שאלה

שאלה

שאלה אולי קצת מטומטמת או קצת ברורה מאליו אבל הייתי רוצה לדעת. יש לי תעודת בגרות מלאה, אבל לא קיבלתי מעולם תעודת 12 שנות לימוד (ויש לי) האם תעודת בגרות היא בעצם כמו תעודת 12 שנות לימוד או שאני צריכה את שתיהן כדי להתקבל לכל מקום שהוא? תודה

הכל יהיה בסדר

תעודת 12 שנות לימוד ניתנת למי שסיים 12 שנים ואין לו בגרות. בשביל בגרות מלאה צריך ללמוד 12 שנים, ומי שמסיים את כל הבגרויות לפחות- הוא סוג של גאון... עם תעודת 12 שנות לימוד לא מתקבלים ללימודים גבוההים, זה כן יכול לתת יותר כסף במשכורת במקומות מסויים (לעומת מי שיש לו רק 10 שנות לימוד) תעודת בגרות מלאה, במקרים האלו היא הוכחה ל 12 שנות לימוד

צריך להבדיל - קצת תיקונים

לא כל מי שמחזיק בתעודת בגרות הוא בעל 12 שנות לימוד. אפשר לסיים את הבגרויות גם במסגרת אקסטרנית - מסגרת כזו אינה נחשבת במניין שנות הלימודים. לא רק גאונים לא מסיימים 12 שנות לימוד אבל מחזיקים בתעודת בגרות מלאה. זה היום לא מעט בתי ספר דמוקרטיים שונים שהם לא מוכרים אבל כן מגישים לבגרויות ולא מעט אנשים שנפלטים מהמערכת בגלל חוסר התאמה (מוצדק, זו מערכת ששואפת לבינוניות ותו לא) אך כן משלימים את הבגרויות הדרושות.

אז מה זה אומר בעצם?

שכן הייתי צריכה לקבל תעודת 12 שנות לימוד יחד עם התעודת בגרות שלי? וזה לא תקין שאין לי כזה דבר?

נתחיל מזה שאני בחורה

מה שאני אומרת זה שהאחד לא תלוי בשני אם יש לך תעודת בגרות זה עולה על תעודת 12 שנות לימוד כשמבקשים תעודת 12 שנות לימוד במקום עבודה זה סוג של סינון, מחפשים אנשים עם השכלה תיכונית - תעודת בגרות מבטיחה שיש לך השכלה תיכונית ולכן את לא צריכה את התעודה של ה-12 שנות לימוד, מה גם שיש מקרים בהם אנשים לא סיימו 12 שנות לימוד אך כן השלימו בגרות מלאה.

מה הסתבכתם?

יש לך בגרות מלאה? -אם כן אתה לא צריך שום דבר אחר,התעודת בגרות מספיקה. אין לך בגרות מלאה? -אם יש לך 12 שנות לימוד תקבל תעודת סיום ללא בגרות.

למעלה