שאלה

princesa4

New member
שאלה

לפני כמה חודשים ראיתי הודעה בעיתון עם תנאים טובים בנמל חיפה. הלכתי לראיון עבודה ,הכל הלך טוב ויפה והוא שלח אותי למבחן מיון . כשבאתי למבחן מיון קיבלתי שוק . 4 שעות ארך סך הכל. מאוד התאכזבתי מכך שלא עברתי כי ממש רציתי את זה . לאור הכישלון , החלטתי שאני רוצה לנסות שוב אבל לפני כן אני רוצה לגשת להכנה למחני מיון. לא אכפת לי עם אני אהיה בודקת בטחונית בנמך, רכבת, משטרה העיקר להתקבל. מישהו ממליץ לי לגשת למבחני הכנה האלה או לא..? קראתי גם שאם נכשלתי במכון אז תקף עד שנתיים. קשה להתקבל למבחמי מיון במשטרה ? אני רובאי 02

ערך עצמי

הי, את כותבת" לא אכפת לי אם אהיה בודקת בטחונית בנמל, רכבת, משטרה העיקר להתקבל" ונראה שאת רואה במבחנים הללו חותמת ליכולות שלך וזו ממש לא הכוונה והמטרה של המבחנים. מבחני מיון בודקים התאמה בין אדם לתפקיד לארגון ולא קובעים דבר וחצי דבר על היכולות של האדם שאינם קשורים לתפקיד/ מקום. למשל אדם יכול להיות מקסים וסקרן ולכן יכול להיות שירצה שינוי ולא יוכל להישאר בתפקיד משעמם לאורך זמן. זה ממש לא אומר שאין לו יכולות אלא שהתפקיד דורש ממנו דברים שלא מתאימים לו. מה דעתך לראות במבחנים שלא עברת מתנה? מתנה לכך שלא התקבלת לתפקיד שלא התאים לך? אף פעם אין לדעת האם מצב מסוים שנראה באותו רגע כרע, יתברר בהמשך כמשהו טוב. זה כמו אדם שמפוטר מעבודה שלא כל כך אהב אבל שהיתה בשבילו מקור פרנסה ובטחון והוא מאד נבהל מהפיטורין. לאחר כמה שבועות הוא מצא עבודה במקום אחר והרבה יותר טוב לו מבעבר. זה משהו שהוא לא ידע שיקרה לו בעת שפוטר. ללמוד להעריך את עצמנו ללא קשר למבחן כזה או אחר, זו משימה לא קלה ,כי רובנו הורגלנו להיות מתויגים כשווים או לא שויים בהתאם לסרגל מאד נוקשה שקובעת החברה. בהצלחה! אילת לבנון

למעלה