שאלה

elazohabaloto

New member
שאלה

מה עושים עם ילד שלא רוצה בסופ"ש ללכת לאבא שלו? (ההורים גרושים) הוא בן 8 ובוכה וזה חוזר על עצמו מידי שבועיים. באמצע השבוע פחות קשה לו אבל גם לא מתלהב, מה עושים?

לילד קשה להתרגל למצב החדש.

אני מתייחסת לכך שהגרושים טריים ואם אחרת תקני אותי. למרות חשיבות הסדרי הראיה וחשוב כמובן שהילד יהיה עם אביו צריך לאפשר לו להתרגל בהדרגה. בביקור הבא תציעו לו ללכת לאבא רק לכמה שעות ושיוכל לחזור בכל רגע שיבקש. זה ירגיע אותו ויאפשר לו להיות עם אביו בנחת ויתכן שלא יממש את האופציה ויהיה מוכן להשאר עוד. תציעו לו לקחת לאבא כל צעצוע או חפץ אליו הוא קשור ובהדרגה כדאי שבבית האב יהיו לו המצעים,צעצועים,וכלים שהוא אוהב, אפשר ללכת יחד איתו לקנות דברים לחדר החדש שיהיה לו בו נוח ונעים. מצד שני ההורים חשוב שתהיה גמישות והכי חשוב הוא לא להתדיין בשום עניין מול הילד , כל מה שיש לכם לאמר אחד לשני שיעשה ללא נוכחותו (גם לא בטלפון) אחרי זמן מה יתרגל וישמח להיות גם בבית של אבא.

elazohabaloto

New member
מדובר בגרושים די טריים (לא שלי) ולא צפינו את

הקושי הזה כי הוא אוהב את אבא שלו מאד וקשור אליו ולא מתאים לו לא לרצות להיות איתו. האבא (שהוא אח שלי) מאד קשה לו עם זה וגם ככה כל תהליך הפרידה קשה והוא מרגיש את הלבד ורוצה את הילד שלו איתו לפחות בסופי שבוע... מקווים שזה תקופה שתעבור כמו שכתבת. תודה רבה.

למעלה