שאלה

rain girl

New member
שאלה

היי אנשים אני בת 18 לפני הצבא.. הייתי רוצה לדעת האם אתם ממליצים על מעבר ישר לאחר הסיום של השירות? ואם כן מה עלי לעשות כדי להתאקלם שם במהירות? האם עדיף לבוא לשם לאחר למידת מקצוע כלומר עם תואר כלשהו? או שאולי כדאי ללמוד שם? ומה בקשר לקבלת אזרחות? אשמח לקבל תשובה Rain Girl

justme2002

New member
היי - תגובתי

לא רוצה לקלקל אבל גישתך צריכה להיות "אמריקה לא מחכה לי". וזאת מניסיוני האישי. השאלה שלך מאוד כללית - לטובתך תמקדי את השאלה, כך תקבלי תשובות הרבה יותר קולעות לשאלה. באופן הכי כללי שאפשר: ויזת סטודנט - בעזרת הויזה הזאת את יכולה ללמוד במערכת ההשכלה הגבוהה של ארצות הברית, אפשרויות העבודה מוגבלות למדי, דעי שעלייך עוד בארץ ובעצם בפועל להוכיח יכולת כספית מוכחת לא קטנה. (קשה לי להעריך). ויזת עבודה - באמצעות ויזה זאת תוכלי לשהות בארה"ב לתקופה של עד כמה שנים. על מנת להוציא ויזה כזאת על מעסיק אמריקני לדאוג לבקשך. רלוונטי אם את בעלת כישורים מיוחדים. אלו הויזות הרגילות יש עוד המון קטגוריות לויזות שהייה בארה"ב כך שאם תפרטי קצת יותר - אולי נוכל לעזור יותר. ובכלל אולי בכלל יהיה לך AMERICAN SPOUSE ואז בא לציון גואל.

זה ממש לא כל כך פשוט

והצעתי הראשונה היא לנחות על הקרקע ולא להיות נאיבית. אם אין לך אזרחות אמריקאית אזי "להשיג" אזרחות זה הליך ארוך, ומאוד לא פשוט. במקרים של ויזות עבודה, אינני מכירה ויזות עבודה שניתנות ללא לימודים גבוהים, כלומר, במידה ואין לך לפחות תואר ראשון או כישורים מיוחדים מאוד, לא תוכלי לקבל ויזת עבודה. שוק התעסוקה בארה"ב בשפל כלכלי ומעסיקים לא ששים לממן ויזות עבודה לזרים. אז קודם כל, לימודים. אחר כך תחשבי הלאה. שנית, בנושא לימודים - קראי קצת אחורה בפורום ותראי שללימודי תואר ראשון נדרש הון לא קטן. תוכלי להירשם כאן לאוניברסיטה ולקבל ויזה, אבל ויזות סטודנט לרוב לא מאפשרות תעסוקה בכלל, ולתואר ראשון כמעט ואין מלגות. שכר הלימוד כאן גבוה בהרבה מאשר בישראל, באוניסרסיטאות המובילות (והפרטיות) מדובר בכמה עשרות אלפי דולרים לסמסטר. בכל אופן שיהיה בהצלחה!

למעלה