שאלה

yoav1986

New member
שאלה

סתם מתוך סקרנות. בבר שאתם עובדים בו סומכים על השיקול דעת שלכם אם אתם רוצים "לפנק" חברים טובים ולקוחות קבועים (בצ'ייסרים של וויסקי עבודה או פיג' עבודה וכדומה) שיושבים על הבר? או שכל פעם אתם צריכים ללכת למנהל ולבקש אישור?
 

tal1g

New member
בדברים מסוג זה שיקול דעת

זה סמכות שניתנת למנהל בלבד. זה לא בריא לתת לכל הצוות שיקול דעת .לא יהיה מעקב ושליטה על המערכת ואין ביקורת על לקוח שמקבל "פינוק". ה-"פינוק" זה כסף שלא שייך לברמן ולכן אסור לחלק ללא רשות.
 

yoav1986

New member
לא מסכים איתך

ברגע שאתה מעסיק ברמן, בבר נורמלי, אתה צריך לסמוך על השיקול דעת שלו. סה"כ משקאות ה"פינוקים" הם עולים לבר לבקבוק גג 40-30 שקל לבקבוק. (פיג' ישראלי, ייגר ישראלי, וויסקי עבודה). וברגע שאתה נותן קצת מעבר ללקוחות מסויימים או לחברים קרובים, דבר ראשון הטיפ יעלה וזה גם יחזיר את אותם לקוחות שוב ושוב. (שוב, הכל בשיקול דעת). הרי מוציאים את זה רק במקרים מיוחדים. בקיצור השאלה שלי היא מה קורה בבר שבו אתם עובדים.
 

temptation411

New member
אני דווקא מסכים איתו..

חייבת להיות שליטה על כמה שיוצא חינם אפילו אם אתה מוציא ציסר של וודקה תוצרת הארץ זה עדין מוצר שנקנה בכסף של מישהו אחר. תגיד שזה תורם לטיפים? יכול להיות אבל רק באותו רגע תחשוב על לקוח קבוע שכבר דורש את ה"פינוק" הזה כי הוא כל הזמן מקבל אותו. יחזיר לקוחות?אתה יוצא למקום בגלל ששם אתה מקבל ציסרים חינם? לא ניראה לי..אתה חוזר למקום בגלל האוירה האנשים מסביב וכו.. סה"כ תרבות הפינוקים הזו פשוט נהיתה תירוץ לקבל שתיה חינם ועוד יותר תירוץ לבקש שתיה חינם "כי מגיע לי" ולא תמיד מגיע. לכן ברגע שיש מישהו שהוא למשל האחראי בר שמחליט אם לפנק את השולחן אז באותו רגע הוא לא מסתכל על העוד 5 או 10 שקל שהלקוח ישאיר אלא על דברים נרחבים יותר. ככה זה אצלי בבר בכל אופן הברמנים שלי יודעים שהם לא מבקשים ממני לפני סיבוב שני ולא לפני שהם הגיע לממוצע של 100 שקל ללקוח.
 
אני גם מסכימה עם עניין האישור

אני לא יודעת אם אתה עובד בבר קטן בו עובדים 3-5 ברמנים במשמרת או בבר גדול שם עובדים 7-10 ברמנים במשמרת. (ובעיניי יש לזה משמעות מהותית לעניין) אבל חייבת להיות ביקורת כלשהיא. אי אפשר שכל ברמן יחליט על דעת עצמו את מי לפנק ואיך וכמה כי לכל ברמן יש אמות מידה שונות. בעיניי זה חייב להיות האחראי בר שיאשר את זה, כי חייב להיות בעל סמכות שיידע על כל הפינוקים שיוצאים ויאשר. ככה זה גם עקבי, וככה יש גם אדם אחד שיודע על כל הפינוקים בבר באופן סינכרוני. ברמן שעובד בעמדה שלו לא יודע מה קורה בצד השני של הבר וכן הלאה.... תחשוב שנייה, מתי אנחנו מפנקים לקוח? אם הוא לקוח קבוע שחוזר אליך פעם אחרי פעם ואפשר לקרוא לו "קבוע". אם הוא הזמין אותי לכמה צ'ייסרים עליו, אני גם אוציא לו אחד "עליי", בקטע של תפאדל... אם האיקס שלו גדול במיוחד ביחס למס' האנשים בשולחן וכ"ו. בשלושת המקרים האלה, לא עדיף לך שאחראי הבר יידע שלקוחות חוזרים אליך פעם אחרי פעם, שאתה מצליח "להוציא" צ'ייסרים מלקוחות ומגדיל להם את האיקס? בעיניי כן. לי קרו גם מקרים שהיה לי חשוב לפנק לקוח, אחראי בר לא היה זמין לידי באותו רגע לקבלת אישור, ולא הייתה לי בעייה להוציא לו עליי. פתחתי שולחן על עצמי והדפסתי את מה שהוצאתי לו. בהרבה מהמקרים היו מוחקים לי בסופו של דבר את השולחן. ברגע שאחראי בר רואה שבאמת חשוב לך לשרת לקוח, אתה מקדם גם את האינטרס שלו (של המקום) ואז האינטרס הופך להיות משותף... מסכימה גם מאוד עם צביקה שזה בהחלט לא כסף ששייך לי. פינוק ללקוח מקדם שתי מטרות, גם את העקביות של הלקוח במקום, וגם את הטיפ. אם מקום מאשר "פינוקים", הוא עושה לברמנים טובה, כי באופן המיידי, זה יותר טוב לברמנים מאשר למקום...
 

yoav1986

New member
לא לזה התכוונתי

אני לא מתכוון למצב שבו הברמן מסתובב עם בקבוק פתוח ומפנק אנשים. ברור שצריך להיות X מסויים על שולחן בשביל לפנק. שוב זה נכנס בשיקול דעת. אני מדבר על מקרים מיוחדים שבו חשוב כן להביא משהו. למשל חברים טובים שלך יושבים על הבר. הם באו בגללך. אתה רוצה להביא להם צ'ייסר. לא תהיה לך יד חופשית? ושלא תבין לא נכון, נדיר שהייתי מוציא משהו (עכשיו אני לומד אז אין זמן כל כך לברמן..) ..
 

temptation411

New member
אז מה פה בדיוק סותר?

חברים שלך באים..אתה אומר למנהל "שומע חברים שלי באו אפשר להוציא להם ציסר פינוק"? גם אם הם ישבו על חשבון של 20 שקל לא חושב שתשמע לא אבל נושא השקיפות נורא חשוב בעבודה עם כסף במיוחד שזה לא כסף שלך אני לא מבין מה העניין בלבקש ממישהו אישור להוציא פינוקים?
 

tal1g

New member
אז..

קודם כל אתה "צודק". יחד עם זאת סתם סטטיסטיקה באוויר: -95% מהעסקים שנסגרים בעולם נסגרים בגלל ניהול כושל/חוסר הבנה של המערכת. -מתוך אותם עסקים שנסגרים/פושטים רגל אחוז משמעותי שייך לבארים/מסעדות. *אם תחבר בין שני הפרמטרים האלו ותפתח עסק ששייך לך והאלכוהול שכמו שטענת עולה רק 40 ש"ח לבקבוק או 480 ש"ח לארגז או 20,000 ש"ח בחודש לפני מע"מ ויבוא אלייך ברמן חדש/ישן אבל לא שותף לרווחים שלך והלקוח שהוא מפנק לא נותן טיפ גם לבעל המקום וגם עלול לזלזל במקום ולהיות לויאלי לברמן שיברמן שבוע הבא במקום חדש וגדול שאליו יצטרפו אותם הלקוחות האישיים שלו. אז תגיד באופן אמיתי אם אתה חושב ששיקול דעת זה טוב? ***מבחינת ניהול בר ומלאי אני מחייב גם את הצוות וגם את הבעלים להדפיס הכל כלל "פינוקים. מה רע באינדיקציה? חשוב להזכיר שאף אחד לא יפגע בפאסון שלך ואם השיקול דעת מוצדק זה רק סימן שתקבל תשובה חיובית.
 

Symbolic

New member
אצלינו

לי יש פחות או יותר יד חופשית בפינוקים (אני הצ'יף ברמנים) ברמנים צריכים לבקש ממני אישור במשמרת, אבל יש 2 שמבחינתי יש להם יד חופשית כי אני סומך עליהם במיליון אחוז
 
למעלה