שאלה

mike311

New member
שאלה

הגשתי תביעה על נזק גוף (שבר בכתף)באמצעות עו"ד . הוא הגיש לביטח והם הציעו 15000 ש"ח לדעתי זה סכום נמוך בהתחשב בעובדה שהייתי מקובע חודש וחצי עם כאבים וגם נותרה לי צלקת ועיוות של העצם וכאבים לעתים בעיקר בבקרים . פניתי לרופא שאישר זאת ואף הבאתי צילום עדכני . חב הביטוח דחתה את הטענה ואז העו"ד שואל אותי האם אני עדיין מתעקש . מה עלי לעשות או מה אני מסכן כאן אם אני אתעקש על משפט ברצוני לציין שהרופא אורתופד שפניתי אליו וכתב לי את המכתב טוען שיש כאן לדעתו נכות של 2% תודה

פשרה

שלום רב, ראשית, התפיסה הרווחת בתחום הנזיקין היא שפשרה רעה תמיד טובה מניהול תיק בבית משפט שיכול לצערנו לקחת כמספר שנים טובות עם הרבה מאמץ מיותר. כעיקרון החישוב להצעת פשרה נעשה באופן הבא: במקרים בהם לא נותרה נכות מקובל לתת פיצוי עבור נזק שאינו נזק ממון עד לגבולות של 10% נכות המהווה מקסימום של כאב וסבל ומסתכם בסך של 15,000 ש"ח. מקסימום של כאב וסבל מקובל לתת בנסיבות בהם הנזק הגוף הוא מירבי ללא שנותרה נכות צמיתה ולפיכך הכאב וסבל הוא מקסימלי (במקרה של שברים שונים בגוף שהתאחו והחיבור הוא טוב - הסכום המקובל לסיים בפשרה הוא מקסימום של כאבו וסבל שכולל בחובו גם הפסדי שכר, הוצאות ועוד). במקרים בהם נותרה נכות (לאחר התייעצות עם מומחה או מינוי מומחה מטעם בית המשפט) כל % נכות שווה פחות או יותר ל- 10,000 ש"ח - הכל תלוי בגיל, בהכנסה והמצב התפקודי. מכאן, שאם מצבך הרפואי אכן מצדיק נכות בשיעור של 2% - ההצעה היא סבירה ועדיפה על פני פניה לערכאות המשפטיות. עם זאת, אם ברשותך מסמכים נוספים וממצאים אוביקטיביים מהימנים המלמדים על נכות רפואית ומצב רפואי - תפקודי קשה (כדוגמת המכתב מאת הרופא המומחה או ממצאי בדיקות) אמליץ לך לשוב ולדרוש מחברת הביטוח שיפור נוסף בדבר הצעתה. בברכה, מורן ראודור, עורכת דין ליצירת קשר- 052-4766764 www.law-moran.com

למעלה