שאלה

בישוליה

New member
שאלה

שלום רב יש לי ילדה בת 8 עיוורת לגמרי השנה היא בכתה א' כתה קטנה בבית ספר רגיל לאחרונה לא ישנה טוב בלילה יש לה יקיצות או שמתעוררת מוקדם ב 3 או 4 בבוקר האם מוכר הפרעות שינה אצל עיוורים? שאלנו אותה מה מציק והיא השיבה שהיא לא רוצה ללמוד חשבון. מניסיונכם כהורים מה עליי לעשות כדי שילדתי לא תקיץ משנתה ומה לעשות על מנת שתוכל ללמוד כי עכשיו היא פתחה אנטי ואינה רוצה ללמוד דבר. אודה לכם תודה

שלום,

אמנם אין לי נסיון עם ילדים עיוורים, אבל יש לי נסיון עם ילדים רואים, וגם הם לפעמים עוברים תקופות של חוסר שינה. זה יכול להיות מאלף ואחת סיבות שלאוו דווקא קשורות לעיוורון: יחסים עם ילדים אחרים בבית הספר, איזה לחץ מול המורה, קושי בלימודים, קושי אחר בבית. כמה זמן זה כבר נמשך? ולמה בדיוק את קוראת לא ישנה טוב? ספרי לנו עליה קצת יותר, אולי יהיה למישהו רעיון טוב.

בישוליה

New member
היי תודה

התרחיש שכבר כתבתי קורה כבר 4 חודשים. לא ישנה טוב זה אומר שהיא מתעוררת ב 3 לפנות בוקר ונשארת ערה עד הבוקר. או לא נרדמת עד 24:00 בלילה. אנחנו חושבים וגם דיברנו אתה שהקושי קשור בלימודים. היא הסבירה לי שקשה לה לישון מפני שקשה לה עם החשבון. אז מה עושים עם ילד גם שאין לו בעייה אם יש לו קושי במקצוע שהוא איך גורמים לו ללמוד. ברור לי שאני לא יכולה לכפות או ללמוד במקומה אבל איך אני יכולה להביא אותה למקום טוב שבו היא תרגיש טוב ותוכל ללמוד למרות הקושי. בתי היא ילדה עם עבר רפואי (לא קשור לעיוורון) לא קל. כיום אני יכולה לומר וגם המורה שהיא ילדה עם יכולות גבוהות אבל גם ילדה מאוד עקשנית שאם החליטה משהו אז כמעט שום דבר לא יזיז אותה משם. בתי היא ילדה מאוד מניפולטיבית עם מיומנות חברתיות שמשתפרות עם הזמן. תודה מראש

עצות קטנות:

1. קודם כל להאמין לה. אם היא אומרת שהבעיה בחשבון, נסו לשבת אית אתם על נושא, לעזור לה, בכיף - במשחק, יחד עם קערת קורנפלקס, כל מה שצריך על מנת שיהיה לה קישור נעים ללמידת חשבון. כדאי להתייעץ עם המורה, או עם היועצת בבית הספר. 2. ילד עייף ישן יותר טוב. מה הפעילות הגופנית שהיא עושה? עייפו אותה כהוגן לפני שהיא הולכת לישון. אני נהגתי לקחת את הבנים לטיול בשכונה, בקצב שלא היה להם איטי. במהלך הטיול היינו משוחחים, או שותקים - מה שבא להם. זה גם זמן איכות, וגם מעייף. הנטיה לייחס קשיים למצב רפואי או עיוורון טבעית, אבל לדעתי כדאי קודם כל לנסות לפתור את העניין בכלים "רגילים", כאילו היתה ילדה רגילה. הרבה ילדים מתקשים בחשבון, הרבה ילדים מתקשים להרדם. החיים לא קלים, גם אם אתה בגובה מטר... את אומרת שהיא מניפולטיבית? מרבית הילדים הם כאלה. זה חלק מלהיות ילד...

בישוליה

New member
תודה רבה ,נתת לי הרבה נקודות למחשבה

כשאני אומרת שיש בעייה אז קודם הולכים לעיוורון שלה ובכלל לא מתיחסים אליה כילדה.אלא לכותרת. אתה הראשון שנותן טיפים שמתאימים לכולם. אני איישם מה שאמרת. תודה

SBS10

New member
בעיות שינה אצל ילדים / עיוורים

שלום לך, קודם כל נחמד לראות עוד אמא בפורום הזה חוץ ממני. אני בחורה עיוורת, ותמיד תמיד היו לי בעיות שינה. אומרים שמי שאינו יכול להבחין בין אור וחושך סובל מזה. יכול להיות שהבעיות של בתך אינן קשורות בכלל לעיוורון שלה ויכול להיות שהן קשורות קצת. גם אני מאמינה לה אם היא אומרת שקשה לה בחשבון. קשיים כאלה גורמים גם לילד שלי (רואה מצויין) נדודי שינה ואי-שקט. אריק כהרגלו נתן לך כאן עצות מעולות ואני מקווה שזה יעזור. יש לה מורה תומכת מעבר ללימודים בכיתה? אפשר וכדאי להכניס אותה לתמונה. אגב, היא לומדת כתב בראייל? איך היא מסתדרת עם זה? אם תרצי עצות נוספות או סתם לקשקש על הורים ילדים עיוורים וכו' אני אשמח. את יכולה (אם תרצי) להשאיר לי כאן הודעה באתר או לשלוח מייל. בהצלחה, סיסי

לא מייל!

סיסי, בישוליה - פורום כמו זה מטרתו אחת: להיות מקום מפגש לדעות, עצות, סיפורים עם נסיון, שאלות בלי נסיון, שיתוף ולימוד. אם תתכתבו מאחורי הקלעים, איך ילמדו כל יתר האנשים שגולשים כאן? להיפך, העלו הכל לפורום. שתפו. רק כך יוכל הפורום הזה לגדול ולהיות מה שהוא צריך להיות. ולעניין: כל שלושת הבנים שלי גדלו כשהם ישנים לילה שלם מגיל שבועיים שלושה. ה"פטנט" שלנו היה לעשות חושך בלילה ואור ביום, ולהרגיל אותם מיד להבדלי לילה יום. גם אני, כשאני רוצה לישון באמצע היום אני עושה חושך מוחלט בחדר, ונרדם מיד. הרבה פעמים חשבתי איך אדם עיוור "עוצם עיניים" על מנת ללכת לישון. מה אומרים לילד שלא רואה? תעצום עיניים ולך לישון? בישוליה - מה אצלכם? מה אתם עושים?

SBS10

New member
אפשר גם וגם

אריק, מבחינתי אין שום סטירה בין השניים. אני יכולה גם לשתף ולהתחלק עם כולם בפורום וגם אישית עם חברים מהפורום. באמת אני לא רואה כאן שום סטירה, אבל מותר לנו לא להסכים ולפעמים זה אפילו קצת כיף - לא? :) בקשר לשינה, פגעת בדיוק בלב הבעיה. אי אפשר ליצור אצל ילד עיוור הבדל מוחלט ומוחשי בין יום ולילה כי אם תעשה חושך בחדר שלו זה לא ישנה לו הרבה. כילדה הייתי תולעת ספרים לא קטנה (גם היום), ונהגתי לקרוא ספרי בראייל מתחת לשמיכה ולהעמיד פני ישנה כשאחד ההורים נכנס לחדר לראות אם אני ישנה. זה תמיד עבד יופי. טוב נו - בדרך כלל. :) צריך להרגיל ילד עיוור (גם ילד רואה) לשיגרה פחות או יותר מסודרת - כמה שיותר מסודרת - של שינה בשעה קבועה אחרי ארוחת ערב, מקלחת, סיפור וכו'. זו לא תרופת פלא שפותרת את הבעיה אבל זה עוזר. תמיד היו לי בעיות שינה ונראה לי שתמיד יהיו. שמעתי על אנשים שלוקחים איזה הורמון שעוזר להרדם. אני לא זוכרת את שמו. סוף שבוע נעים, סיסי

למעלה