שאלה

קופיקו13

New member
שאלה

לפניי כמה ימים קניתי שלושה גדיים ואני מביא להם חלב 3% של תנובה שלוש פעמים ביום כל אחד 250 מ"ל והרבה מים בזמן האחרון אני גם מביא להם קורנפלור בתוך החלב ויש להם מרץ הם רצים ומשתוללים אבל יש כאלה שאומרים שבלי אבקת חלב מיוחדת בשבילהם הם לא יתפתחו ומה לעשות אין לי מאיפה לקנות וזה יקר אז אפשר להמשיך עם החלב הזה ומישהון יכול להגיד לי את המינון המתאים בשבילהם הם בני שבועיים מגזע זאנן הלבנים עם השתי העגילים בגרון

השאלה בני כמה הם?

בעיקרון אפשר לגמול אותם לאט לאט אם הם מספיק בוגרים, אני לא יודע בדיוק כמה זמן אפשר לגמול אותם אבל הבנתי שזה לא סיפור ארוך אם הגדיים מתנהגים טוב אז לדעתי לא צריך לדאוג, הם אוכלים משהו אחר חוץ מהחלב שאתה נותן להם?

קופיקו13

New member
קורנפלור אבל הפסקתי כי זה גרם להם לשלשל

אבל הם אוכלים עשב לועסים אותו ויורקים אבל הם מתנהגים אחלה

הם די צעירים

אפשרות או לקנות את האבקה או חלב עיזים בכל מקרה לעקוב אחרי ההתפתחות שלהם, חבל שלא ביררת לפני שקנית אם הם גמולים, היה עדיף לקנות אותם גמולים מאשר כמו שהם, זה לא ממש רעיון טוב ככה לקחת אותם אבל בוא נגיד שלא ממש תזיק להם אם תדאג שהם יאכלו טוב.

אה ואם כבר עדיף לקנות להם סימילאק או מטרנה

זה טוב לגדיים ובטוח יותר מזין מהחלב פרות שאתה נותן להם עכשיו.

קופיקו13

New member
יש מלא...

סוגים של מטרנה וסימילאק מה הכי ממלצים לתת לגדיים איזה סוג תגידו לי בבקשה

הכי פשוט

במקרה הזה זה כבר לא משנה, אז כאן תחסוך

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo31.gif לא מביאים חלב לחיות

זה מה שגרם לשלשול ולא הקורנפלור. ומי לוקח גורים סגיל כזה מבלי לדעת לטפל? חוסר אחריות שעלולה להוביל מוות מיותר שלהם. הם זקוקים לתחליף חלב שמתאימים להם, לא מטרנה ולא סימילאק, אם אני לא טועה יש תחליף שמתאים לחיות משק, לברר במושבים או משהו וכמה שיותר מהר, חבל פשוט חבל.

לא לכולם נגיש התחליף שמיועד להם

אבל מאנשים שעשו את זה בעצמם כמה וכמה פעמיים השימוש בסימילק עשה את העבודה (או מטרנה) זה כנראה מספיק טוב בשבילם, לגבי החלב אני לא בטוח אבל כנראה שזה נכון, ועדיף לא לתת להם חלב רגיל, אבל לא נראה לי שזה עושה משהו, למעשה נותנים חלב פרות מעורבב בחלב עז או בתחליף בשלב הגמילה.

קופיקו13

New member
אז מטרנה הכי פשוטה?

אוקי האמת שהם לא נראים סובלים או משהו הם בסדר גמור

Sweet Fantasy

New member
לא מביאים גורים בגיל כזה אם לא נגיש

אני מבינה לפעמים מצבי חירום שצריך לעשות משהו בדחיפות ואז קונים מה שצריך - במצב של חיים ומוות. אבל הוא הביא גורים שידוע מראש שזקוקים לתחליף הולם ולתת להם משהו שלא מתאים להם עלול להזיק להםץ במקרה הזה אני לא מסכימה איתך בכלל.

שמעי, זה נכון

אבל אנחנו לא יכולים להיות שוטרים ולמנוע מכל אחד לקנות אותם לפני שאפשר, לצערי אני ניתקל בעניין הזה מלא פעמיים, מישהי שרצתה למכור לי תיש לא גמול, ושאני ניסיתי לדחות אותה עד שהספקתי היא מכרה אותו, כמובן לא גמול, וגם בנוסף הרבה מגדלים שמעדיפים להאכיל את הגדיים בעצמם אפילו שיש אמא שם, מהסיבה הפשוטה שהגדיים לוקחים מהחלב שהם רוצים להשתשמש, אז יש שיטות לעשות את זה, לערבב את החלב האם עם חלב פרה, או לתת סימילאק או מטרנה, בנתיים ממה שאני ראיתי העיזים שעברו גמילה כזו לא נראים במצב רע, ההפך הנכון, גידול בעלי חיים זה לא שחור ולבן, יש גוונים של אפור, ובגידול של עיזים יש המון אפור כי כשרוצים את החלב צריך למצוא שיטות אחרות להזין את הגדיים. אגב תיש שנגמל בצורה כזו ואני ראיתי אותו הוא פשוט ענק חבל על הזמן.

קופיקו13

New member
קניתי רמדיה שלב 1

הבאתי להם היום כל אחד בקבוק הם שבעו ועכשיו הם ישנים

קופיקו13

New member
רק אם אפשר לדעת מינון?

כאילו כמה מ"ל? כל כמה זמן? כמה פעמים ביום? כמות הכפית שמצורפת באריזה? ועוד...?

למעלה