שאלה-

Jagged chaos

New member
שאלה-

נבהיר תחילה- אין לי שום כוונה להשתמט, ואין לי אינטרס לשקר, אחרי הכל אתם לא יודעים מי אני ואני לא יודע מי אתם. אז שאני אומר ש"קשה לי" זה באמת בגלל שקשה לי נפשית ולא בגלל שאני מפונק. התגייסתי לפניי שנה וחמישה חודשים לקרבי. לא ידעתי מה זה צבא בצו ראשון, ובגלל זה לא אמרתי שיש לי בעיה על כל תפקיד בצה"ל. אבל הגיוס הגיע והתחילו הבעיות. כבר אחרי חודשיים בגיוס דפקתי נפקדות של ארבעה לילות (בעיקר בגלל המחאה), וחודש אח"כ שוב נפקדות של לילה- קיבלתי על זה 12 יום מחבוש (על הפעם הראשונה לא קיבלתי). הייתי כבר הרבה פעמים אצל קב"ן בשירות ופניתי המון למפקדים ואמרתי שלא קל לי, שיש לי את הבעיות האישיות שלי לשרת כלוחם, שיש לי בעיה שאני ממש מכניס את עצמי לדיכאונות מהיציאות ומהשגרה והעבודה השוחקת. בהתחלה חשבו שאלו בעיות הסתגלות, אבל כנראה שזה לא- באמת אני כבר שנה וחמישה חודשים לא אותו בנאדם. לפני 9 חודשים לקחו אותי לחקירת מצ"ח בחשד של שימוש בסמים- הייתי מלוכלך, אז שמרתי 48 שעות על זכות השתיקה והם לא הצליחו להוציא את זה ממני- אז בגלל החוק- היו חייבים לשחרר אותי מהמעצר שהייתי בו. לפני חודש, שוב רצו ממני בדיקת שתן, הפעם פשוט דפקתי דוך הביתה, ואני כבר נפקד חודש וקצת פחות משבוע. יש לי בעיות כלכליות בבית- אבל לא כאלה שהצבא מכיר בהן כ"מצוקה כלכלית שצריכה עזרה". אני אשפוך לכם קצת את הלב, אולי זה יעזור לכם לקבל אמפתיה- ההורים שלי גרושים ממתי שאני זוכר את עצמי, אבא שלי היה במוסד גמילה לסמים ואלכוהול והוא סתם אדיוט, והמצב הכלכלי בחיים לא היה טוב. אז כן- קשה לי עם המסגרת המשמעתית הזאת, ואני חושש כל יום מהכלא ואיך שאני הולך לסבול שם, במיוחד שזרקו אותי לתפקיד עם הכי משמעת ואוכל חצץ בצהל- לוחם. כל מה שאני רוצה זה גחלת שתעזור לי לעשות את השירות ולשמור על הבריאות הנפשית שלי- משהו קרוב לבית, משהו שכל יום איהיה בבית- אני והמשפחה שלי צריכים את זה, אבל הצבא לא מכיר בזה בפונקציות שלו... וכן....הקב"ן בגדוד ממש על הפנים....נראה שהוא דואג למוניטין שלו יותר מאשר לחיילים שלו.... אני כנראה יישב לא קצת זמן בכלא בגלל שברחתי ממצ"ח ואני חשוד בשימוש, למרות שהוכחות אין להם. איך יוצאים מזה?

פימבייה

New member
תספר את הסיפור במשפט

חבל שאתה מושך את הנפקדות, לדעתי כדאי לך לחזור לבסיס כמה שיותר מהר כי ככל שעובר הזמן כך העונש יהיה חמור יותר. הכי חשוב שתספר במשפט את מה שכתבת פה, מה שעוד אתה יכול לעשות זה לנסות לפנות לפסיכולוג אזרחי או גורם אחר שיכול לאבחן אותך כלא מתאים לקרבי. תדבר שוב עם המפקדים, עם המשקית ת``ש ושב להם על הראש בנוגע לבעיות שלך, חבל שאתה עושה דברים לא חוקיים ומזיקים כאלה כי אם לא תדאג ולא תשמור על עצמך אתה בטח מבין שתהיה אבוד לגמרי, אז אל תלך בדרך של אבא שלך, אין מה לעשות יש משפחות קשות ויש אנשים חלשים אבל זה לא אומר שאתה צריך להיות כזה! לכל אדם יש את הכח להתגבר ולהמשיך קדימה אבל בשביל זה צריך רצון ומודעת לכך שאתד יכול לקחת את עצמך בידיים! אתה רואה שאתה הולך בדרך של אבא שלך?! ומאיזו בחינה הכי קשה לך? זה רק המשמעת? היחס? ואיך היה בבה``ס? הסתדרדת שם? בקיצור אני מקווה שתמצא את הדרך הנכונה ושיהיה המון בהצלחה!!

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
Jagged chaos..

נשמע שאתה מרגיש חסר אונים.. שלכל מקום שאליו תפנה, מישהו ישים לך רגל, יכשיל.. שאף אחד לא באמת רגיש למצוקות שלך.. מרגיש שכולם מפחיתים ומזלזלים במה שאתה מרגיש.. ושאולי התגלגלת לבור שאתה לא יודע איך לצאת ממנו.. יקר, אולי יש אפשרות לפנות לקצינת פניות הציבור, לנסות להסביר את המצב בבית, את המצב בבסיס.. או אולי לבקש להיפגש עם קב"ן אחר באזור.. מזמינים אותך לחזור ולעדכן.. או, אם תרצה, לספר עוד על הקשיים בבית.. על ההרגשה של לחיות בלי אבא..

Nofale

New member
תשמע אחי

הכלא זה לא מקום למרות כל הסיפורים ואפשר גם להנות שמה אני מאד מאד מציע לך להסגיר את עצמך לפני שתהיה עריק 60 יום כי אחרת אתה תישפט בבית דין ואתה תשב ככל הנראה לפחות חצי מהעריקות עם לא פחות בגלל הבעיות אבל אז לא תראה גחלת..עם תהיה פחות מ60 יום אתה תישפט אצל קש"ב ומאד קל לספר להם סיפורים בנוסף למסמכים אתה יכול אפילו להשתחרר אחרי 4 ימים וגג יכולים להביא לך 28 ימים

למעלה