שאלה..

t i t u s h

New member
שאלה..

מאיזה גיל מותר לעבור קורס ברמנים? וב-ברטנדר זה מקום טו בללמוד בו?.. כמה עולה קורס כזה בערך?

obbb

New member
תשובות

אין גיל מינימלי לקורס ברמנים, אבל מי שמתחת ל18 - לא יוכל לטעום אלכוהול (ותאמיני לי זה לא מומלץ...). וברטנדר זה אכן מקום מומלץ (לטעמי הכי מומלץ) אבל עכשיו הם עוברים שינויים ואני ממליץ לך לחכות כמה חודשים שהם יתאפסו על עצמם כי בנתיים הם עושים קצת פאשלות כי הם עוברים שינויים דרסטיים (לטובה אני מקווה). בעקרון קורס "בסיסי" (בלי פליירינג, עזרה ראשונה, סיורים - שזה סתם בולשיט לדעתי) עולה בין 2000 - 3000 - תלוי במבצע ובבי"ס. קורס ארוך כולל מה שפירטתי עולה בין 3000 - 4000 ש"ח, שוב תלוי בבי"ס ובמבצע. (זה גם קורס שניתן לשלב עליו עם הפקדון אבל אני מאמין שאת לא בגיל). לגבי ברטנדר אני יודע שבמתכונת החדשה שהם יוצאים איתה הקורסים יהיו זולים משמעותית ממה שהיה. שווה לחכות.

t i t u s h

New member
וואלה...מצויין

אני שואלת כי יהיה לי 18 בעוד חודש..ואני ממש רוצה לעשות קורס כזה.. אז זה יהיה ממש מ צויין אם "ברטנדר" יסיימו את השינויים עד אז.. תודה רבה..:)

yogever777

New member
נו באמת!

דבר ראשון יש גיל מינימלי לקורס וזה 18 ומעלה.דבר שני אולי בברטנדר יכול להיות שנותנים כי הם לא מתרגלים עם אכוהול אמיתי אז יש מצב שהם יתנו לך,ואיך אתה אומר שמומלץ שם ואתה כותב שהם רק עושים לך פאדיחות ועושים שינויים דראסטיים, ומוזר לשלם על קורס 2000-3000 שלא מתרגלים עם אלכוהול,תעשי סקר שוק לפני שאת בוחרת ותקראי את התגובות של האנשים לגבי הבתי ספר ותראי מה הכי טוב...

obbb

New member
תגובה

אני אישית לא ביררתי לגבי הגיל מינימלי אבל זה מה ששמעתי מאנשים כאן, שאפשר ללמוד אבל לא לטעום. ולגבי הפאשלות - זה חסרון, אבל למזלי זה חסרון זמני. ואני פשוט נעול עליהם אז אני מוכן (לצערי) לספוג את זה. ולגבי התרגול עם אלכוהול אמיתי - הדעה שלי שונה משלך, אבל אני מקבל אותה. אבל לא חסרים מקומות שמתרגלים עם אלכוהול אמיתי אבל סוג ז'. אל תשכח את זה.

yogever777

New member
כמו שאמרת כל אחד והדעה שלו

אבל לגבי האלכוהול אסור להתפשר....בהצלחה!

לא בכוונה להעליב אף אחד

אני יודעת שמותר לעשות קורס מגיל 18 , אבל אני היחידה שלא הייתה רוצה לשבת על הבר לברמן בן 18 ושלושה חודשים ?

obbb

New member
את לא היחידה

אבל בוא נגיד ככה, שהסטנדרטים בארץ גם ככה לא גבוהים, כך שרוב הפעמים שיוצא להתקל בברמן לא מוצלח, לאו דווקא הגיל שלו הוא קובע. מעדיף להתקל בבן 18 תותח מאשר בפקאצה בת 25 שלא יודעת מהחיים שלה.

t i t u s h

New member
תראי...

ברור.. אבל רוב הסיכויים שברמן/ית בן 18 יהיה בבר שהוא לגילאים האלו גם..18-21..בערך כן..ולא יהיה בבר של 21+ או 24+...אז זה מסתדר... אבל צודקת אני מבינה אותך..

obbb

New member
אני לא בת!

מה גרם לך לחשוב כך? בכל מקרה, את די צודקת למרות שיש יוצאים מן הכלל. וספציפית הבר הקבוע שלי, יש בו החל מבני 17 ועד בני 30 פלוס... ככה שלא לכל בר יש גיל יעד ספציפי.

t i t u s h

New member
חח חמוד..

לא הגבתי לך..הגבתי ל"בשמיים בוערים"...אנייודעת שאתה לא בת!..חח בכל מקרה סליחה אם נעלבת.. ובקשר לבר..נכון לא אמרתי שבכל בר יש גיל יעד ספציפי..רק שבבר שגיל היעד שלו הוא 23+ או משהו בסגנון..לא יהיה ברמן בן 18..ושוב אני לא מכלילה.. אפשר לשאול איפה זה הבר הקבוע שלך? שיש שם החל מבני 17?

Symbolic

New member
אז יקירתי זה ממש לא בסדר.

אני בחיים אבל בחיים לא אתן שירות למישהו מתחת ל-18, נקודה. חוץ מהקטע המוסרי, זה גם לא חוקי, ואפשר להסתבך בצורה רצינית ביותר.

למעלה