שאלה

3ויוי

New member
שאלה

היי לכם מי יכול לכתוב לי הסברים בצורה מסודרת לגבי זיהוי סימני הבדיקות אני מאד מתבלבלת מזה ורוצה לעקוב ולהבין לבד בלי עזרת הרופאים הלא זמינים שלי. שמתי לב שרובכם קוראים ומבינים ,,,שקיעת דם ספירת דם וכו´ מה חשוב לבדוק אצל חולי לופוס ? ומזה wbc alt rbc hct וכו´ מה הפרוש בעיברית קלה ?-(את התוצאות אפשר להבין לפי הסימון הקרוב או הרחוק מהאמצע). תודה שלכם
||

ל3

New member
הי ויוי המקסימה

אני אנסה לתת לך מעט אינפורמציה. לאנפורמציה המלאה אני מיעצת כי תפני לרופא שלך וכדאי שהוא יפנה לך זמן. ספירת דם- ספירת הדם כשמה כן היא, היא סופרת את תאי הדם האדומים, תאי הדם הלבנים והטסיות ביחדת נפח של דם.( בדכ´ אצל חולי לופוס יופיעו סמנים לאנמיה שהם HGB נמוך- פחות מ 12,) שקיעת דם( בדיקה זו בודקת את המהירות בה תאי דם אדומים שוקעים בדגימה של דם לא קרוש. שקיעת הדם עולה אם יש עליה ברמה של חלבונים מסוימים בפלסמה, כמו במחלות שגרוניות, זהומים כרונים, דלקות או מחלות ממארות אחרות. אך לא ניתן לזהות על סמך שקיעת דם בלבד מחלה ספציפית ( זה מדד טוב לבדוק האם הלופוס בהתפרצות אם השקיעה היא מ 40 ומעלה- הנורמה היא 20). הרבה בדיקות חשובות בלופוס בעיקר אם מסתכלים על המכלול שלהם. אחת מהם היא האנטי ד.נ.א ( ANA). אם בדיקה זו יוצאת בערך שגבוה מ-20 אז התוצאה היא חיובית. מקווה שעזרתי.

gaia20

New member
ועוד מוסיפה

חשוב גם לבדוק חלבון בשתן שכמובן צריך לצאת שלילי, כלומר- אסור שיהיה חלבון. עוד חשוב אלה הן הבדיקות C3+C4, אני לא יכולה להסביר במדוייק מה הן אומרות, אני הבנתי שהן אומרות כמה הלופוס פעיל, אבל אני לא בטוחה שזה מדוייק. שירי- אני רק מתקנת אותך- בשקיעת דם הנורמה היא בין 0-20, אבל אצל חולי לופוס גם 30 זה בסדר. נראה לי שזהו.

קרני22

New member
תשובה../images/Emo124.gif

RBC-red blood cells אלה כדוריות דם האדומות שנקראים אריטרוציטים. שתיים מהבדיקות החשובות ביותר הם ספירה של תאי דם אדומים שקובע את מספר התאים במילימטר מעוקב של דם. ספירת תאים אלה משתנה רק במצבי של אנמיה מסוגים שונים. HCT-המטוקריט. זהו הנפח שתופס תאי דם האדומים בכל הדם .המטוקריט נמוך מראה גם על אנמיה או על דימומים רציניים ומתמשכים אצל אותו אדם. המטוקריט גבוה יכול להופיע במצבים של התייבשות או בפוליציטמיה שהיא מחלת דם. WBC-white blood cells אלא תאי דם לבנים שמספרם עולה במצבים של זיהומים שנגרמים ע"י חיידקים או לפעמים אחרי כוויה. ספירת תאי דם לבנים נמוכה יכולה להופיע בעקבות זיהומים שנגרמים ע"י נגיפים, בעקבות נטילת תרופות נגד מחלת הסרטן ולרוב גם במחלות אוטואימוניות כמו לופוס. במעבדות לא סופרים רק את תאי דם לבנים אלא עושים ספירה מבדלת כדי לראות את מספר התאים הלבנים מסוגים שונים כמו הבדיקות: neutrophils,lymphocytes,monocytes,eosinophils,basophils שינויים במספרים היחסיים של הסוגים השונים של התאים הנ"ל מעידים על מחלות שונות. כמו סוגים של זיהומים. ספירה מבדלת של התאים הלבנים מראה לרופאים את שלב ההתקדמות של כל מיני סוגי מחלות. ALT-alanin aminotranspherase זהו שם האנזים (אנזים זה חלבון שמזרז תהליכים כימיים) כשיש פגיעה בגוף כתוצאה ממחלה אנזימים משתחררים לדם וכשמודדים את הריכוזים בדם זה מראה את הנזק ומידת חומרתה ביחוד כמו הלב והכבד. כשיש נזקים בלב ובכבד וגם בשרירים האנזימים האלה רמתם עולה בדם. מקווה שהבנת...

3ויוי

New member
../images/Emo51.gifרבה רבה ../images/Emo140.gif

בדיוק מה שרציתי ,, בטח יש עוד המשך ,,לא איכפת לקרא האם יש חומר מתועד על זה רק בעיברית ,? ושוב תודה

קרני22

New member
תשובה

אני חושבת שיש במאמרים מאמר על מה אומרות הבדיקות דם אני לא בטוחה..תבדקי

למעלה