שאלה

anglfall

New member
שאלה

באחד הבתי קברות בחיפה ראיתי מצבות עם סמל של דג (אמנם קצת עקום..) ורציתי לדעת מזה אומר..? ידיים שלובות זה כוהנים אני יודעת..חנוכיה זה אשת הכהן.. מזה דג??

יש סמלים שתמצא בכל הדתות:

חמסה (איסלם, נצרות בודהיזם, יהדות) וגם בעיטורים קדומים
מגן דוד (יהדות אינדוהיזם, בודהיזם, איסלם)
דג (ביהדות אחד מסמלי ראש השנה!!!!!פיריון.אחד מסימני המזלות ונמצא בבתי כנסת קדומים כמו בית אל , כמדומני נצרות נס הדגים והלחם של ישו...בפגאניות בגלל המזלות) אריה נשר צבי יונה ציפורים בזוג (כולם סמלי אוניברסליים, שקיבלו גושפנקא ביהדות!) אני אמנית והנושא של יודייקא וסימבוליזם והסמלים הפגניים מול הנוצרים מול היהדות זה נושא שתמיד מאוד עיניין אותי כאמור מר גלבטרון..להזכיך אני לא נוהגת לכתוב דברים סתם ואם כן אז אני מודיעה על אי דיוק אפשרי, בשל חוסר ביטחון, ו/או שואלת. ולגבי מנהגי קבורה בשל תערוכת אמנות שעשיתי בבית קברות ברמת שרון חקרתי את הדין והחוק ויחס הדת אליו בייסודיות. אין מנהג קובע בירושליים נוהגים לקבור לפי עדות ופלגים - נטורי כרטא, חסידים, המזרחי...וכו...כי בעיניין קבורה הקובע הוא הרצון לכבוד המת וצנעת הפרט. מותר לשים פרחים לשתול...למרות שזה נהג הגויים, כי אין על כך איסור.

הלה מורז

New member
דג

שבוע טוב דג על המצבה מסמל שהאדם נחשב צדיק הדג הנו סמל יהודי עתיק בשל שכול האמיתות הדתות וכו הנן ניצוצות תורה הרי שאפשר למצוא את סמל הדג למשל בדתות שונות אולם באם האמיתות היחסיות מתנתקות ממקורן אותו סמל מתנתק ממשמעותו השלמה ונראה כסמל אופייני של אותה דת וכו אולם ללא ההבנה המלאה של משמעותו כלומר ללא השפה השלמה המוטבעת כעת נתבונן להקשר דג ומאין נלקח לנצרות ולמה הדברים נכתבו לפני כשנה או מעט יותר ומצאתי לנכון להביא הכתוב לכאן בטרם הולבש האדם בכתנות עור היתה כתנתו כתנת אור קשקשת וסנפיר במובן הרוחני של כך לבוש האדם לפני החטא בגד האור שלו היא כקשקשת וסנפיר במובן שקשקשת לאור נראים בה צבעי הקשת והאדם על כנפי הרוח -סנפיר וקשקשתו מובנה שהרישומים שעושה בעולם הנם של אור של חיים להבדיל משק של החטא המסמל אבלות ומות שקשקת גל עצמות משקשק והקשרו לכותנות עור אור של צבעי הקשת וכנפי הרוח משמעות הסנפיר- יפרנס שזוהי הזרימה ההפריה שבין הגשרים כלומר שפע שהשם מפרנס שלא במובן לחם ביזיון והקשר דג ולחם מזל ומעל המזל פרי חומר או פרי שמן הנשמה מגד וביטויו כפרי גשמי לחם ודג דג במים בעולם הנפש דג במים בהקשרו לעניין קשקשת ודג וטרום חטא הקשר שבין מים ושמן שמן צף על המים דג במובן גד מ חי על פי המזל בעולם מג ד 4 עצים בהיפוך בכוון שאינו הפוך שאז האדם מג במלכות ד" -מעל המזל הקשר דג למזל הדג מסמל את המזל ואת מעל המזל ולא בכדי באסטרולוגיה נראים שני דגים בהיפוך הקשר היפוך העצים או מצד השלילי הפוך על פי בחירה מצד חיובי שני הכוונים של הדג הנו על משקל באם באופן אנכי כלומר מעל המזל אחד כלפי מעלה אחד כלפי מטה כעולה ויורד בסולמות לכן קל להבין את הקשר דג למזל כמו גם הקשרו לצדיק הקשר שבין מזל ומעל מזל שזה חיבור לנס -ערוץ הצדיק והקשר דגים לניסים בדתות מסויימות מבחינת משמעות מזל ומעל המזל הנס המתגלה בחיים הגשמיים מספר האנשים על משקל מזל ההספק של הדג מבחינת על מזל =נס מזל הנו שפע מוגבל על מזל שהנו נס שפע אינסופי כך ניתן לראות את המשותף מבחינת המשמעות של אמת בלתי משתנה שבין העמים שמקורה התורה בדיני כשרות אנו מצווים לאכול דגים בעלי קשקשת וסנפיר המסמלים אדם שלא הלך בדרך חטא וכתנתו אור או לחילופין שיבה תיקון יש לציין שמאמיני דת מסויימת אינם בהכרח מבינים את משמעות דתם ובשל שכול העולם תורה שהכול ניצוצות מתורתנו הקדושה הקשר בהבנת המשמעות שנס הדגים הקרוי כך אינו נפרד והקשרו לתורה האמת השלמה שבאמיתות היחסיות כדוגמת פרה אדומה והקשרה לצקרות וכו אין דבר שאינו תורה מתורה הקשר למקור וההבנה שלברית הקשת אין קיום ללא ברית הקודש קשקשת וסנפיר כתנת האדם =תכלית תוכן לאדם יש תוכן בתוך "אריזתו" שלא מראה עיניים בלבד לאחר התחבאות האדם בעץ מלבישו בכתנות עור שאין מובנו שלפני החטא הסתובבו עם קשקשים על הגוף שהרי ככתוב היו ערומים אותיות עור (מאמר שלם יובא בבלוג ) אולם שלא במובן עי כתנת -תכלית כנות עז ו רך ............. בברכה הלה

טקסט ארוך וחסר פשר.

אם הוא ציטוט מספר כלשהו, ר``ל, אם קבלה היא - אקבל, כלומר, אבלום פי. ואם סברא, אין לי מה להשיב, כי לא הבנתי מילה. ובלי הסבר יישארו הדברים חתומים כאילו לא נכתבו כאן כלל.

הלה מורז

New member
? לחיים של דוס

שלום ערב טוב מהודעתך איני יכולה לדעת בודאות למי אתה פונה באם פנית אליי אנא ציין זאת ואשיב בברכה הלה

יודייקא וסמלים

יודייקא זה לא משהו אחד יש הדל בין הנוהג בגלות לבין הנוהג בימי בית ראשון..וכו סמל החמסה...משהו שכתבתי פעם....

למעלה