שאלה

שאלה

אמממ אני לא יודע אם זה המקום לשאול את זה, אבל אני לא מוצא מקום אחר. אני בן 18 וחצי לפני גיוס, ולפני חודש בערך התחלתי לעבוד בדואר ישראל [חברה ממשלתית], והופנתי אליהם דרך כח אדם. בכח אדם אמרו לי שמשלמים שכר מינימום לפי שעה. כל מה שאני צריך לעשות שם זה סה"כ להקליד. כלומר מופיע לי מכתב שנסרק במחשב, ואני פשוט צריך לכתוב את הכתובת והמיקוד שעל המכתב. זה הכל.. בסוף החודש כשהיתי אמור לקבל משכורת, ראיתי סכום נמוך שלא הגיוני. עברתי על הטופס של המשכורת שלי וראיתי כמה דברים: 1) שעות הכניסה שלי למשרד היו שגויות [כלומר כאילו איחרתי..ומעולם לא איחרתי, תמיד הקדמתי! שם רשום שאיחרתי בכמה שעות] 2) מספר השעות שעבדתי היה נמוך בהרבה ממה שעשיתי [כל משמרת עשיתי לפחות 6-7 שעות, ובכל שעות העבודה ביום היה רשום פחות מ4 שעות עבודה!!] 3) אם אני לא טועה היום משלמים נסיעות משהו כמו 10 שקל יומית. הסכום שקיבלתי על נסיעות היה נמוך מאוד. שאלתי את הבוסית שלי וזה מה שהיא ענתה: לגבי השעות כניסה שלי, זה בגלל שהמחשבים הרבה פעמים לא עבדו ועשו בעיות והיה צריך לקרוא לטכנאי, לכן שעת הכניסה מתחילה רק כשהמחשבים עובדים [למה אני אשם? אני הגעתי בזמן!]. לגבי שעות העבודה היומיות שלי, היא אומרת שהרי המכתבים אמורים להיסרק במחשב, וקורה לפעמים שמכתב עד שהוא מופיע לי על המסך עובר 5 שניות, לפעמים 30 שניות ולפעמים אפילו כמה דקות ארוכות. לכן היא אומרת שהם לא משלמים לפי שעה, אלא לפי זמן ההקלדה. כלומר, שאם נחשב את כל הזמן שלקח למתכבים להופיע לי על המסך נגיד התבזבז שעתיים, אז זה יורד משעות העבודה שלי! אתם קולטים? יוצא לי לפעמים יענו להיות מול המחשב בזמן העבודה, ופשוט לא משלמים לי על זה. ולמה? בגלל ששלוקח זמן למכתב להופיע על המסך. אז את הזמן הזה מורידים משעות העבודה היומית שלי!! בנוסף, הם לא משלמים לי על הפסקות, אם יצאת להפסקה זה ענין שלך ויורד מזמנך. תחלס זה ניצול, וכל מה שאני רוצה לדעת זה מה בדיוק אני יכול לעשות? למי אני יכול לפנות? תודה רבה.

על ההפסקות אני לא חושב שמקבלים תשלום, , על הה

אבל כל השאר זה ניצול פרופר., אבל כל השאר זה ניצול פרופר.

בקשר להפסקות..

התכונתי שלפי חוק, בכל מקום אם אינני טועה על כל 5 שעות עבודה מגיע 20 דקות הפסקה, והזמן הזה נחשב כזמן עבודה. וכאמור את ההפסקות הללו מורידים לי מהמשכורת. לא האמנתי שבמקום עבודה מסודר כמו דואר ישראל, ששיך למדינת ישראל, יעשו ככה.

KLSVM15

New member
אחי, אחותי, שלא יעבדו עליכם!

"לאחר 6 שעות או יותר מגיע לכם הפסקה של 45 דקות למנוחה ולסעודה, מתוכם לפחות חצי שעה רצופה. ההפסקה היא בדרך כלל על חשבונכם ולא על חשבון המעסיק. חשוב לסכם עם המעסיק מראש את עיניין ההפסקה כדי למנוע תקלות" אתה מעל 18 רק לידיעה השכר מינימום שלך הוא 19.95 נכון לתאריך 1.4.2007 שבוא הטבלה עודכנה. 125% מגיע לך 24.93 שבת ו150% 29.92 מקווה שעזרתי שיהיה לך בהצלחה. טלמסר לפניות- 24 שעות ביממה: 03-7651212 או כוכבית *1121 מכל טלפון נייד. שוב... בהצלחה!!

baglemaster

New member
תראה:

אתה צודק בהחלט! מנצלים אותך. הבעייה מתחילה אם תשים לב מי המעסיק שלך- לא דואר ישראל, שהיא חברה ממשלתית, אלא חברת כוח אדם. לחברה כזאת לא אכפת ממך, כי היא יודעת שהיא יכולה לפטר אותך כל יום (למרות שבמקרה שלך אתה יכול למצוא עבודה אחרת). שמעתי על העניין עם הדואר מעוד מקרים. תפנה לאיגוד המקצועי בטלפון שאסף נתן לך, וכולי תקווה שכל העניין יפתר עבורך ועבור כל אדם אחר המנוצל שם.

מה צריך לעשות כדי לקבל את עזרת האיגוד המקצועי

כדי שנוכל לסייע לך אתה צריך להעלות על הכתב את הפרטים הבאים: שם, משפחה תאריך לידה, מספר תעודת זהות מספרי טלפון כתובת מלאה. ישוב תאריכי העבודה- יום, תאריך, משעה עד שעה, כמה סה"כ, כמה שכר סוכם לשעה. כמה זמן הפסקה. כמה שולם. כמה חייבים עוד. שם העסק. שם המעסיק שם המנהל, (אם יש), טלפון במקום, נייד של המעסיק. מספר חברה (מופיע בדר"כ בתלוש השכר או בקבלות של הקופה.. ) כתובת העסק. מספר פקס שלו אם יש. לכתוב כי מבקשים את התערבות ועזרת הנוער העובד והלומד לשלוח למייל – [email protected] או לפקס: 03-5125157

למעלה