שאלה

pacpac

New member
שאלה

האם ניתן להוכיח את הדרך הזאת?: 8 2X 2X 3 = 3 + 3 ואז: 4X=8 X=2

yontanbn

New member
תשובה

שלום לך אוקיי, ראשית, כשאתה שואל אם אפשר להוכיח את הדרך הזאת, משתמע שאתה חושב שהיא נכונה. בוא נבדוק. נציב את הפתרון שלך (x=2) בשאלה, ונקבל 9+9=6561 אני לא חושב שזה נכון :) אסביר לך גם למה כשיש לך חיבור בין שתי חזקות עם אותו בסיס, אתה לא יכול לחבר את המעריכים, ולמה לא? כי a בחזקת (b+c) שווה ל (a בחזקת b) כפול (a בחזקת c) ולפי מה שאתה אומר, a בחזקת (b+c) שווה ל (a בחזקת b) ועוד (a בחזקת c) ושני אלה לא מסתדרים... הדרך לפתור דברים כאלה, היא בדרך כלל ע"י פירוק לגורמים, כלומר הוצאת 3 בחזקת 2x מחוץ לסוגריים באגף שמאל, ונקבל 3 בחזקת 2x כפול (1+1) כלומר, 2 כפול 3 בחזקת 2x שווה ל3 בחזקת 8. כעת הפתרון הוא פשוט מכוער, מכאן אנחנו מקבלים 3 בחזקת 2x שווה ל3 בחזקת 8, חלקי 2, כלומר 3280.5 ואז 2x שווה ללוג לפי בסיס 3 של הדבר הזה, וx שווה חצי מכל הסיפור, זה יוצא בערך 3.684 יכול להיות שטעית בשאלה? כי בדרך כלל לא נותנים דברים כאלה מכוערים...

pacpac

New member
טוב אז

זה סתם שאלה שהמצאתי עכשיו בשביל לקבל הסבר על הדרך... היה לנו בחן ופתרתי בדרך שהראתי בהודעה הראשונה ויצאה תשובה נכונה אבל כמו שראית הדרך לא נכונה. ואז המורה אמר לי שניתן איכשהו להוכיח שגם מה שאני עשיתי נכון ואם אני אוכיח את זה הוא יתן לי את הנקודות. יש רעיון איך אפשר להוכיח?

למעלה