שאלה

aomrio

New member
שאלה

אני כישראלי יכול לפתוח עסק בדרום אפריקה מה התנאים כמה זמן אני יכול לשהות בדרום אפריקה

טאשקה

New member
עד כמה שידוע לי

מקבלים ויזה ל 3 חודשים כשמגיעים לפה. כדי לעבוד או לפתוח פה עסק צריכים קודם כל אישור עבודה. בן אדם לבן שמעוניין לפתוח כאן עסק חייב שיהיה לו שותף שחור (כושי). זה החוק פה בגלל ההפליה המתקנת. באיזה תחום העסק?

Cappuccino

New member
טאשקה, קודם כל תודה רבה../images/Emo140.gif

תגידי, יש הגירת ישראלים-אנשי עסקים לדרום אפריקה? מה בד"כ עושים שם ישראלים?

טאשקה

New member
הגירה? ממש לא. להפך

בשנים האחרונות אנשים בורחים מכאן. חלק חוזרים לארץ וחלק עוברים למדינות אחרות, כמו אוסטרליה... הפשע כאן משתולל והמצב רק מחמיר במיוחד בערים הגדולות, בהן מתרכזים רוב העסקים. למיטב הבנתי היה כאן מאין גל קטן של ישראלים בשנות השבעים והשמונים. הראשונים הגיעו בשליחות חברות ישראליות שונות, כגון "סולל בונה", חברות יהלומים וחברות גדולות אחרות, ראו כי טוב ונשארו. משם זה עבד בשיטת חבר מביא חבר. באותה תקופה היה כאן שלטון האפרטאיד והלבנים כאן פרחו ועשו כסף על גבם של השחורים, ובמיוחד הישראלים הקומבינטורים. כיום יש כאן לא מעט משפחות כאלה שירדו מנכסיהם מסיבות כאלה ואחרות. רוב הישראלים שנמצאים כאן כיום עוסקים בתחום הביגוד (חנויות ורשתות אופנה), המסעדנות או היהלומים. יש גם מעט בתחומים אחרים או סתם כאלה שמחפשים איך לעבוד על אנשים...

aomrio

New member
דרום אפריקה

ואיך אני יכול להוציא את אישור העבודה ואם יש לי דרכון אירופי

טאשקה

New member
לא נראה לי שדרכון אירופאי יכול לעזור כאן.

אני לא יודעת מה הקריטוריונים לקבלת אישור עבודה. אולי כדאי לפנות לשגרירות של דרא"פ בארץ. אולי אנסה לברר משהו מאוחר יותר.

טאשקה

New member
אני ממש לא בקיאה בכל הקשור לנהלים לקבלת אישור

עבודה. אנשים שאני מכירה מכאן קיבלו אישורי עבודה, כי הגיעו לעבוד בחברות שנמצאות פה. הם פשוט הגישו בקשה לשלטונות המקומיים. כדי לקבל אישור עבודה בעודך נמצא בארץ עליך לפנות לשגרירות דרום אפריקה בארץ. הם יסבירו לך בדיוק מה עושים ואיך. את מספר הטלפון שלהם תוכל לברר ב 144.

למעלה