שאלה

ש מ ש א

New member
שאלה

יש כאן אנשים שמתרגלים מדיטציה על בסיס קבוע? אם כן - כמה פעמים ביממה? למשך כמה זמן? ומה, לדעתכם, זה תורם לחייכם?

roniia

New member
תזכורת בטלפון נייד- דקה לנשימה והתבוננות

כשקראתי את ההודעה שלך חשבתי לעצמי מה יש כבר לחדש לנו פה בפורום- כתבנו, שוחחנו הרי על הנושא הזה.. אבל הנה אני יכולה לספר לכם שבשבוע שעבר שמתי לי בטלפון נייד תזכורות- כל שעה, בשעות הלחוצות של היום, "דקה לנשום". ז"א כל שעה מצפצף לי הנייד ומופיע בו טקסט: תנשמי דקה אחת. אני רואה, עוצרת, ועושה נשימות חליפין ( מי שלמד אצל אברהם בטח מכיר, מי שלא ה תרגיל שלו נשימה מעגלית מיוגה). או סתם נושמת לי וסופרת את השאיפה ונשיפה. כל זה בא כמובן מצורך שהתעורר, תחושה של היסחפות, מתח. אז הנה הטיפ שלי לשבוע הקרוב: תעצרו במהלך היום, תסתובבו, תצאו מהחדר ותנשמו דקה שלמה כל שעה 3 שעות רצוף לפני הצהריים ו כל שעה 3 שעות רצוף בערב. שבוע טוב רוני

ש מ ש א

New member
הרעיון נראה מעניין

ואת באמת מצליחה לעשות את זה שש פעמים ביום?

roniia

New member
אני עושה הפסקות קצרות וכן

יוצא שזה קורה הרבה פעמיים ביום. הרעיון הוא הרי להיות במודעות כל הזמן
כשאני קמה מהשולחן לשירותים, התחלתי להתאים נשימה לצעדים. זה מרחק קצר אבל בכל זאת. לפעמים הטלפון מצפצף ואני לא עושה את התרגיל אבל לפחות לוקחת כמה נשימות עמוקות. גם משהו !

ש מ ש א

New member
הצעה

אפשר להוסיף לתרגול כזה גם הרפיית שרירים. מידי פעם, אולי כשנושמים, לבדוק עם עצמנו איפה בדיוק מאוד מכווץ - ולשחרר מתוך מודעות. מנסיוני זה עובד מצוין, ופתאום מרגישים שאפילו כשנשמנו לא ממש נשמנו כמו שצריך, אפילו אם הכיווץ היה בפנים, או בכתפיים, או בצוואר. כשמרפים שרירים הנשימה "נפתחת".

למעלה