שאלה

לא מבינה את השאלה.

הייתי נשואה לעיוור, שאותו הכרתי ככה וזה מעולם לא הפריע לי; לא זו היתה הסיבה לגירושינו. אנשים ניסו להרתיע אותי מלהינשא לו, ופרשו לפניי נבואות זעם ותחזיות קודרות. בעיניי זה בולשיט, וזה תלוי רק בך ובבן זוגך: שלי היה עצמאי, פעיל מאד (הוא אפילו די מוכר בארץ בזכות פעילויותיו הענפות למען כבדי ראייה ועיוורים) . אני לא הייתי מסוגלת לחיות עם 'נבעך' שלא עושה כלום עם עצמו בגלל נכותו. תחליטי את מה מתאים או לא מתאים לך- כי זה מאד מאד אישי. בהצלחה!

גם אני לא מבין את השאלה

יש הרבה עיוורים לנשואים לרואים, ואני כבד ראיה נשוי לרואה והחיים שלנו נפלאים ביחד, כמובן שאני כל הזמן צריך להזכיר לה שאני לא יכול לעשות משהו, אבל ככה זה שנשואים רק שנתיים
אם תסבירי מה העניין שנבין ספסיפית עליך אולי נוכל לעזור, אבל יש לי הרגשה שלא בכבד ראיה מדובר?

rnisser

New member
כנס אהבה עיוורת - אהבה רואה

אני רוצה להיות קצת זהיר בתשובה שלי. התשובה של "אין כל קשר" היא נכונה ומדויקת אבל השאלה יכולה לנבוע מכל מיני חששות ופיקפוקים עצמיים . את צריכה לחדד יותר את השאלה כדי לקבל תשובה יותר רצינית. במקרה קיבלתי אתמול הודעה על כנס מבט לעולמם האינטימי של צעירים לקויי ראייה ועיוורים. http://www.ofek-liyladenu.org.il/phpBB2/viewtopic.php?t=666 יכול להיות ששם תמצאי את תשובתך על השאלה האמיתית ששאלת. ראובן ניסר אופק לילדינו

המשך

תראה אני הייתי נשואה לבן אדם שהיה לו בעיות נפשיות וזה מאוד השפיע על חיי הנשואין עכשיו הכרתי מישהו שהוא כבד ראיה אני רוצה לדעת אם לא יהיה לזה השלכות אם אני יחליט לחיות איתו ממש ואיזה השלכות יכול להיות לחיי הנשואין?

שמעי, זה לא אותו הדבר כמו עם זה שהיה

לו בעיות נפשיות, כי כאן מדובר באדם שפוי ובריא נפשית, רק שבמקרה שלו הוא נייד בצורה שונה, הוא רואה את העולם אחרת, דברים שבשבילך לא מפריעים בשבילו זה מטרד ומציק, אני מדבר מטעם עצמי שאני יודע שלאישתי לפעמיים קשה להבין שדבר מסויים מפריע לי או שאני לא יכול לעשות דבר אחר, זה פשוט משהו שצריך להתרגל ולהבין שככה זה, אבל חוץ מדברים אלו מדובר באדם רגיל לחלוטין שחי את חייו כמו שאת חיה את חייך, גם אדם עיוור/לקוי ראיה יוצא לבלות בפאבים/בתי קפה, עם המשפחה, הולך לים וקניון. גם חיי אהבה כמו כל אדם אחר, וגם חיי משפחה רגילים. כמובן שהכל בהתאמה למגבלה כדי שלא יהיה לו לא נעים. אז לדעתי אם את מסוגלת להיות בשבילו כשהוא צריך עזרה, ולהבין שלא כל דבר אפשר לבקש ממנו לעשות, למרות שזה גם תלוי בעיוור/כבד ראיה שיכול לעשות דברים בדרך שלו ולא בהכרח שזה לא יהיה אפשרי בשבילו, פשוט להיות איתו ולהכיר אותו וכך תדעי.
בקשר החדש.

כמה משפטים:

תרא, אני רואה בעין אחת מה שאומר שאין לי ראיה מרחבית בכלל. ואני שומע באוזן אחת, מה שאומר שאני לא יכול לזהות את הכיוון של קול (תינוק, טלפון וכיוב'). אני גם סובל מהעיות גב, ומסכרת. איך כל זה משפיע על הנישואין? משפיע. אני לא מתכופף הרבה, ואני לא מצליח למצוא את נטלפון המחורבן כשהילדים משאירים אותו ברחבי הבית. אני דופק את האוטו פעם בשבועיים, ואסור לי לאכול שלושת רבעי מהדברים שאני מכין. נו, אז מה? לכל אחד יש מגבלות, לא כולנו אותו הדבר. מי שאוהב מתרגל, ומי שלא מתרגל סובל או נפרד. ככה זה בחיים, בלי קשר לעיוורון.

המשך

לא התכונתי ממש לכבד ראיה או עיורון הוא כתב שם שיש לו עוד מגבלות ולכן שאלתי אם זה לא מפריע ליחסי אישות

אז זהו,

שזה ממש לא משפיע. מה שמשפיע זה מצב הרוח, והרומנטיות, והילדים, והלחץ בעבודה והטלפון מהחמות ומהבנק, והחדשות בטלויזיה, והמצב הכללי. בעצם, כל דבר כמעט משפיע. לא אגיד לך שהבריאות לא משפיעה: כשאני עם שפעת, למשל, בדרך כלל יחסי מין לא באים בחשבון. ואם אני מותש אחרי שני ימי עבודה בלי שינה, כנ"ל. בקיצור, מה שאני מנסה לומר לך בעדינות, זה שאת שואלת את השאלה הלא נכונה. את אוהבת אותו? כל היתר לא חשוב בכלל. תסתדרו ותהנו מהחיים. קדימה: מתי מקבלים הזמנה לברית?

תודה

על כל העידוד אני שואלת וחוקרת כי היה לי נסיון עם נכות נפשית השאלה אם נכות פזית לא משפיע על נפש ואם נכות פזית פחות משפיע לרעה על הנשואין

הדבר שהכי משפיע על הנפש

זה בת זוג אוהבת, חמה, תומכת ומפנקת. הייתי אולי נסחף לומר עוד דברים, אבל יש כאן גם בני נוער....

../images/Emo45.gif מסכים עם אריק

אני לא מבין את החפירה, זה משהו שהוא אינבידואלי בכל מערכת יחסים זה שונה, אפילו בין נכים, עיוורים, חולי נפש וכו', זה פשוט לא משהו שצריך להפריע כדי ליצור מערכת יחסים תקינה בריאה.

amitk80

New member
את תסלחי לי

אבל אני הולך להכנס בך עכשיו בצורה מטורפת כי אני ממש לא מבין את השאלה הזאת. תסבירי לי למה שזה יפריע לנישואין ולמה שזה יפריע למישהו נפשית? אנחנו לא דפוקים בראש או אוכלים אנשים או מפגרים. ההבדל בינינו לבין החברה הרואה היא שאנחנו לא רואים טוב וזה כל ההבדל. אנחנו אנשים רגישים, אנחנו יודעים לצחוק, לשתות, לעשות אהבה, לעשות קניות, לצאת לבלות, להשתכר, לתכנת וללמוד ולהוציא ציונים טובים בניגוד להרבה אנשים. ההבדל הוא שאנחנו לא רואים 180 מעלות, הראיה היא לא 6 6. ההבדל שאנחנו לא יכולים לנהוג. פה מתחיל ההבדל וכאן הוא נגמר. אנחנו אנשים רגילים לגמרי וזה המסר שאני רוצה שתפנימי. כשמישהו בא ושואל האם להנשא לכבד ראיה אז אני חוטף חלחלה. אנחנו מדבקים? אולי בעית הראיה היא גנטית אבל היום יש אפשרות להתגבר על זה. אם בחורה תפסול אותי בגלל בעית הראיה שלי, מותר לה. אני לא אאשים אותה אבל אותי היא הפסידה. היא הפסידה גבר שיודע לפנק ולהעניק הרבה חום ואהבה. מעבר לזה שבשל העובדה שאני לומד מקצוע הייטק היא יכלה לחיות חיים כלכלים יציבים. יש עוד המון בחורות...

כל מילה בסלע!

ואני אוסיף רק עוד שני גרוש: אני מכיר ושמעתי על הרבה מאוד גברים (וגם נשים) שבגדו,רימו, שיקרו, היו חרא של בני זוג, חרא של הורים, חרא של בני אדם, למרות שראו 6:6 בשתי העיניים. אז אולי בעצם, צריך להזהר מאנשים שרואים, וללכת רק עם כבדי ראיה ועיוורים? חברה, מיצינו את הנושא. די לצחוק. שבת טובה ונעימה לכולנו.

SBS10

New member
שאלה מעולה!

שלום, קודם כל רק שתדעו, קראתי רק את ההודעה הראשונה בנושא הזה, נדלקתי ועניתי. אז ככה: אני לא יודעת לגבי כבדי ראיה, אבל בתור עיוורת אני יכולה לומר שנישואין זה כבר דבר שמשפיע נפשית - משפיע לא תמיד טוב. אם אתה עיור או כבד ראיה ולא רואה את הפרצוף החמוץ שעושה לך בעלך / אשתך, יש לך יתרון עצום. אולי כדאי גם להיות חרש ולא לשמוע את השטויות שבן/בת הזוג שלך אומר/ת. בעצם, אם כבר עשית את הצעד והתחתנת, תן לעצמך מכה הגונה בראש ותאבד את ההכרה שלא תדע מה קורה איתך עד שהמצב הנפשי הקשה הקרוי נישואין מסתיים בדרך זו או אחרת. חח!

למעלה