שאלה

L i a l a

New member
שאלה

שלום אני חדשה בפורום. אני אוהבת לקרוא את מה שאתם כותבים אבל עד עכשיו לא כתבתי. אני בת 22 והתחלתי לבשל לא מזמן ואני עדיין בחיתוליי כמו שאומרים.. יש לי שאלה: כשאני מכינה לביבות תפוח אדמה או קציצות שמכילות גם תפוח אדמה האם אני מועכת תפוח אדמה מבושל או שאני מגרדת בפומפייה תפוח אדמה לא מבושל? אתמול הכנסתי קציצות טונה ממש טעימות שהכילו גם תפוח אדמה והשתמשתי בתפוח אדמה מבושל אבל קראתי בכמה מתכונים על לביבות/קציצות שכתבו: "לגרד תפוח אדמה בפומפייה ולסחוט מנוזלים" אז אני משערת שהכוונה פה ללא מבושל. תודה!
 
לגרד בפומפיה ולסחוט מהמים

לגרד תפוחי אדמה לסחוט מהמים להוסיף מרק עוף פלפל לבן\שחור מעט כורכום ביצים ומעט קמח כוסברה קצוצה ולטגן
 

יוכי68

New member
אכן כן, יש לגרד בפומפיה תפוח אדמה לא

מבושל........וניתן כמו שאמרת להכין לביבות מתפו"א מבושלים.............וברוכה הבאה
 
יוכי אולי מתכון לעוגיות מלוחות

או בצק פריך לעוגיות העגולות עם ריבה קר לי סיימתי את הבית עד שיגיעו הילדים להעסיק את עצמי תודה
 

יוכי68

New member
איזה כיף לך שמשעמם לך חחחחחחח

אני רק הגעתי........צריכה לנקות, לבשל, לטפל בילדה, להכין מערכים למחר.............ועוד............... אז ככה.....ממליצה לך על עוגיות פשוטות וטעימות....הכנתי אתמול והשדרוג הנהדר לטבול כל עוגיה בסוכר - פשוט טעים ביותר........מראש מודיעה יוצאות המון עוגיות........האפייה מהירה אבל יש לרוץ הרבה עוגיות.......ניתן להכין חצי כמות אם זה יספיק לכם. עוגיות קוקוס/ זהביטוש מצרכים: 1קילו קמח פחות כוס 1 מרגרינה מומסת 2 כוסות סוכר 1 כוס שמן 1 כוס מים 1 אפיה 1 סוכר וניל 1 כוס קוקוס 1/2 כוס שומשום 1/2 כוס אגוזים טחונים - אפשר לוותר ולהוסיף עוד מעט קמח 1/2 כפית קינמון אופן ההכנה: ללוש הכל היטב היטב לחלק את הבצק ל4 חלקים . לקחת חלק מהבצק לרדד במערוך לא דק מידי ולא עבה. ליצור עיגולים עם כוס או כל צורה שתרצו . להכניס לתנור לחום בנוני 180 מעלות עד להזהבה+טורבו שדרוג (יוכי): לטבול כל עוגיה בסוכר לפני האפייה. מעוגיות אלו ניתן להכין עוגיות ריבה נהדרות. ניתן להכין עוגיות ריבה גם מבצק 123 + ביצה 1 מחמאה/מרגרינה 200 גרם 2 כוסות קמח (כוס של 240 מ"ל) חצי כוס סוכר מעט ת. וניל 1 ביצה בינונית ללוש בצק במהירות.......לקרר במקרר כרבע שעה......לקמח משטח עבודה לרדד ולקרוץ עוגיות. לאפות כ 10 דקות 180 מעלות טורבו או עד להזהבה קלה.
 

יוכי68

New member
משום מה אני לא מוצאת את המתכון שהביאה מאיוש

לעוגיות המלוחות אולי יש למישהו שמור? יצא מאוד מוצלח תנסי
 

יוכי68

New member
יש לי מתכון לעוגיות מלוחות שאני מכינה שנים

יוצא נהדר......... 1 מחמאה 200 גרם 1 כוס מים (240 מ"ל) 1 כוס שמן כף שטוחה של מלח 1 א. אפייה ק"ג קמח (כמעט) מתקבל בצק רך ונעים......להכין עוגיות לצפות בביצה ובשומשום ולתנור טורבו 180 מעלות עד להזהבה יפה.
 

רותי410

New member
נראות יופי! ואיזה כיף שלא

צריך ליצור עיגולים. בפעם הקודמת נשברו לי הידיים. ודרך אגב, ממליצה על העוגיות ההן עם היין הלבן והשומשום. יוצאות מאוד טעימות!!! וקלות-קלות להכנה (אלמנט מאוד חשוב אצלי)
 
הילדים לא אוהבים קוקוס

בצק פריך עם הריבה אני רוצה להכין האם לעשות עיגולים לשים ריבה ועל זה עיגול נוסף עם חור באמצע הריבה תהיה בסדר בתנור
 

חנהפ

Active member
עוגיות סנדוויץ' עם ריבה

200 גר´ מרגרינה 3/4 כוס סוכר 1 ביצה 1 כפית תמצית וניל 2.5 כוסות קמח 1.5 כפית אפייה קורח מלח ריבת פטל או תות אבקת סוכר לזריה מעל .לערבב את המרגרינה, סוכר, ביצה ווניל. להוסיף קמח, אבקת אפייה, מלח ולהמשיך לערבב. 2.לחלק את הבצק ל 2. לעשות 2 כדורים ולעטוף בנייר נצמד למשך שעה. 3.להוציא מהמקרר ולרדד את כדור א´, לחתוך עוגיות בחותכן עגול. לחצי מהכמות לעשות חורים באמצע(שיהיה טבעת), לסדר בתבנית ולשים בתנור בחום בינוני למשך 7-10 דקות או עד שמזהיב. להוציא מהתנור ולצנן בחוץ. 4.כנ"ל לכדור שני, בתבנית הנוספת. בינתיים, להתחיל למרוח את הריבה (של כדור א´) רק על הצד בלי החור, ואז לכסות בטבעות, לזרות אבקת סוכר למעלה. כך להמשיך גם את התבנית הנוספת. לשמור בכלי אטום.
 

רותי410

New member
היי, יוכי, צריך לסחוט טוב, אחרת יש לך

''ים'' קציצות! ואכלתי גם קציצות עם תפוחי אדמה מבושלים והן היו טעימות מאוד. מה קורה?
 

יוכי68

New member
רותי, ים של עבודה ישתבח הבורא....חחחחחחח

ומה איתך? מה התכנונים שלך לשבת? אולי יהיה לך רעיון מוצלח בשבילי?
 

רותי410

New member
מצחיק שאת מבקשת ממני רעיונות../images/Emo6.gif

השבת אצל חברים. אבל הכנתי גחנון ועוגת גבינה כדי להביא אתי, בעצם אי אפשר להגיד ש''הכנתי'' עוגת גבינה כי השכנה שלי רצתה שנעשה יחד, והעוגה תאפה בתנור שלה - אז בעצם היא הכינה הכול. זאת עוגה - דליקטס. לפני שבועיים היא אפתה אותה בפעם הראשונה ונתנה לי ממנה. ואם כבר בעוגה הזאת עסקינן, צריך להכין גנאש - שמנת מתוקה ושוקולד לבן. אבל היא ציננה את הגנאש והשאירה אותו במקרר ללילה ולמחרת הקציפה. זאת לא הדרך שבה נוהגים בדרך כלל, לא?
 

יוכי68

New member
רותי, ראשית מ ת כ ו ן !

שנית, יש גנאש להקצפה ויש גנאש לציפוי ללא הקצפה.....כשרוצים מעין מוס אז מקציפים וכשרוצים ציפוי מבריק ולא מאוורר אז מכינים גנאש ללא הקצפה.
 

רותי410

New member
או. קי. מתכון בכיף

מתכון לעוגת גבינה משושי השכנה שלקחה מברכה השכנה שלה לשעבר בחיפה (בסוגריים - השינויים שהכניסה השכנה שלי) החומרים תבנית 28 לבצק 3/4 כוס (זכוכית לתה נדמה לי 230 מ''ל) קמח 1/2 שקיק אבקת אפייה 1 חמאה 3 כפות סוכר 1 שקיק סוכר וניל 1 חלמון מעט מיץ לימון (שושי ויתרה) לבלילת הגבינה 500 גרם גבינת שמנת פילדלפיה או ריקוטה (שושי - 9 אחוזים) 1 שמנת חמוצה 4 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 3-2 שקיקי סוכר וניל 3 כפות קמח תפוחי אדמה 1 כף אינסטנט פודינג לציפוי 1 שמנת מתוקה 1 שוקולד לבן תפוח עץ מגורר אופן ההכנה ממיסים את החמאה על האש - מורידים לפני שהכול נמס ומערבבים עד שהיא נמסה. מערבבים פנימה ישר את שני סוגי הסוכר מוסיפים חלמון (מעט מיץ לימון, אם רוצים) מבליעים את הקמח עם אבקת האפייה. יוצא בצק דליל למדי. משטחים בתבנית. מקציפים את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר וניל. מוסיפים את הגבינה עם השמנת, קמח תפו''א והפודינג ומערבבים. מקציפים את החלבונים (מוסיפים את החלבון שנשאר מהכנת התחתית) עם 1/4 כוס סוכר - הקצף צריך להיות רך. מקפלים בעדינות לבלילה. יוצקים על הבצק ואופים בחום בינוני (175) כ-45-40 דקות - אסור שהעוגה תתייבש. אחרי שהעוגה מתקררת מכניסים למקרר. מבשלים את השמנת עם השוקולד (השכנה שלי לא זכרה אם מבשלים את התפוח או מוסיפים אחר כך, אז היה בישלה) מקררים ומכניסים למקרר. למחרת מצפים את העוגה (הפעם השכנה שלי הקציפה את הגנאש וויתרה על התפוח) (טעמתי את העוגה הקודמת, וכפי שאמרתי, יצא מעדן) בתיאבון
 

יוכי68

New member
רותי, נקרא כמו יופי של מתכון

כמה חמאה בגרם? והציפוי עם התפוח נשמע מעניין ביותר....חבל שהיא לא זוכרת מה עושים עם התפוח..........תודה.
 

רותי410

New member
מאה גרם חמאה. וכשהיא בישלה את התפוח יחד עם

השמנת והשוקולד יצא מאוד טעים. היא תשאל את החברה שלה, אבל זה לא כל כך משנה. בפעם הבאה אני אנסה לבד ואגרר את התפוח אל הגנאש. נראה מה יצא.
 
למעלה