שאלה

roi251

New member
שאלה

היי מה נשמע? האם זה נכון שאם יש לך תעודת עיוור אתה פטור משכר לימוד במוסודות להשכלה גבוהה? אם כן למי ניגשים כדי לקבל פטור? האם יש פטור באונבריסטה הפתוחה? מעניין אותי בקשר לכבדי ראייה ועייורים שלומדים מחשבים ועובדים במחשבים בארץ ובחו"ל למישהו יש מידע? תודה להתראות

חחחח, הלוואי

מי סיפר לך את זה? יש פטור ממסים, או פטור מתשלום בנסיעה בתחבורה ציבורית, או תשלום בכניסה למקומות, אבל לא פטור מתשלום לימודים, תאמין לי שאם היה דבר כזה מזמן הייתי קופץ על זה

nitsanal

New member
תשובה מוסמכת - כן יש פטור

שלום, שמי נצן, לקויית ראייה בעצמי ולשעבר מרכזת את תחום הסטודנטים עם צרכים מיוחדים באוניברסיטה הפתוחה. באוניברסיטה הפתוחה ובכל האוניברסיטאות בישראל בעלי תעודת עיוור/ לקויי ראייה זכאים לפטור משכ"ל. לכל אוניברסיטה יש נהלים מעט שונים ותנאים לקבלת הפטור (צריך להראות שאתה באמת לומד, עובר את הקורסים ולא סתם מבזבז את זמנך ואת כספם). התהליך באוניברסיטה הפתוחה הוא די פשוט , אתה צריך לעבור שיחת הרשמה עם יועצת ולמלא טופס בליווי צילום תעודת העיוור. פרטים נוספים תוכל לקבל אצל מי שהחליפה אותי הדב' דנה כספי במשרדי דיקן הסטודנטים. מס' הטלפון של מוקד הפניות של האוניברסיטה הפתוחה הוא 09-7782222 בקש מהם את מספר הטלפון הישיר שלך והם יפנו אותך. בהצלחה - אשמח לסייע בעוד שאלות.

nitsanal

New member
והנה גם קישור שמצדיק את דברי

תקרא תחת סעיף 2.2 השכלה גבוהה. כידוע לי הפטור בעבר ניתן על ידי הביטוח הלאומי וכיום ההסדר הוא שהאוניברסיטה עצמה נותנת את הפטור וביטוח לאומי את יתר שירותי התמיכה.

roi251

New member
שאלה לו nitsanal

הי מה שלומך? האם למדו כבדי ראייה ועיוורים הנדסאי תוכנה? אשמח לשמוע סיפורים בטוח לא למדו הרבה אשמח אם נוכל לדבר אם את רוצה תודה להתראות

amitk80

New member
עדכון בנושא

אז ככה: וזה תקף לאוניברסיטת חיפה מי שיש לו תעודת עיוור אז הוא חייב לשלם שכר לימוד כמו שאר הסטודנטים (הוא מקבל את התלושים הביתה וחייב לשלם אותם) ורק אחרי זה ביטוח לאומי מחזיר את הכסף. עד לפני חודשים לערך הסטודנטים העיוורים היו פטורים משלם שכר לימוד בכלל (וגם ביטוח לאומי לא היה משלם. זה היה על חשבון האוניברסיטה). היום הרקטור של אוניברסיטת פלסטין (אוניברסיטת חיפה) הבין שהוא יכול למצוץ כסף מהסטודנטים העיוורים אז למה לא לדרוש זאת כדי לכסות על גרעונות? ?.?

roi251

New member
שאלה לamitk80

הי מה נשמע? מכיר עיוורים וכבדי ראייה שלומדים הנדסאי תוכנה באונבריסטה הפתוחה? מה אתה לומד? איך הולך לך בלימודים? יום טוב ביי

amitk80

New member
נראה לי

שעניתי לך לא? לא מכיר סטודנטים עיוורים שלומדים הנדסת תוכנה באוניברסיטה הפתוחה. לומד סטטיסטיקה ןמערכות מידע והולך בסדר.

roi251

New member
המשך נושא

הי מה קורה עמית? איפה אתה לומד? יש לך אולי חומר בסיסיטיקה שאתה יכול לשלוח לי? חבל שאן פה בנות מסכים? שיהיה לך בהלחה בלימודים ביי ותודה שוב

למעלה