שאלה

שאלה

שלום , אני מנהל שכיר באחת מחברות ההיטק . במסגרת העבודה החברה מארגנת ביקורים של מנהליה בסניפיה השונים בארץ . לחברה סניפים בין השאר גם במטולה , וגם באילת. שאלתי:האם כעת שיש לי רישיון פרטי , מותר לי מבחינת החוקה להטיס בהתנדבות את מנהלי החברה , במטוס שהחברה שוכרת ? (כמובן לצורך צבירת שעות). לתשובתכם אודה. פיני גברא

הטסת מנהלי חברה

פיני, לדעתי, העלית סוגיה מעניינת. וכדאי לשמוע חוות דעת משפטית. בצורה לא פורמאלית, אני חושב כי אפשר שהחברה תשכור את המטוס תחת השם אירוע חברתי, או כל מה שאינו מזכיר פעילות מסחרית. ואז לא צריכה להיות בעיה. לו אתה מנהל החברה ושוכר את המטוס לטיסותיך - התשובה, לדעתי, חד משמעית - מותר! רק אל תשאל את המנהל כי, הרי תשובתם ידועה... אריאל אריאלי

החוק דוקא חד משמעי בעניין

אסור לך להטיס מטוס שלא אתה באופן אישי שילמת את דמי השכירות. אם החברה תשלם, ולא משנה באיזו אמתלה, לא תוכל חוקית להטיס אותו.

החוק אומר "טיסות מסחריות"

אני לא זוכר שבאיזה שהוא מקום כתוב כי על הטייס לשלם עבור הטיסה! כתוב כי אין לבצע טיסה מסחרית! ואם יש מתנדב שמוכן לממן לטייס את עלות הטיסה, אין בכך שום עבירה על החוק!!!!! נניח למשל שאני רוצה לעשות טיסת הרפתקה סביב העולם ואני פנה לעיתון שיהיה ספונסר של הטיסה, הטיסה ממומנת ע"י העיתון ובשום אופן אינה יכולה להקרא "טיסה מסחרית"! לכן, אם החברה רוצה לממן לאחד מעובדיה את התחביב ואפילו אם הוא מנהל בחברה - אין לראות בכך משום טיסה מסחרית אפילו אם הטייס לא מימן את הטיסה מכיסו. אני יודע כי במנהל התעופה האזרחית לא יקבלו את הפרשנות שלי (כרגיל) ולכן אמרתי כי יש כאן סוגיה משפטית מעניינת וכדאי שתבחן ע"י מישהו הבקי בחוק. אריאל אריאלי

ramiby

New member
סליחה על הצמימות .. אבל -

למה שלא תשלם בצ´ק אישי / כרטיס אשראי והחברה תדאג להחזיר לך את ההוצאות? זה לא יפתור את הבעיה??

mushkolad

New member
"טיסה מסחרית"

עפ"י תקנות הטייס (רשיונות לעובדי טייס) התשמ"א-1981 (העדכון שברשותי) חלק א: הוראות כלליות פרק ראשון: הגדרות "טיסה מסחרית" - טיסה לשם הסעת נוסעים או טובין בתמורה, או טיסה לשם עסק או מתן שרות. זאת ההגדרה עפ"י החוק. האם אתה מקבל תמורה? יכול להיות שכן שעות בחינם. החוק לא מפרש? האם הביקורים הם למטרות עסקים או מתן שרות? אתה יודע את התשובה לשאלה זו.

ללא שום תמורה

כמו שאמרתי תמורה כספית - בודאי שלא , הביקורים הם למטרת שירות , אבל כמדומני גם מתן שרות זה חלק מעסק. פיני

פיני ידידי,

עזוב את השטויות - טוס לך בכיף, קח את חבריך לעבודה/מנהליך, חבל לקלקל את ההנאה כאשר ברור לך ומצפונך שקט - שאינך מתחיל בקריירה של טיסות מסחריות למטרות פרנסה. אני נהגתי כך בעבר ואמשיך לנהוג כך בעתיד, אין בליבי ספק ששלוב תחביב והנאה עם העיסוק המקצועי רק תורם לאוירה ולבריאות הנפש!

וסליחה על התוספת הצינית

התשלום עבור שכירת המטוס - ישלם מי שישלם - לאחר ביצוע הטיסה.

זאת בהחלט טיסה מסחרית

החוק מאד ברור בענין לטעמי - כאשר עסק רוכש שעות טיסה לצרכי העסק - והטסת עובדים היא צורכי העסק - מדובר בטיסה מסחרית. נקודה. ההגיון הוא שהעובדים מצפים במקרה זה לטייס מקצועי ורמת שירות המתאימה ל"טיסה מסחרית", ולא שאיזה "טייס פרטי" יתן את השירות. היותך עובד החברה רק מבהירה שמדובר בטיסה מסחרית - שהרי בעת הטיסה אתה משמש כעובד החברה (הוכחה: משכורת משולמת כרגיל - אתה לא בחופש!) ולכן אתה חד משמעית מקבל תמורה! בכל מקרה, כמה דברים: 1. לא ממליץ לטייס חסר נסיון לקחת כנוסעים את עובדי החברה. זה עשוי להסתיים רע גם בלי אסון ממש. 2. במקרה של אסון, תהייה אחראי אישית, מאחר ולמדת את הנושא (לבחינות) וידעת שאסור לך לשמש כטייס מסחרי. אלו יהיו תביעות אישיות נגדך מעל ומעבר לתביעות נגד חברת הביטוח. גם החברה שהשכירה את המטוס עלולה להיות בבעיה אם ידעה שמדובר בעובדי חברה ושאתה טייס פרטי, ובפרט אם זה חוזר על עצמו בקביעות. 3. השיטה של "לשלם אחרי" לא רצינית. אחרי 10 פעמים, נוצר PATTERN ברור ובית המשפט לא יתייחס ברצינות לטענה ש"הפעם זה היה פרטי". 4. ממליץ לך להמתין לקבלת רשיון מסחרי. 5. אתה כמובן תעשה מה שבא לך - אבל לפחות חשוב שתדע מה אומר החוק.

טיסה מסחרית?

מיקי, ייתכן כי החוק ברור לך. אולם אני חושב כי עד אשר הענין לא ייבחן משפטית, הדברים אינם כה פשוטים. בארה"ב, מאד מקובל כי עובדי חברות שהם טייסים פרטיים טסים ממקום למקום והטיסה נחשבת לטיסה פרטית לכל דבר גם אם,לכאורה נעשית בזמן שהעובד טס בשרות החברה ואפילו מקבל משכורת מהחברה. לכן, אני לא הייתי מציע לקבוע חד משמעית כי המדובר בטיסה מסחרית. אני בהחלט חושב כי ראוי שהנושא ייבדק ע"י גוף משפטי שייתן חוות דעת. בכל אופן, עד כמה שאני מכיר את החוק לא כתוב כי על הטייס לשלם מכספו ע"מ שהטיסה תוכר כטיסה שאינה מסחרית. אריאל אריאלי

pinibz

New member
באותו ענין? כתבה ב ynet

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1947674,00.html

למעלה