שאלה:

שאלה:

אחות של חברה שלי עיוורת. אני נורא אוהבת אותה וכל פעם כשאני באה אליה אני מדברת איתה. פעם אחת ראיתי אותה יושבת מול הטלויזיה ומתוך הרגל בלי לחשוב פעמיים שאלתי אותה: "איזה תוכנית ראית בטלויזיה
" אני יודעת שהמילה 'ראית' היא מילה נוראית לילדה עיוורת, אבל זה פשוט נפלט לי מתוך הרגל... אני לא בטוחה אם היא נעלבה או לא כי היא לא הראתה סימנים של היעלבות, ומצד שני אולי היא הסתירה את זה... אני מרגישה כל- כך נורא ואיום עם עצמי... איך לא חשבתי קודם

תרגיעי, תרגיעי,

אין שום מניעה לדבר עם עיוורים כמו עם כל אחד אחר. אני מדבר לא מעט עם אנשים עיורים, וגם אני וגם הם משתמשים כל הזמן ביטויים של לראות ולהראות. אדם עיוור אינו נעלב מזה, בדרך כלל להיפך. יחד עם זאת, אשמח לשמוע ישירות מכבדי ראיה או עיוורים שמשתתפים כאן מה דעתם. אולי לא כולם חושבים כמוני.

לחיי השפה העברית

אני מתה על ביטויים ונוהגת לומר דברים כמו: אני רואה את זה בעין יפה... בעין עקורה ובזרוע נטויה.. אני סובלת מעין הרע... עין לציון צופיה... ..אני שמה עין על ... ועוד ועוד.. ולפני שנה ומחצה שעברתי ניתוח לעקירת עין אחת, קראתי לחוויה - "בלי עין הרע"... בקיצור - לחיי השפה העברית.

אם כבר הומור שחור,

שאף פעם לא מזיק, הנה משהו אישי: לבני הבכור קוראים נעם. לבני השני קוראים בעז. לבני הצעיר קוראים עופר. ומכאן ברו, וזה משהו שאני אומר בכל הזדמנות, שלכל אחד מהבנים במשפחה שלנו יש עין אחת. וגם אני, כשמבקשים ממני לשים עין על משהו, עונה "ואז מה ישאר לי?". אריק.

rnisser

New member
ראיה אצל עיוור

הי מלאני, כאבא של ילדה עיוורת אני משתמש בביטוי לראות כל הזמן. אני רואה בדרך אחת וביתי סתיו רואה בדרך שניה. ברגע שהשיחה היא טבעית וזורמת אין עם זה בעיה. במידה וההרגשה שלך מפריעה לך, זה יהיה חבל כי זה יכול לגרום לריחוק. אדם לא צריך להתנהג מאולץ ליד עיוור ולחשוב על כל מילה שהוא אומר, אלא להתנהג לעיוור ככל אדם.

rnisser

New member
לראות אצל עיוור

הי מלאני, כאבא של ילדה עיוורת אני משתמש בביטוי לראות כל הזמן. אני רואה בדרך אחת וביתי סתיו רואה בדרך שניה. ברגע שהשיחה היא טבעית וזורמת אין עם זה בעיה. במידה וההרגשה שלך מפריעה לך, זה יהיה חבל כי זה יכול לגרום לריחוק. אדם לא צריך להתנהג מאולץ ליד עיוור ולחשוב על כל מילה שהוא אומר, אלא להתנהג לעיוור ככל אדם. ראובן ניסר אופק לילדינו

בישוליה

New member
גם אני חושבת שאפשר לדבר חופשי

כאמא לילדה עיוורת גם אני משתמשת בביטויים האלה משום שבתי רואה בצורה שונה. ובאמת כמו ש MISSER כתב עדיף לא להתשמש בהתנהגות מאולצת כי הדבר ירחיק אותך ואותה. תתנהגי בטבעיות ותרגישי חופשי.

שלום ונעים מאד; בתור אשתו לשעבר של עיוור,

אני יכולה להבטיח לך שלא עשית שום פאדיחה, וכמו שכבר הסבירו לך לפניי- עיוורים רואים הכל, רק בצורה אחרת, בדרכם שלהם. כשהתחילו הבעיות בינינו, אני זוכרת שבוקר אחד התעוררתי לפניו, שתיתי קפה במטבח ועמדתי לצאת לעבודה; אז קרא לי בעלי, ואמר: 'לפי הצליל של הספל שהנחת בכיור, אני יודע שאת עצובה'.

למעלה