שאלה

דור118

New member
שאלה

אם אני חסר פיזיקה ו אומתמטיקה אבל בסה"כ יש לי נתוני קבלה להנדסת חשמל יש אפשרות להתקבל למשל עם 3 יחל 92?ולעשות מכינה או משהו כזה של אותו המוסד? אם כן , זה כדאי?

אחוול

New member
בערך

תלוי במוסד ,באוניברסיטאות אאל"ט כדי להתקבל חובה מתמטיקה ברמה של 4 יח"ל מינימום ולא ניתן להתקבל בלעדיה ויש אפשרות לעשות מכינה ואז להתקבל להנדסת חשמל . בנוסף בחלק מן המקומות להנדסאים יש אזושהי הקלה מסויימת . השאלה היא אם שווה לך להשקיע שנה במכינה או שיותר פשוט לך להירשם לבחינת בגרות של 4 יח"ל להוציא עובר ולהתקבל עם נתוני הקבלה שלך .

דור118

New member
4 יחידות

אני רוצה בכל מקרה לעשות מינימום , הבעיה היא , שאני לא יודע אם כתבתי פה כבר , אני חסר בגרות- ובגלל זה הציון האחרון שאני עושה הוא קובע.. כלומר אם יש לי 92 מתמטיקה ב3 יחל ואני נבחן על שאלון 05 אז ממתמיקה מתבטל לי עד שאני משלים שאלון 4 או 6 ו7 ובגלל זה אני שוקל להפסיק מכינה שאני עושה בפיזיקה ומתמטיקה בשביל לעבור בגרות בתנך וספרות ולאחר מכן כבר אני לא יודע אם יהיה לי שווה לעשות את זה או לגשת לפסיכו וישר את המכינה של המוסד שזה גם מכינה מקוצרת ולא לבגרות .

PooKiPsiT

New member
זה כבר לא קשור להקפצה

את השאלה שלך ראיתי גם בלי שתקפיץ. אני עונה על מה שאני יודעת לענות.

valvalvalon

New member
אם אתה לא מצליח

או לא רוצה להתמודד עם 5 יח' מתמטיקה אולי כדאי שתשקול שוב את הנדסת חשמל. סורי אם זה יצא מתנשא

natli2006

New member
הוא צודק ....שליטה מלאה בכול רזי המתמטיקה זה

כלי עזר חשוב ביותר!!!!!! לדעתי זה חובה עוד לפני שמתחילים בכלל.....שיהיה בהצלחה!

דור118

New member
או שלא הסברתי את עצמי או שלא הבנתם

אבל לא התכונתי שאני לא מעונין ב5 יחידות מתמטיקה להפך , אלא שאני נמצא בבעיה או סוג של. בגלל שאני חסר בבגרות אזהציון האחרון קובע. אז זה דבר שיעקב אותי פשוט ואני רוצה לעשות את זה במינימום זמן .. פסיכו' בגרות ולהתחיל לימודים כעיקרון שאלתי אם יש מכינה או פשוט מעין "קורס" לפני הלמודים באוניברסיטה ו או מכללה שמעבירים את החומר מבלי שאצטרך בגרות.. האם כל מי שחסר מתמטיקה 4-5 ופיזיקה נדחה על הסף והדרך היחדידה להתקבל זה בגרות?? בנוסף ראייתי שבת"א דורשים 760 פסיכו ובגרות ללא קשר לממוצע אלא רק זכאות מצידם שיהיה 55 עד כמה ריאלי להוציא ציון כזה בפסיכו ראשון ובכלל? מצטער על החפירות

אלנתן17

New member
נראה לי שלא קיים בן אדם כזה...

עם 760+ בפסיכומטרי וחסר תעודת בגרות ללא סיבה מיוחדת... בד"כ מי שיש לו 760 ממש לא מתקשה בלצאת עם תעודת בגרות...

אחוול

New member
בקשר למכינה

אני עונה לך רק לגבי אוניברסיטאות כי לגבי מכללות אני לא יודע , כדי ללמוד במכינה להנדסה יש צורך בתעודת בגרות בכל מקרה עם לפחות 3 יח"ל במתמטיקה . לגבי הטכניון ואת"א אין לי מושג אבל לפחות לגבי אב"ג הם מסתכלים על הציון הגבוה ביותר שיש לך מבין ציון המכינה או ציון הבגרות , כמו כן הם מסתכלים על הצוין הכמותי הגבוה ביותר שיש לך בפסיכומטרי ללא התחשבות בציון הכולל (תנאי סף 550 ציון כולל כדי להתקבל בלי קשר ) ובהיעדר פיסיקה אז לממוצע הבגרות חלק ניכר בחישוב הסכם ועם פיסיקה ממוצע הבגרות די זניח .

דור118

New member
אוקיי תודה

סביר ללהניח שאם באוניברסיטאות זה ככה אז גם במכללות לא? כמה זמן המכינה הזאת ידוע לך? תאריכי פתיחה שלה?

אחוול

New member
לא בהכרח

שוב אין לי מושג לגבי מכללות בגלל זה אני לא רוצה לרשום משהו ולהטעות אותך . הכי טוב שתתקשר אל מעט המכללות שמלמדות את המקצוע ותשאל . לגבי אורך המכינה להנדסה באוניברסיטה הוא כ 9 חודשים מתחילת ספטמבר ועד סוף מאי כאשר ציוני המכינה מגיעים כחודש לאחר סיום הלימודים והאניברסיטה מתחייבת לשמור מקום עד להגעת הציונים לאלו שלמדו במכינה .

natli2006

New member
אני יענה בעיקר על החלק הראשון....

אם הבנתי את דבריך כראוי הפעם....אתה חסר בגרות במתמטיקה ברמת 5 י"ל..... מכיוון שאני גם יועצת אקדמית ביחידה להכוונת חיליים משוחררים אני יענה לך כך: תלוי מהם שאר ציוני הבגרות שלך.... במידה ויש לך בגרות מלאה ומצוינת וחסר לך רק 5 י"ל מתמטיקה אז המלצה שלי לעשות רק את הבחינה הזו, או ע"י קורס פרטי , ספר עזרעם הסים ופתרונות מלאים וכו....אם יש לך חבר ללימודים שרושם מסודר אז זו לא בעיה בעיני ללמוד לבד את החומר-- נדרשת רק הרבה השקעה וישיבה על ה.....אז זה כבר תלוי אופי! אם הבגרות שלך בינונית, ואין לך 5 י"ל על מנת להגדיל את סיכוי הקבלה שלך...אני ממליצה על מכינה במוסד שבו תרצה ללמוד, דהיינו מכינה של טכניון, מכללת כנרת וכו.... תיקח בחשבון שמכינה בניגוד לבגרות תופסת רק במוסד בו למדת. ישנה תחרות גדולה בין הנרשמים למכינות בטכניון ובאוניברסיטאות לגבי שריון מקומות ורק חלק קטן עובר בהצלחה ומתקבל. גם כי רמת האנשים היא כמוך בערך, וגם כי הסיליבוס הנלמד מורכב יחסית לעתיים נדרשת רמה גבוהה מהבגרות עצמה( שזה מעולה להמשך , אבל שוב מקשה על הקבלה..). בקיצור לדעתי תגבש קודם דיעה לגבי המקצוע הנבחר....לאחר מכן לגבי מוסד הלימודים המועדף...ואז אפשר לנתח את האופציות! לגבי פסיכומטרי....יש אם אלה שמוציאם גם 800 פעם ראשונה זה תלוי,,,,,,עלי למשל מדד הלחץ משרה את אותותיו ( אני נכנסת לתפקוד מלא בכול בחינה שהיא רק אחרי כ 40 דקות.- לצערי!.), אם אצלך לחץ אינו אישיו ותלמד היטב לבחינה ( פרק זמן לא מבוטל כדי להכיר את כול סוגי השאלות .....)ואתה מספיק אינטלגנט יתכן שתוציא מעל 700 ( ויתכן גם שלא) אני מהזן האופטימי שמאמין פשוט שכול אחד שמספיק רוצה יכול לעשות הכול...... ושתמיד בחיים יש הזדמנות שניה ( ושלישית....בתקוה שלא תגיע..) אז ככה דרך צלחה קודם כול....ברוך הבא למועדון לילות בלי הרבה שינה......----אבל סיפוק גדול!!!!!!!!!!!!! מקווה שאולי הפעם כן עזרתי במשהו, אם יש עדין שאלות ספסיפיות אתה מוזמן ...... חג שמח!

אחוול

New member
בתור יועצת אקדמית את לא מבינה הרבה ומטעה !

"תיקח בחשבון שמכינה בניגוד לבגרות תופסת רק במוסד בו למדת" בשתי מילים : שקר וכזב ! א.במכינה להנדסה הן באב"ג והן באת"א ציוני המכינה תופסים הן במוסד שבו התקיימו הלימודים והן מאוניברסיטאות אחרות וציון המבחן הסופי במכינה מועבר בהתאם לדרישת התלמיד גם למשרד החינוך ומשוקלל בתעודת הבגרות כציון בגרות לכל דבר ולפיכף תקף גם בכל מוסד . "ישנה תחרות גדולה בין הנרשמים למכינות בטכניון ובאוניברסיטאות לגבי שריון מקומות ורק חלק קטן עובר בהצלחה ומתקבל" מאיפה הנתון המונפץ הזה ? לפחות באב"ג אני יודע בוודאות שהאוניברסיטה מתחייבת לקבל כל תלמיד מכינה שסיים בהצלחה ועומד בסכם הנדרש . חבל שמי שמתיימרת להיות מעורה בנושא מטעה בתשובתה אדם ששואל שאלות הכוונה . ואם היית שמה לב היית רואה שהמקצוע עליו הוא דיבר הוא הנדסת חשמל .

natli2006

New member
לצערי ,אני נתקלת במקרים כאלו, לא כול מה שאומר

שאומרים נכון בהכרח.....כול מוסד אקדמאי מכובד יכול להיכנס לפינות כאלו ואחרות..... יש לי 2 חניכים שעברו בהצלחה מכינה ( חסרים להם כמה נקודות בודדות בשכלול) והפלא ופלא המוסד מתקטנן איתם על כך.....ועצוב לאמר אבל כרגע שלחנו מכתבים למדור רישום כדי שינסו להיכנס על תקן הפליה מתקנת.....( בשל מוצא ואיזור גאוגרפי..). לגבי תוקף של מכינות.....אז ככה אני לא אדבר מנסיון תעסוקתי אלה נסיון אישי.... חברה טובה שלי לספסל הלימודים החלה את דרכה במכינה אקדמאית באוניבריסטה הכי טובה בארץ( לפי הדירוג העולמי שיצא שבוע שעבר...)ולמדה בה פיזיקה ומתמטיקה מוגבר.... לבסוף החליטה להירשם למקצוע אחר וללמוד קרוב לאזור מגוריה.--האונבריסטיה " החדשה" לא הכירה במכינה של העברית.....! ישנם מקרים שכן שמעתי שהיתה פשרה ( אבל ממש מקרים בודדים..) אז מסקנה: האמן לי שלא היתי מטעה או פוגעת בסיכוי הקבלה של מישהו!!!! להפך אני כן רוצה לספר את המידע היבש והמדיוק יותר שיחסוך אחר כך מלחמות מיותרות שלא תמיד נענות בחיוב..... לצערי ניתקלתי כבר במקרים שעל 5 נקודות בפסיכומטרי שללו מועמד!!!! כן למוסדות הלימוד בארץ אין בעיה לעשות את זה. לכן כתבתי מפורשות....קודם צריך להחליט מה לומדים ואיפה....ואז אפשר לקרוא את הנהלים ולאר את כול הפירצות של אותו המקום ...... ובנוסף רק שתדע שלכול אוניבריסטה יש אחוזים משורינים לחברה מהמכינות....ואם המכסה מולאה לא משנה גם אם עמדת בממוצע הם יסגרו בפניך את הדלת!!!! אתה יותר ממוזמן לשוחח עם מדורי הרישום של האוניבריסטאות ( האמן לי זו אינה חוויה צרופה...) ולאחר מכן אבקשך לכתוב בגדול --התנצלות..!!!! עד כאן תגובתי אליך.....בהצלחה בינתיים......אשמח לקבל את המענה האמיתי שלך אחרי שתבדוק את הנושאים הנ"ל במציאות ולא דרך רב סרן שמועתי.

אחוול

New member
אני מדבר מניסיון ולא מ "שמעתי "

באף מקום לא כתבתי שאם אתה לא עומד בסכם הנדרש אז האוניברסיטה מחוייבת אליך במשהו ! ואם לחניכים שלך היו חסרות כמה נקודות אז הם לא עמדו בסכם הנדרש ,קצת הבנת הנקרא . להיפך כתבתי בוודאות על אוניברסיטת בן גוריון שהיא מתחייבת לקבל כל בוגר מכינה שלה שעומד בסכם הנדרש לקבלה ללא שום מיכסות והגבלות ! התחייבותה מהווה מסמך משפטי לכל דבר ועניין ! מה גם שנציגי האוניברסיטה מתחייבים על כך בכל שיחה ואת מוזמנת להתקשר ולבדוק זאת . "ובנוסף רק שתדע שלכול אוניבריסטה יש אחוזים משורינים לחברה מהמכינות....ואם המכסה מולאה לא משנה גם אם עמדת בממוצע הם יסגרו בפניך את הדלת!!!!" יש לך גיבוי להצהרה הזאת או שאת סתם מדברת משמועות ? כי לי יש גיבוי רישמי שסותר את זה . בנוסף לא התייחסת למה שכתבתי על המשפט שלך שהמכינה תופסת רק במוסד בו למדת כי זה בפירוש לא נכון , הראיה לכך היא שהמכינה לפי בקשת הסטודנט מעבירה את ציניה למשרד החינוך לשם שיקלולם כציוני בגרות לכל דבר ועניין ובכך למעשה הציונים קבילים בכל מוסד וזאת עובדה ואת מוזמנת לברר אותה . לגבי תוקף המכינות תקראי שוב את ההודעה שלי , התייחסתי לאב"ג ולאת"א ולא לאוניברסיטה העברית . חבל שאת בתור יועצת אקדמית לא מכירה את הנהלים בנושא ומטעה אנשים ששואלים שאלות בפורום . כל הנושא כלול בשנתונים ובתקנונים של האוניברסיטאות השונות והם הקובעים ומהווים מסמך משפטי .

אוראיין

New member
ללמוד לבד למתמטיקה חמש יחידות?

איך למען כל הרוחות נראה לך שאפשר ללמוד בלי שום עזרה ועוד רק מהספר למתמטיקה חמש יחידות? ועוד את אומרת לו בזלזול רב שהוא פשוט צריך לעשות את הבחינה הזאת כאילו זה סתם שטות קלילה שתוך שניה מסיימים אותה בלי מאמץ כמו נקישת אצבעות. או בכלל אהבתי את הקטע של פשוט קח מחבר קלסקר מסודר ותיהיה בעצמך מסודר שזה היה הפרשנות של המלל שלך. מתמטיקה חמש יחידות ואחר כך עוד ברמות אקדמיות דורשת לימוד מקיף מצד מורה אשר ילמד את התלמיד מאות שעות לימוד אפילו רק לחומר המיקוד של הבחינה שלא לדבר על כל חומר הלימוד אשר נמצא בספריו של בני גורן. מתמטיקה ברמה זו מחייבת שליטה והבנה של רעיונות,טכניקות,פרקטיקה,והבנת עקרונות של החומר הנלמד ופיתוח חשיבה מתמטית ראלית תאורטית וטכנית כאחד שבאה אחרי זמן נרחב. ועוד לא דיברנו על חובתו ללמוד פיסיקה ברמת חמש יחידות שבלי זה לא רק שהוא יתרסק בלימודיו אם בכלל הוא יתקבל בלי גבוה בנושא זה ללימודי הנדסת חשמל.

למעלה