שאלה

easygoing1

New member
שאלה

היכן ניתן למצוא באינטרנט הסבר ואולי אפילו תרגול של גזרת עו"י? תודה לעוזר

easygoing1

New member
תודה...שאלה נוספת

والسلام داخل المجتمع הצירוף הנ"ל מופיע בבחינת הבגרות האחרונה של 2 היחידות שמשלימות ל-3 יח"ל. הפועל( داخل) נראה לי כבניין 3 בעוד ראיתי בפתרון שרשמו כי זהו בניין 1. אני צריך הסבר לגבי מדוע זה בניין 1 תודה לעוזר

Hodahahe

New member
אני חושבת שזה..

בניין 1 בזמן בינוני פועל שנדמה לי שמתפקד כשם זה כמו كاتب שפרושו סופר. אם אתה אומר בניין 3 זה יכול להיות פועל בערב או בציווי,.. תרגם את המשפט.. זה אולי יעזור.. אם ישנן טעויות לתקן בבקשה! בכול אופן שיהיה בהצלחה!!

easygoing1

New member
נשמע הגיוני...

תודה האות האחרונה מנוקדת בפתחה-זו תנועת עזר לפני אל הידיעה? שאלה נוספת: את הפועל انتقدوا-האם ניתן לנתח כבניין 7 וגם כבניין 8?(בעבר נסתרים)

easygoing1

New member
וגם..

כיצד ניתן לדעת בגזרות פי"ו ועי"ו מתי לנתח כ-و ומתי כ-ي?

Hodahahe

New member
נראה לי..

נראה לי שצריך לבדוק במילון.. לא זוכרת משהו אחר כרגע.. לדעתי יש כמה תנועות שנשמרות או משהו כזה.. אבל אני לא זוכרת כרגע לא עברתי על הגזרות האלה הרבה זמן.. מקווה שתקבל תשובה טובה יותר! בהצלחה!

תשובות =]

הפועל שהבאת מתאים גם לבניין 8 וגם לבניין 7 אבל לפי מה שאני יודעת נהוג לנתח אותו כבניין 8 ככה שהשורש יהיה נ.ק.ד לגבי הגזרות- בעקרון בודקים במילון, תלוי באיזה אתה בודק- אם בשרוני אז השורש יהיה בסוגריים ואם באיילון אז אתה מניח ובודק אם השורש קיים בבניין שיש לך.. יש מקרים שבהם יש הפרדה בין ע"י לע"ו כמו בבינוני בניין ראשון ואז אפשר לזהות בלי מילון. בע"ו,נגיד قول-مقول בע"י,بيع-مبيع בגזרת פ"ו/פ"י הרוב הם פ"ו אבל שוב..מילון (אני אישית שונאת את הבדיקות האלה אבל אין ברירה
) מקווה שעזרתי.

Hodahahe

New member
אני חושבת ש..

אני חושבת שאפשר לנתח אותו בתיאוריה כבניין 7 וגם כבניין 8 אבל.. נדמה שבמצב כזה תמיד זה בניין 8 ולא בניין 7!!!. מקווה שעזרתי לך!! להתראות!

למעלה