שאלה..

KבתאלK

New member
שאלה..

אני חילת מתנדבת עקב בעיה רפואית ואני עושה וחצי. אני נמצאת בצבא כבר חצי שנה ולא ממש טוב לי כי אני מוצאת את עצמי אומרת לפעמים מה לעזעזל אני עושה פה או נו שיעבור כבר הזמן\= יש לי תפקיד טוב אבל הסביבה היא מציקה ואני לא מרגישה בה בנוח. אני נמצאת בתקופה שהבריאות הנפשית שלי לא משהו ועברתי הרבה דברים וחלק מהם אני שומרת עמוק בבטן אני מבולבלת ומתוסכלת.. הלפ??

Googlish

New member
היי, בתאל

ראשית כל, הרשי נא לי לומר כל-הכבוד על עצם היותך מתנדבת (לצערנו, כפי שאנו יודעים, ישנה תופעה של חובת-השירות שאינה מתממשת בשל אי-אילו סיבות אצל אי-אילו צעירים המיועדים לשירות, וחבל!). הלוואי שיעשו רבים כמוך ויהיו אנשים נכונים כמוך, כה לחי! שנית, לשאלתך: בהחלט קשה מאוד להתמודד מול מצב שאת נמצאת "לבד" במערכת, שהרי לפי תיאורך, הסביבה מציקה לך, ולכן את במצב בעייתי מאוד מבחינתך. אם היו לך אנשים קרובים מאוד בסביבה הקרובה אלייך, אזי התפקיד עצמו היה יכול להיות בסטטוס אחר, אולם הסביבה הייתה תומכת ואוהדת, ולכן ההיפך (המצב, בו את נמצאת כיום) הוא אכן די מעיק. ההצעה הראשונה האפשרית היא לנסות בכל זאת למצוא את החברים הנכונים והקרובים יותר שניתן למצוא בתוך הסביבה הקרובה שלך במקום השירות. חשוב מאוד להיות חלק מאותה סביבה על-מנת לקבל ממנה תמיכה ולמצוא בה את האנשים האמיתיים שיכולים יהיו גם לתת אוזן קשבת לדברים שתרצי לומר ועליהם לדבר. באם בכל זאת בלתי-אפשרי מבחינתך למצוא אנשים קרובים וטובים בסביבת השירות הצבאי שלך, אזי את תמיד יכולה לפנות לגורמים אחרים, כמו הקב"ן (נכון, היום מציעים אותו באופן מהיר מדי, אך אם תקראי את ההמשך תביני מדוע ההצעה הזו...), מאחר והוא אכן פסיכולוג צבאי הנותן שירותיו לחיילים בחינם!!! אצלו תוכלי למצוא אוזן קשבת, הצעות נבונות ומקצועיות יותר ובכלל, לשפוך את הדברים מהלב ובסופו של דבר ל"השאיר קצת כאב", אך בהחלט לאפשר לעצמך להמשיך בשירות עם תומו ולהמשיך בעצם היותך בנאדם טוב (אחרי הכל התנדבת לשירות וחבל לעזוב את הכל עכשיו!!!). חשבי על הדברים, המון המון בהצלחה ושבת שלום.

למעלה