננו.

avi1283

New member
גם

אצלי השאיפה היא לעשות מה שיגרום לי להרגיש טוב. אני כן בשאיפה של לשנות את העולם ולעזור, זה יגרום לי להרגיש טוב, כל אחד והדברים שגורמים לו הנאה יש כאלה שסמים יש כאלה שסקס ויש כאלה שדוקטרט, כל אחד והקטע שלו.

אין לי שאיפה ספציפית

זה משתנה עם מצב הרוח. בגדול, השאיפות והדברים שאני מוצאת שאני נהנית מהם גם כשהם קורים וגם אחר כך, זה ספרים ותכנים ממש יפים ובעלי משמעויות, זה אידיאולוגיות ומעשים רגילים שמשפיעים על הסביבה, זה חברים אמיתיים, וזה ליהנות מדברים רגעיים ופעוטים בלי רגשות אשם. אני חושבת שאלו הקטגוריות שאליהן מתרכזים הדברים שכיפיים לי בחיים. אני חושבת שחלק מאלו שרק מדברים על סקס בתור שאיפה לא באמת מתכוונים לכך, אלא הולכים עם העדר בלי לשים לב. אבל לא יודעת כמה מהם הם כאלו. כלומר, הם אוהבים סקס, אבל יש להם עוד דברים מהנים בחיים באותה רמה.

לגבי שתי השורות האחרונות,

זה מזכיר לי שקראתי פעם איזה מאמר על מחקר שעשו, שהתגלה בו שהדבר שהכי קשה לאנשים לוותר עליו לאורך תקופת זמן ארוכה זה דווקא טלויזיה, ולא סקס. אם אני זוכרת נכון [זה היה ~ממש~ מזמן :X], כל קבוצת ניסוי התנזרה מדבר אחר בחיה. והתוצאות הסופיות גילו שבמקום הראשון מבחינת קושי ויתור הוא טלויזיה, וסקס רק במקום השני.

p019

New member
אני חושבת שאצלי זה ספרים

אני יכולה לחיות בלי טלוויזה - כל עוד יש לי מלא ספרים. אבל בלי ספרים !??!?? לא מסוגלת (או רוצה) לדמיין.

אצלי זה מוסיקה.

אני יכולה לחיות בלי טלויזיה ובלי ספרים תקופת זמן, אבל אם ינתקו אותי מהדיסקמן עם הדיסקים, מהחליליות ומהפסנתר, אני אתחרפן. האמת שאם ישאירו את החליליות והפסנתר, אני עדיין אתחרפן, אבל זה ייקח יותר זמן וזה יהיה קצת יותר נסבל.

למעלה