שאלה

taltal73

New member
שאלה

יש לי שכן מבוגר, ניצול שואה, עם מספר על היד. אנחנו ביחסים טובים. הוא מאוד מסמפט אותי, כל פעם שנפגשים אז מדברים. הוא מאוד צעיר ברוחו ויש לו מן הומור שחור, כנראה כתוצאה ממה שהוא עבר. אני מאוד רוצה לשאול אותו על הסיפור שלו. אני מאוד מתעניינת בשואה מאז ומתמיד. איך אפשר לשאול מבלי לפגוע? איך ניגשים לניצול שואה ומבקשים ממנו להשמיע את סיפורו.

ישרון

New member
אין לך מושג עד כמה הןא חזק

תשאלי אותו שאלה ישירה שאלי למשל מתי והיכן קיבל את המספר הזה . האמיני לי האיש יספר כמעיין המתגבר מאחל לך שרק יהיו בקרבך כוחות הנפש להקשיב לו. ב ה צ ל ח ה

taltal73

New member
תודה

זה מה שאני אכן יעשה, אם כי יש לי את החשש שזה חסר טאקט.. אבל אם אנחנו לא נשאל אז לא נדע. לא נותרו הרבה ניצולים.

schlomitsmile

Member
מנהל
את צודקת, כדאי לגלות רגישות אני הייתי אומרת משהו כמו: מאד חשוב לי לשמוע מה עבר עליך במקום הנורא בו קיבלת את המספר. האם זה בסדר לשאול? אגב- לי מאד צורם, כשאנשים מדברים על זה שעוד מעט לא יישארו ניצולים. כבר כעשור אני שומעת את המשפט הנוראי הזה...כאילו אנחנו עןומדים להם עם שעון-עצר: נו, מתי תגמרו למות כבר?? מובן שלא זו כוונת הדוברים, אבל איך לדעתכם מרגיש ניצול שואה, ששומע בלי הרף, שעוד מעט ימות?

רפפם

New member
אם יש לו הומור שחור לא צריכה להיות בעיה

לשאול אותו על השואה, זו הדרך הכי טובה להתמודד עם אסון כזה גדול, בשואה עצמה אגב, היה הרבה הומור שחור

למעלה