שאלה

lilach77

New member
שאלה

כמה לדעתכם צריכה לעלות לי הקלדה של 300 שאלונים שכל שאלון מורכב מ100 ומשהו שאלות? האם מישהו מכיר מישהו שעושה את זה טוב ומקצועי?
 

aya_bsf

New member
עשי זאת בעצמך

היי.. אין לי מושג מה המחירים, מעולם לא נעזרתי בשירותים כאלו.. אבל..אני מרגישה צורך להתריע, כי יש לי חברים רבים שנעזרו..ונדפקו.. אל תסמכי על מישהו זר שלא מעניין אותו המחקר שלך.. אני מקודדת ומעבדת את הנתונים לבד, כשמיומנים זה לא לוקח זמן רב.. בהצלחה
 

lilach77

New member
וואוו כל הכבוד אני מעריצה אותך

אין לי מושג מה צריך לעשות. אני כל ךכ גרועה בזה....
 

aya_bsf

New member
לא למדת?

היי.. לא למדת קורס ב - SPSS או שיטות מחקר? למה שלא תרשמי לקורס כזה..זה בטוח יעלה לך פחות מאשר לתת לאדם זר לעבד לך את המידע.. איזה מחקר זה? תואר שני? שלישי? אם את באונ' חיפה..אולי אוכל לעזור לך.. בצהלחה
 

lilach77

New member
אני מבר אילן

ולמדתי שם קורס מאוד בסיסי בSPSS אבל זה ממש אבל ממש לא מספיק לי. אני לאחר תואר שני וכל מה שלמדתי שם היה ממש כדי לעבור את המבחן. אין לי שמץ איך לכתוב את פרק התוצאות
 
../images/Emo9.gifמרשה לעצמי "להידחף"

מסכימה עם מה שנאמר. ראשית - אם עברת קורס, לפחות להקליד נתונים ושאלונים את אמור הלדעת. שנית - בהחלט מסכימה עם זה שאסור ולא כדאי לת ת לאחרים להקליד לך. העניין הוא - שלא תמיד עוברים לפני ההקלדה על השאלונים, ולפעמים- את אפילו לא יודעת באילו בעיות את עלולה להיתקל שם (ומניסיוני, תמיד יש בעיות, תמיד יש תשובות לא ברורות, תשובות חסרות וכו) אם מישהו לא ענה תשובה אחת, והמקלידן שלך לא מספיק אחראי -הוא בקלות יכול ליצור טעות נגרת לכל השאלון. בקיצור- מכיון שהשאלון הוא מסד הנתונים שלך והוא הכי חשוב - תמיד תמיד עדיף להקליד לבד (גם אני תמיד הקלדתי לבד, מעולם לא ע"י מישהו) ואם את לא יודעת לכתוב פרק תוצאות- זה כבר עניין האחר. זה קשור לאופן הניתוחים הסטטיסטיים שתבחרי ולתצואותיהם. וגם - להמרה של התוצאות למלל. בזה את יכולה בהחלט לבקש עזרה של סטטיסטיקאי מקצועי. זה משהו שבהחלט מקובל ואפשרי. בהצלחה
 

22ק ו ס ם

New member
אני חולק עלייך ועל אחרים

קודם כל, בשביל להקליד לא צריך SPSS. אפשר לעשות את זה באקסל ואחר כך להעביר בקלות לכל תוכנה סטטיסטית. אני לא חושב שצריכה להיות בעייה לתת למישהו אחר להקליד את הנתונים אם נוקטים כמה צעדים. הנה כמה דברים שאני עשיתי עם השאלונים שלי שלא היה שום סיכוי שאני אקליד את כולם: 1) חשוב לדעת באיזו תוכנה סטטיסטית מתכוונים להשתמש בסוף, על מנת להתאים את הקלדת הנתונים לניתוחים בפועל. זה לא אומר (כמו שכתבתי למעלה) שצריך בהכרח להקליד אותם ישירות לתוכנה, אבל כן צריך לדעת מה הדרישות העתידיות. למשל, אני הייתי ממעיט כמה שפחות בהכנסת משתנים מילוליים כי זה מסבך את המצב. עד כמה שאפשר עדיף לתת תשובות בסולם מספרי ואם צריך המספרים ייצגו מילים (מין, מוצא וכו'). 2) חשוב שתהיה שליטה לפחות בסיסית בסטטיסטיקה. כל מחקר קם ונופל על תכנון נכון וראייה עתידית של הצורה שבה מנתחים את הנתונים. זה חשוב בשלב התכנון אבל גם איך אנחנו מקודדים את הנתונים. 3)כשנותנים למישהו להקליד עבורך נתונים חשוב שאת תבני בעצמך את המסד ואיך הנתונים יוכנסו למסד. שווה ללמוד את הנושא ולרוב זה לא מסובך מדי. אחרי זה, צריך להקליד בעצמך כמה שאלונים כדי לראות כל מיני בעיות שצצות ואם הכל עובר חלק או לא. זה גם נותן אמדן לכמות הזמן שלוקח להכניס שאלון וככה אפשר לבדוק האם המקליד עושה עבודה טובה או סתם מחפף. 4)אפשר למצוא אנשים אמינים שמקלידים נתונים. עדיף להעסיק יותר מאחד, ואפשר לבדוק את העבודה שלהם בכמה דרכים. אפשר פשוט לבחור שאלון אקראי ולראות אם הם עשו טעויות. אפשר לתת לשני אנשים להקליד אותו שאלון ולראות אם הם מקלידים אותו הדבר, ומה שחשוב זה ליצור אווירה חיובית שבה מודיעים להם שטעויות לא רק שמתרחשות אלא הכרחיות ולכן לא לפחד לדווח עליהן. בכל הקלדה צצות בעיות ובמקרה כזה צריך להודיע למקלידים שיפנו אלייך. 5) כשמסיימים להקליד את כל הנתונים יש כמה דרכים לבדוק אם הוקלדו כהלכה. מעבר לבדיקות סטטיסטיות של מהימנות הדבר הכי בסיסי הוא פשוט ליצור גרפים של התפלגות כל אחד מהמשתנים ולראות אם יש חריגות (למשל, מספרים שמתחת או מעל לסקאלה שלא אמורים להיות שם). בצורה כזו אפשר אחר כך לראות איפה בדיוק הטעות באיזה שאלון ולבדוק את זה. אני אגב הייתי משלם לא לפי שאלון אלא לפי שעות, ככה שלא תהיה מוטיבציה לגמור כמה שיותר שאלונים בכמה שפחות זמן. לגבי סכומים ממש אין לי מושג מה מקובל בארץ.
 

tulkin

New member
כפי שכתבתי במקום אחר

הכי טוב זה לעשות שאלון ממוחשב באינטרנט. כל כך הרבה יותר פשוט לנהל את הדברים ובסוף ההעברה לכל תוכנה סטטיסטית לוקחת שניה וחצי. ואין טעויות. אבל באמת הכי טוב, זה שמישהו אחר יעשה לך את השאלונים, ידאג להעביר אותם למי שצריך ואיך שצריך ורק יעביר לך את הנתונים מקודדים כבר. אבל אפילו במקרה הזה (שזה מה שיש לי במחקר הנוכחי שלי) מחקר מבוסס שאלונים sucks. אני מקווה שמה שאני עושה עכשיו יהיה הראשון והאחרון שלי בחיים.
 

22ק ו ס ם

New member
(שוב) אני לא מסכים

אני חושב שיש היום הרבה בעיות בגלל שאלונים שנעשים באינטרנט. הם מעמידים בעייה מתודולוגיות רציניות וממה שאני רואה רוב האנשים לא מתמודדים איתן, אלא פשוט משתמשים בשאלוני רשת מסיבות נוחיות בלבד (והן אכן מאוד נוחות מבחינת הקלדת הנתונים).
 

tulkin

New member
האמת שמעניין אותי קצת הנושא הזה

ואשמח אם תרחיב. גם אני קצת נחשפתי לביקורת על שאלונים מקוונים, אבל לא ראיתי שום מחקר מדעי רציני שמראה שישנם הבדלים בין שאלונים מקוונים לשאלוני נייר ועפרון. גם לא ראיתי שום מקור רציני שמסביר בצורה מפורטת את הסיבות מדוע שאלונים מקוונים "אמורים" לפעול פחות טוב. אני אשמח אם תסביר ותרחיב בנושא, ואולי, אם ידוע לך, תתן הפניות מתאימות.
 

Unicorn98

New member
אני לא מכיר מחקרים רציניים שהשוו בין

שאלוני אינטרנט ושאלוני נייר ועיפרון, אבל אני כן מכיר את הסיבה העיקרית שרבים במחלקה שלנו נמנעים משימוש נרחב באופציה הזו (בטח לא בלעדית) והיא - self selection. כאשר נסיין/ית מגיעים לאנשים ומבקשים מהם אישית למלא שאלון או להשתתף במחקר, זה מפחית את ה-self selection (כמובן לא לחלוטין), בהשוואה ללינק שמסתובב ברשת, ודורש מידה רבה יותר של עניין ומעורבות, מה שעלול כמובן לפגוע ביכולת הניבוי וההכללה של המדגם. פרט לכך, אני משוכנע שיש בעיות עם שאלוני אינטרנט, אבל אישית אני בספק אם הם שונים בסדר גודל בהשוואה לבעיות המוכרות והטחונות עד זרא של שאלוני נייר ועיפרון.
 

22ק ו ס ם

New member
אני חושב שיש כמה מחקרים בנושא

אבל זה תחום יחסית חדש. אני אומר מה הבעייתיות שאני רואה במחקרים מהסוג הזה. קודם כל צריך להבדיל אגב בין מחקרים שפתוחים לכלל הציבור, לכאלו שנעשים באוניברסיטאות שבהם הסטודנטים מגויסים בשיטות הרגילות. במקרה כזה, באמת אין משמעות אם הם משתתפים במחקר מול מחשב במעבדה באוניברסיטה. בעיות מרכזיות: כמו שציין יוניקורן יש בעייה של סלקציה עצמית. לא לכולם יש מחשב ואנשים בוחרים להשתתף במחקר מסיבות שונות. צריך לחשוב למה שמישהו ישתתף במחקר אונליין כשהוא לא מקבל שום תמורה להשתתפות כזו (ברוב המקרים)? התנאים לא שווים. אין לך מושג מה הסביבה שבה אנשים עונים על שאלון. האם יש מוסיקה ברקע? אנשים שמפריעים להם להתרכז? לך תדע. גם השאלונים עצמם יכולים להראות אחרת במסכים שונים, דפדפנים שונים וכו'. מישהו גם יכול לסיים את השאלון ב10 דקות ואחר לוקח הפסקה של שעה. שקרים. הרבה יותר קל לשקר כשאתה רחוק מהנסיין. לך תדע אם גבר לא אומר שהוא בחורה, ילד מתחזה למבוגר וכו'. אלו דברים שקל מאוד לבדוק פנים אל פנים. אנשים בכלל ממלאים בצורה יותר רצינית כאשר הם נמצאים מול אדם אמיתי (גם אם השאלון מבטיח אנונימיות מלאה). כמות גדולה של שאלונים שממולאים באופן חלקי או לא ממולאים כהלכה. כמובן שמקרים כאלו קל לזרוק אבל אם מישהו סתם ממלא שאלון בצורה לא רצינית קשה הרבה יותר לדעת את זה. יש גם אנשים שממלאים את אותו שאלון כמה פעמים. נכון שאפשר לבדוק IP אבל בקלות אפשר לעקוף את זה או פשוט למלא ממחשבים שונים. מחקרים ברשת יותר מוגבלים מבחינת השאלות שלהם. לרוב מדובר בשאלונים עם תשובות אמריקאיות. אם מישהו לא מבין שאלה מסוימת אין לו את מי לשאול והרבה פשוט מסמנים משהו כדי שיוכלו להמשיך הלאה. אם צריך לכתוב משהו, מהירות ההקלדה משתנה מאדם לאדם ובשאלונים מוגבלים בזמן זה יכול להיות גורם בעייתי. בנוסף, יש בעיות אתיות עם מחקרי רשת. אין חתימה על הסכמה להשתתף במחקר והרבה פעמים אין תדרוך לאחר המחקר. אם יש לך שאלות רגישות שעלולות לגרום למצוקה נפשית, אין לך את הכלים שיש לך באוניברסיטה להגן על ממלא השאלון ולהעמיד לו עזרה מקצועית קרובה. גם אנשים יכולים לחשוש מבעיות אבטחה ברשת ולא להיות בטוחים שהאנונימיות שלהם תשמר. הנקודה המרכזית היא לא לעשות מחקר רק כי הוא נוח, אלא לעשות מחקר שיוביל אותנו לתשובה שאנחנו רוצים לקבל בצורה הכי טובה. נראה לי שהרבה חוקרים משתמשים במחקרי רשת כי הם מאוד קלים לביצוע.
 

ליאת +

New member
סדר גודל של 600 ש"ח

אני עוסקת בייעוץ סטטיסטי ובהחלט ממליצה לאנשים להקליד לבד. יש לי גם דף עם הנחיות להקלדת נתונים (באקסל, מתוך הנחה שזו התוכנה שיש לכל אחד בבית) אם תרצי אשמח להעביר לך. אבל- מי שלא מסתדר עם זה (וכן יש עדיין אנשים שלא מסתדרים עם מחשב או שהם פשוט עסוקים מאוד), אז תפני אלי במסר ואקשר אותך לקלדנית שאני עובדת איתה ויכולה להמליץ בחום על עבודתה. * ולכל מי שהמליצו על הקלדה עצמאית אני רק רוצה להגיד שלדעתי אחת המיומנויות החשובות של חוקר (מתחיל או וותיק) היא גם לדעת "להוציא" החוצה חלק מהמשימות. זה מקובל בהמשך וזה גם נכון מבחינה מקצועית. הגישה של "אני אעשה הכול לבד" הרבה פעמים גם תוקעת אותנו.
 

22ק ו ס ם

New member
אני מסכים עם זה

אם מדובר במסד נתונים קטן אז אין בעייה. אבל אם מדובר בעשרות או מאות שעות עבודה, ויש אפשרות לשלם לאחרים אז למה לא? זה חוסך הרבה זמן שאפשר לעסוק בו בצדדים חשובים יותר של המחקר.
 

lilach77

New member
רגע רגע לא ממש ברור לי

600 ש"ח זה רק על ההקלדה נכון???? כי יצרתי קשר עם חברה שנראית רצינית ואכן על ההקלדה הם ביקשו 600 ש"ח לשלוש מאות שאלונים בעלי 120 שאלות בערך. אבל!!! על הניתוח הססטיסטי וכל כתיבת פרק הממצאים והניתוח הם ביקשו בערך 2000 ש"ח. הגיוני??
 
למעלה