אני יענה בעיקר על החלק הראשון....
אם הבנתי את דבריך כראוי הפעם....אתה חסר בגרות במתמטיקה ברמת 5 י"ל..... מכיוון שאני גם יועצת אקדמית ביחידה להכוונת חיליים משוחררים אני יענה לך כך: תלוי מהם שאר ציוני הבגרות שלך.... במידה ויש לך בגרות מלאה ומצוינת וחסר לך רק 5 י"ל מתמטיקה אז המלצה שלי לעשות רק את הבחינה הזו, או ע"י קורס פרטי , ספר עזרעם הסים ופתרונות מלאים וכו....אם יש לך חבר ללימודים שרושם מסודר אז זו לא בעיה בעיני ללמוד לבד את החומר-- נדרשת רק הרבה השקעה וישיבה על ה.....אז זה כבר תלוי אופי! אם הבגרות שלך בינונית, ואין לך 5 י"ל על מנת להגדיל את סיכוי הקבלה שלך...אני ממליצה על מכינה במוסד שבו תרצה ללמוד, דהיינו מכינה של טכניון, מכללת כנרת וכו.... תיקח בחשבון שמכינה בניגוד לבגרות תופסת רק במוסד בו למדת. ישנה תחרות גדולה בין הנרשמים למכינות בטכניון ובאוניברסיטאות לגבי שריון מקומות ורק חלק קטן עובר בהצלחה ומתקבל. גם כי רמת האנשים היא כמוך בערך, וגם כי הסיליבוס הנלמד מורכב יחסית לעתיים נדרשת רמה גבוהה מהבגרות עצמה( שזה מעולה להמשך , אבל שוב מקשה על הקבלה..). בקיצור לדעתי תגבש קודם דיעה לגבי המקצוע הנבחר....לאחר מכן לגבי מוסד הלימודים המועדף...ואז אפשר לנתח את האופציות! לגבי פסיכומטרי....יש אם אלה שמוציאם גם 800 פעם ראשונה זה תלוי,,,,,,עלי למשל מדד הלחץ משרה את אותותיו ( אני נכנסת לתפקוד מלא בכול בחינה שהיא רק אחרי כ 40 דקות.- לצערי!.), אם אצלך לחץ אינו אישיו ותלמד היטב לבחינה ( פרק זמן לא מבוטל כדי להכיר את כול סוגי השאלות .....)ואתה מספיק אינטלגנט יתכן שתוציא מעל 700 ( ויתכן גם שלא) אני מהזן האופטימי שמאמין פשוט שכול אחד שמספיק רוצה יכול לעשות הכול...... ושתמיד בחיים יש הזדמנות שניה ( ושלישית....בתקוה שלא תגיע..) אז ככה דרך צלחה קודם כול....ברוך הבא למועדון לילות בלי הרבה שינה......----אבל סיפוק גדול!!!!!!!!!!!!! מקווה שאולי הפעם כן עזרתי במשהו, אם יש עדין שאלות ספסיפיות אתה מוזמן ...... חג שמח!