שאלה

שאלה

אני עובד במפעל שבו עובדים 5 ימים בשבוע, ואילו עובדים שמגיעים לעבודה ביום שישי מקבלים משכורת לפי שעות נוספות. עד היום לא חשבתי שזו חובה להגיע לעבודה גם ביום השישי, כי בכל זאת אלו הן שעות נוספות, אך אתמול המעסיק הודיע לי שמשבוע הבא לא רק שחובה להגיע גם ביום שישי, אלא הוא מחייב אותי לעבוד 8 שעות ביום השישי. איך שאני מבין את זה, המפעל עובד לפי 5 ימי עבודה בשבוע, וכל מה שמעבר לזה שעות נוספות והן לא חובה. מה אתם אומרים? הוא יכול לחייב אותי לעבוד ככה?

הגר שקד

New member
חוקי העבודה

מעסיק חייב להעביר לידי העובד הסכם עבודה המסדר את כל התנאים עליהם הוסכם ביניהם (כולל שעות וימי עבודה, הסכם שכר, תנאים נלווים ועוד). ניתן לחייב עובד לעבוד שעות נוספות אם סוכם על כך בהסכם העבודה, ובמידה והן מתוגמלות כפי שקבע החוק. מספר שעות העבודה השבועיות נקבע על 9 שעות ליום לשבוע עבודה בן חמישה ימים, ו-8 שעות ליום על ששה ימי עבודה. כל שעה מעבר לזה תחשב שעה נוספת. שעת עבודה נוספות בסוף השבוע (מכניסה ועד צאת השבת) ובחג מחושבות לפי 150%. אסור לחייב או לפטר אדם המתנגד לעבוד בסופי שבוע וחגים מטעמי דת ומסורת (אלא אם מדובר במקומות בעלי היתר מיוחד כגון בתי חולים)

למעלה