שאלה...

רמירז..

New member
שאלה...

אבל בבקשה תקראו טוב טוב את השאלה שלי ואל תתבלבלו כי הרבה ששאלתי לא ענו לי בצורה ברורה..אז ככה: אני כרגע בן 16 ואני פועל במשמר במסגרת מחויבות אישית כמו שכבר אמרתי 1889 פעמים ועכשיו לקראת החופש הגדול אני רוצה להתנדב, כלומר להפוך כבר למתנדב לכל דבר. יומולדת יש לי בינואר ככה שבחופש אני עוד לא אהיה בן 17 אבל האם בכל זאת אפשר כבר להפוך למתנדב? או לפחות להמשיך לבוא ולעשות את הפעילות רק בלי נשק? בבקשה תקראו טוב כי השאלה הזאת מבלבלת הרבה אנשים.. מחכה לתגובות

רמירז..

New member
תסלח לי אבל אתה מדבר שטויות!!!

בטח שבני נוער יכולים להתנדב!!!!! התקנון אומר מכיתה יא אפשר או מגיל 17...איפה אתה חי? בחיים שלך לא נתקלת במתנדבי נוער? אני כבר שנה שלמה פועל איתם ואני בעצמי בן 16 ואני במשמר!!! אני לא מאמין שאני בכלל צריך להסביר לך דבר כזה...

צחי פלג

New member
תרגע..

אין לי מושג על מה אתה מדבר. אני 5 שנים במרחב ירקון. לידעתך אם את חושב להתנדב ליחידה יעודית - רק אחרי 3 שנים צבא. אם אתה מתכוון לאלה שמעבירים ילדים במעבר חציה בבוקר אז אולי אתה צודק. צחי..

רמירז..

New member
פחחחחח..עכשיו הרגת אותי מצחוק...

לא דיברתי על משמרות הזה"ב!!!!!! אני מדבר על המשמר האזרחי!!!! ששיך למשטרה!!! שליו בעצם כל הפורם הזה?! וכן בני נוער מתנדבים בו!!! עם הכל קרבין, אפודים, הם מצטרפים לשוטרים בסיורים בניידות מאבטחים...הכל אנחנו עושים!!!!

or_k

New member
אצלנו בבסיס ראיתי

מתנדבים שהחלו לפעול כמתנדבים לכל דבר כבר מהחופש הגדול בין כיתה י´ לכיתה י"א למרות שעדיין לא מלאו להם 17. לא יודע איך זה אצלכם בראשון אבל לא נראה לי שתהיה בעיה עם זה. שאל את מפקד/ת הבסיס שלך.

epi

New member
תשובה לשאלה..

אני הייתי במשמר האזרחי במחויבות אישית ואחרי זה בחופש הגדול הפכו אותי למתנדבת אפילו שעוד לה היה לי 17 זה תלוי במפקד/ת בסיס שלך תשאל אותם.....

eli lub

New member
אני כבר מתנדב ועדיין לא מלאו לי 17

אני כבר מתנדב ועדיין לא מלאו לי 17 תאמת לא מלאו לי עדיין 16 אני כיתה י´ עוד מעט יא´ ויש לי רישיון לנשק (קרבין) ואני נחשב כמתנדב רגיל ולא מחויבות אישית !!

תקנון המשא"ז היבש מתיר התנדבות

מגיל 17 והילך. ולא לפני. ישנם יחידות מסוימות שדורשות שרות צבאי טרם ההתנדבות. אך לא נתקלתי בזה. שבוע טוב, והכי חשוב, שקט! לכולנו!

מתנדב

New member
לגבי ההתנדבות

בעיקרון כל אחד שמלאו לו גיל 17 יכול לצאת להתנדב אמנם יש פעמים שמתחת לגיל 17 גם מקבלים כפי שאתם רואים כאן שישנם כאלו מתחת ל17 והם מתנדבים. יש יחידות אמנם שמחייבים שירות בצבא קודם כגון ימע"ר, אבל קלאסי לא מחייב שום שירות בצבא קודם, ואפילו מתמיד לא חייב שירות צבאי קודם. לגבי רשיון לנשק, אם אתם רוצים לעשות רשיון לנשק פרטי, דבר ראשון אתם חייבים 3 שנים שתהיו ביח"מ, ואישור של קצין אק"מ ושל הממ"ז ושל מפעיל הבסיס, ואם זה הולכים למשרד הפנים, ומבקשים רשיון לנשק פרטי. מתנדב שיוצא אם קרבין הוא לא מקבל רשיון לנשק, אלא במסגרת התפקיד מותר לך להחזיק קרבין, אבל זה לא רשיון.

Deathatred

New member
דבר עם מפקד/ת הבסיס שלך

ברגע שסיימת מחויבות אישית אתה יכול להפוך למתנדב מן המניין. בקשר לנשק - אם היית מתנדב אחראי אז יתכן שהמפקד יאשר לך לעבור מטווח גם לפני גיל 17. אם לא, תיאלץ לחכות עד אז. אני אישית, מכיר מתנדבים שהתנדבו גם בקיץ מיד אחרי המחויבות האישית וגם עברו בקיץ מטווח. בכל מקרה, את רוב הפעילויות אפשר לבצע בלי נשק (אבל יש פעילויות שעדיף עם).

dpg

New member
יש לי משהו יותר מדוייק מכולם

אני מפקד נוער בירקון ואני התחלתי בגיל 15 וחצי מחוייבות אישית אחרי שסיימתי את השעות עדיין המשכחתי עד שאתה לא מגיע לראשון לספטמבר שתהיה בי"א לא תוכל להיות כפי שנאמר חבר במשא"ז ולקבל תעודה כי אתה נחשב עדיין במסגרת מחוייבות אישית ותאמין לי הרבה אצלי בבסיס שאלו אותי. אני למשל קיבלתי לפני כיתה י"א את התעודה ומטווח על יבש וחם בקארבין אבל אני עברתי קורס מנהיגות נוער אק"מ אז זה כבר משהו אחר לפי דעתי תמשיך להתנדב עד י"א ותקבל את מה שאתה רוצה ותזהר אל תבלבל במוח את המפקדים שלך בהצלחה

למעלה