שאלה

lanfir1

New member
שאלה

לפני כ 5 חודשים עברתי תקיפה מינית בבסיס ע"י חייל שעבדתי איתו. התלוננתי, הייתה לי שיחה עם המג"ד וגם לו הייתה. אני קיבלתי ריתוק בטענת עבירה על חוק "השילוב הראוי" והוא קיבל 14 יום כלא והועף מהבסיס (הוא גם קיבל 3 ימים קיצור בכלא על התנהגות טובה..). סיפרתי את זה לחברה שלי והיא אמרה לי שתלונה על תקיפה מינית בצבא היא דבר שאמור להיות מועבר למשטרה אזרחית או לפחות לעבור חקירה ע"י משטרה צבאית- דבר שלא קרה.. יש לציין כי הבחור לא נשפט על סעיף "הטרדה/תקיפה מינית" אלא על "הפרת השילוב הראוי והתנהגות בלתי הולמת", כששאלתי את הקצינה שלי למה- היא טענה שאין סעיף אישום בצבא של הטרדה מינית, וששפטו אותו על סעיפים שמהם נגזרת התקיפה המינית. האם זה נכון ?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
תקיפה מינית בצבא..

יקרה, נשמע שאת מרגישה שאיפושהו עשו לך עוול.. שיש לך חשד שהעניין הזה לא טופל בצורה הנכונה.. ועוד גם את נאשמת, אף על פי שאת כאן הקורבן.. יקירה, אנחנו לא אנשי מקצוע, ופחות נוכל להגיד לך על הנהלים.. אולי תוכלי לברר את המידע הזה בפורום סדירים, או במאמרים שבאתר הזה.. בנוסף, אנחנו שולחים לך קישור למידע של יוהל"ן (יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים) על הטרדה מינית.. מקווים שתמצאי שם את התשובות שאת מחפשת.. ובינתיים, את מוזמנת כאן לשתף יותר על הפגיעה הזו שעברת, ואיך היא השאירה אותך..

varui

New member
אם נכון הבנתי

אותך הוא נישפט על סעיפים יותר קלים מאשר שהוא הייה אמור להשפט אם אכן זה מה שקרה אני הייתי מציעה לך ללכת למצ"ח לספר להם את כול סיפור והם יחלטו לפתוח חקירה על סעיפים יותר חמורים במקביל הייתי קובל את אותה קצין שהוא נתן לך ריתוק ואני הייתי מערב את רופא יחידה שהוא יפנה אותך לקב"ן את צריכה לדבר אם מישהו !!! שאהייה בהצלחה

דוזן

New member
כמה מרגיז.

קודם כל, לידיעתך, בצבא יש גם יש סעיפי הטרדה מינית, ויש גם קציני שיפוט ייחודיים שרק הם מורשים לשפוט בנושא. שנית, על מה את בדיוק נשפטת פה? שהוא נגע בך ללא בקשתך\רצונך המפורש? נו באמת. אני באופן אישי חושבת שזו חוצפה, ומעבר לחוצפה זו עבירה של המג"ד שלך. את צריכה לקבול אותו על כך, על העוול שנעשה לך. יש לי ניחוש מדוע המג"ד החביב שלך לא העביר את זה הלאה- לאחרונה נופנף מהצבא קצין שאני מכירה, שביחידה שלו בוצעו כמה מעשים מגונים [כנראה שככה זה בנורמת ה"תעביר את זה הלאה" של צהל- מישהו יהיה אשם גם אם הוא לא שם באמת] והמג"ד שלך פשוט פחד על הישבן והכיסא שלו. בקיצור- קבילה. והקצינה שלך? שתבדוק בפעם הבאה שהיא מדברת ומאוחר מדי להגיד אבל חבל שדווקא ב10,000 פעם שמעבירים תכנים על הנושא בקורס קצינים- היא נרדמה. אני לא בטוחה שישפטו את הבחור שוב, כי אסור לשפוט פעמיים על אותה עבירה- אבל מצד שני זו לא בדיוק אותה עבירה. תתלונני ותקבלי, זה לא בסדר מה שעשו לך. בהצלחה

hold yourself

New member
צבא!

כל כך מסתכל אותי לראות איך הוא מתייחס לחייליו!! מיד תתקשרי לפרקליטות הצבאית (דרום, צפון או מרכז- מה שאת שייכת אליו) וספרי להם את הסיפור. אני התלוננתי לפני שנה וחצי עם הטרדה מינית, זה הועבר למצ"ח ויש לי סניגור והכל. הם משלמים לי פיצויים כל אחד 500 ש"ח (הם שלושה) ו45 יום עבודות שירות שנחשבות כדפוק אח"כ. איך הסכמת לקבל את הריתוק שנתנו לך? הקצינה שלך חוצפנית.. בררי בנוסף עם קצינת פרט של המחוז או קצינת ח"ן, שמתעסקות עם העיניינים האלה. בנוסף, בכל מגורי בנות יש טלפונים הקשורים. בהצלחה לך ועדכני

lanfir1

New member
השאלה היא..

מה יצא לי מזה שעכשיו, אחרי 5 וחצי חודשים אני אתלונן שלא טיפלו במקרה שלי כמו שצריך? אין לי כוחות להתמודד עם זה שוב. היה לי מספיק קשה לעבור תחקיר מול המג"ד, סמג"ד וכל הדרג הבכיר בבסיס ... אני לא רוצה לערב משטרה- לא אזרחית ולא צבאית. זה סתם יותר בלגאן.. להיזכר שוב, לדבר על זה שוב. אני רוצה פשוט לשכוח. נכון- זה עדיין מציק לי שטיפלו בזה בצורה כזאת ולא כמו שצריך, אבל באמת שכבר לא איכפת לי, אני רק רוצה שזה יהיה מאחוריי, וכרגע אני עוד לא במקום הזה. 5 וחצי חודשים אחרי, ואני עדיין מרגישה שזה היה אתמול :/ תודה רבה לכל מי שהגיב...

hold yourself

New member
האמיני לי

זה הרבה יותר קל כשזה במצ"ח. פעם אחת את נותנת עדות על מה שקרה, פעם אחת אחרונה, וזהו. הם מטפלים לך בהכל. הבחור ייחקר ויענש בהתאם. נשמע שאת רוצה להשאיר את זה מאחוריך אבל זה לא כך.. אני מבינה כמה זה קשה לספר ולחזור על הטראומה שוב ושוב.. במיוחד שלא יוצא מזה שום דבר טוב או אולי אפילו ההפך. אני לא רוצה לשכנע אותך ואני מרגישה שאני מתחילה לעשות כן, אז רק אסכם בזה שאת צריכה לעשות מה שטוב לך, נסי לחשוב לטווח הארוך יותר. לי היתה הקלה נהדרת כששמעתי שהם הודו בסוף וקיבלו עונש. גם אני התעקשתי שלא לערב את מצ"ח, המב"ס עשה את זה על דעת עצמו ועכשיו אני מודה מאד על זה. הייתי מספיק חזקה להתמודד עם הסקרנות והדעות של כולם, והשתלם לי. מאד. בהצלחה. הלוואי ותרגישי יותר טוב..

למעלה