סחתיין - צמחונות זה סבבה!
היי, דבר ראשון - אין לך מה להרגיש רע. להיפך, תרגיש מעולה עם עצמך. לא לאכול בשר זה ממש כיף! וגם אם "יש בבשר את הויטמינים שאתה צריך" (כמו שכתבת שאומרים לך), הויטמינים נמצאים בעוד מספיק מקומות אחרים, שמשם הרבה יותר לגיטימי לאכול אותם, וגם בלי בעיות ספיגה ומחלות שמתלוות לאכילת בשר. מבחינה תזונתית - קצת מידע בסיסי: חלבון - יש יופי של חלבון בקטניות, כלומר חומוס, עדשים, שעועית וכמובן סויה, מלכת הקטניות. מסויה מגיע אלינו גם הטופו, שאפשר להכין ממנו שלל מטעמים. האמת שבסויה יש חלבון מלא, שזה בכלל מצויין. ויטמינים - הויטמין היחידי שנמצא על הפרק הוא B12, שלא מצוי במזון צמחי אלא במוצרי חלב ובשר. אני טבעונית ולכן אני לא אעודד אותך לאכול מוצרי חלב פרה, אבל אם אתה אוכל מוצרי חלב פרה - תדע שיש שם B12. אבל לא מומלץ לאכול אותם. מה שטבעונים עושים זה לוקחים סוכריות מציצה של B12. הוא מופק מפטרוזיליה, תרד ושאר ירקות, מושם בטבליה בטעם דובדבן, וזה כל הסיפור. אני ממש מעדיפה לקחת סוכריה כזו ביום מאשר לפגוע במישהי/ו בשביל הויטמינים שלי

שאר הויטמינים בעולמנו - מלכתחילה לא הייתי מסתמכת על בשר כמקור להם... בהנחה שאתה אוכל ירקות ופירות, אתה אמור להיות מסודר. אם נראה לך שהתזונה שלך לא מאוזנת - תעשה בדיקות דם פעם בכמה זמן (מומלץ גם לאוכלי בשר, שלרוב בכלל לא מודעים לכמות הויטמינים שחסרים להם). ברזל ומינרלים חשובים - יש בצומח. ירקות ירוקים וכתומים, פירות, דגנים - הכל שם. אתה צמחוני חדש ועושה רושם שהמשפחה אוכלת בשר (עדיין, לפחות

אבל אם אתה בקטע של בישולים - תדע שיש מלא מאכלים שלרוב אוכלי בשר כלל לא מודעים להם, וזה גורם להם להגיד דברים כמו "אבל מה יש לך לאכול". ובכן, יש המון. למשל טמפה - מאכל מגניב לאללה, זה בעקרון פולי סויה מעוכים ומאוחים יחד, ממש נחמד. סייטן - נראה כמו גוש בשר, גם הכינוי שלו זה "בשר מהצומח", זה חלבון מחיטה. ואם אתה תלאביבי או מהמרכז (וגם אם לא!) - תקפוץ לאכול ב"בודהה בורגר", מסעדה טבעונית ביהודה לוי. אחלה מקום! שיהיה בתאבון ובמזל!