שאלה

somegirl5

New member
שאלה

היי, אני מדריכה כבר שלוש שנים (סוגרת שנה שלישית ועוזבת), יב', מדריכה כרגע את כיתה ג' וחונכת את זאת שאיתי בצוות. נתקלתי בהרבה סוגים של חניכים, אבל זה באמת הפתיע אותי: ביום שני הייתה לנו פעולה ואחד החניכים אמר לפני כולם שהוא מרביץ לעצמו. לא הגבנו לזה כי לא ידענו איך, ובסוף הפעולה דיברתי עם המדריכה שאיתי והיא אמרה שזה בצחוק לדעתה ואין צורך לשים לכך לב (החניך הוא קצת ליצן כזה... אוהב לעשות שטויות). היום (רביעי) הייתה לנו פעולה ויצא לי להיות איתו לבד והוא סיפר לי שהוא שוב הרביץ לעצמו (5 פעמים), שאלתי למה והוא ענה תשובה מוזרה כזאת-לא יודע, מבולבל כזה.. כששאלתי אם ההורים יודעים הוא אמר לי שלא. דיברתי עם המדריך שלי (רכז או איך שלא קוראים לזה.. אני קיבוצניקית ואצלנו זה עובד אחרת) והוא אמר שטוב שאמרנו לו את זה והוא הולך לברר מה קורה עם הילד. אני מאוד מודאגת בגלל הילד. הוא ילד מקסים (נכון שהוא היפראקטיבי אבל עדיין). כל המדריכים האחרים איתי חושבים שאני מופרעת לגמרי ושאני ממציאה סיפורים. אף אחד לא מבין את הקטע הזה. מה לעשות? לדבר עם ההורים או להניח למדריך שלי לטפל בזה? תודה רבה לעונים (וסליחה על החפירה... :))

תשובה

גם אני מדריך כיתה ג' אני חושב שצריך לדבר בדחיפות עם ההורים של אותו ילד ולספר לעם מה קרה

מדריכה יקרה

ראשית, הצעד שנקטת הוא צעד נכון ואני גאה בך. ילד היפראקטיבי הוא לאו דווקא ילד רע. לפעמים הוא ילד שצריך מעט תשומת לב מאחרים. רואים שאת מדריכה מהנשמה וזה טוב. אני ממליצה לך לנסות להתקרב יותר לילד ולהתחבר אליו. ברגע שהוא יבטח בך הוא יספר לך עוד דברים שתוכלי לעזור לו אח"כ עם הפרטים הללו. כל הכבוד
ובהצלחה

למעלה