שאלה...

ניקול20

New member
שאלה...

התחלתי עבודה חדשה לפני חודש. שבוע שעבר הייתי בחופשה (הם ידעו כבר מהראיון שיש לי חופשה) חזרתי מהחופשה עם וירוס רציני בבטן, של שלשולים והקאות... (כל המלון קיבל את זה) הרופאה שלי נתנה לי 4 ימי מחלה. התקשרתי למנהל שלי להגיד לו שאני לא מגיעה והוא התעצבן ואמר שלא הייתי כבר שבוע, אז שאני אבוא בכל מקרה. אמרתי שאני לא יכולה ולסיכום הוא אמר: "אני אמרתי לך להגיע בכל מקרה, עכשיו תחליטי בעצמך מה לעשות עם זה" אני אשמח לדעת מה חושבים על זה פה. כי אולי זה תקין....אני לא יודעת. אני בחרתי ב-לא להגיע, כי אני לא ישפיל את עצמי ככה ויגיע לעבודה וכל רגע יקיא וישלשל להם בשירותים...... מקום עבודה שמתייחס אליי ככה,אין לי סיבה להשאר בו. חתמתי שם התחייבות. מה אני עושה עם זה?

היי ניקול

לא עשית שום דבר רע. קיבלת 4 ימי מחלה מרופא. את צריכה להקשיב לרופא ולא לבוס.

ניקול20

New member
ומה לגבי התחייבות?

אני לא ישאר לעבוד במקום עבודה שבו ככה מתייחסים אליי כשאני חולה, זאת רק תחילת התקופה,החודש הראשון, ואני מרגישה שעדיף עכשיו לעזוב שם כשאני רואה בעיות איתם ולא לנסות למשוך זמן. יש סיכוי שעכשיו יוותרו לי על קנס של 1000 שקל? כשעדיין לא הרווחתי אצלהם את הסכום הזה? תודה..

הגר שקד

New member
באיזו התחייבות מדובר?

האם החתימו אותך על קנסות? תוכלי לפרט קצת יותר?

ניקול20

New member
התחייבות

ל-7 חודשים. אם אני עוזבת לפני- קנס של 1000 ש"ח.... והעניין הוא שאפילו לא הרווחתי 1000 ש"ח אצלם. רק משהו כמו 600

הגר שקד

New member
האם עברת הכשרה מטעם החברה?

בד"כ תקופת התחייבות קשורה לרצונה של חברה להחזיר עלויות של הכשרה או ציוד שקיבל העובד. האם בכך מדובר? על פניו, אם חתמת על התחייבות, תוכל החברה לעשות בכך שימוש ולנכות מהכנסותיך עד 1000 ש"ח. יחד עם זאת, כדאי לבדוק האם חתימתך על התחייבות עומדת במבחן בית המשפט וחוקי העבודה, והאם יש קייס לדרישת ההתחייבות.

ניקול20

New member
אז ככה..

בחוזה הטענה היא שהם משקיעים המון כסף בהדרכה. ליתר דיוק- עברתי שם 5 ימי הדרכה שבהם בעצם האזנתי לשיחות הנעשות במוקד. מתוך הימים האלו אפשר לסכם את השעות שבהם הדריכו אותי והסבירו לי על העבודה מקסימום 4 שעות במצטבר.שאר הזמן האזנה לשיחות וכל פעם אם היו לי שאלות שאלתי....אבל זה לא איזה השקעה כספית בי... לאחר 5 ימים עבדתי יום אחד לבד, ואז יצאתי לחופשה....ומאז עוד לא חזרתי. בנוסף קיבלתי חולצת עובד שלבשתי בדיוק שעה ככה שברור שאני אחזיר להם אותה.

הגר שקד

New member
אז בעצם

עוד לא ממש התחלת לעבוד. אני מניחה שלא שילמו לך על ימי ההדרכה... השאלה החשובה מבחינתך היא האם את שוקלת לעזוב. אם כן, נראה שזה הזמן הנכון לעשות זאת (יכול להיות שהם יסרבו לשלם לך על יום העבודה, אבל זה סכום נמוך יחסית). בהצלחה!

למעלה