שאלה

InnerKid

New member
שאלה

האם אתן/ם חושבות/ים שהקהילה ההומולסבית דוחה את הטרנסג´נדרים ומתייחסת אליהן/ם בצורה סטיגמטית?

שאלה מורכבת, לדעתי

הטרנסים עדיין נחשבים למעין זרם קהילתי מיוחד וישנם הומואים ולסביות רבים שלא חשים הזדהות כלשהי עם הטרנסים, אך לעומתם נמצאים רבים שמזדהים עם הטרנסים ומאמצים אותם בחום לקהילה. ישנה בעיה בסיסית בהשתייכות של טרנסג´נדר\ית לקהילה "ההומולסבית", מהסיבה הפשוטה שאין כאן כבר עניין של נטייה מינית שונה, אלא של מין שונה; כלומר - טרנסקסואל\ית יכול\ה להיות הטרוסקסואל\ית לפני או אחרי שינוי המין, מה שיכול להיות בעייתי ככל שזה נוגע להשתייכות לקהילה "ההומולסבית". אם טרנסקסואל היה הומו לפני ניתוח לשינוי מין (נא להתייחס לכל ההסתייגויות הנדרשות, כגון "אם בחר לעבור ניתוח" וכו´), אז אחריו הוא הטרו; האם הסתיים הקשר שלו לקהילה? עוד בעיה (שוב - בעיקר בנוגע לטרנסקסואלים\ות) היא עניין זה שישנם אנשים (ולא משנה הנטייה המינית כאן, פרט לזה שבקהילה אנשים מודעים יותר לתופעה ולכן רבים יותר מגבשים דיעה עליה) שלא מוכנים לקיים קשר זוגי (בעיקר כזה שהוא מיני בעיקרו) עם טרנסקסואלים, כי העובדה שהאדם\אישה שמולם לא היה אישה\אדם (בהתאם) בעברו, מציקה להם.

InnerKid

New member
האם ההשתייכות של הטרנסים לקהילה

ה"הומולסבית" יוצרת לדעתך סוג של איום על הומואים ולסביות, על הגדרתם העצמית או על איך שהיו רוצים להיראות ולהציג עצמם בעיני החברה? (וזאת מבלי להתייחס לנקודה החשובה והבעייתית שהעלית לגבי עצם השתייכותם של הטרנסים לקהילה ה"הומולסבית") מאור

Michelle VioLeT

New member
הטרנסקסואליות מרגישות

הקהילה הטרנסג´נדרית מרגישה שלא נותנים לה מספיק במה.. כלומר התעלמות מוחלטת לעומת תשומת הלב שהקהילה ההומולסבית מקבלת.. לדוגמה אתמול נאלצנו לגרש עיתונאי שרצה לעשות כתבה על הומוסקסואליות ודת מערב העיון שהיה מוקדש באופן נחרץ לקהילה הטרנסג´נדרית, עיצבנה אותנו ההתעלמות מעצם הנושא של הערב"טרנסג´נדריות" רוב האנשים מהקהילה ההומולסבית לא ממש מבינים מזה טרנסג´נדרס יש תומכים ויש הטוענים כי הקהילה הטרנסג´נדרית רק הורסת להם..

Michelle VioLeT

New member
אגב שיהיה ברור יש טרנסיות לס

יש טרנסקסואליות מזכר לנקבה שהן לסביות ויש טרנסקסואלים מנקבה לזכר שהם הומואים.. יש ויש..

InnerKid

New member
במה מספקת

אני מסכים איתך שאין במה מספקת ומודעות מספקת לטרנסג´נדרס. השאלה שלי היא למה קיימת ההתעלמות הזאת בתוך הקהילה מהציבור הטרנסי? ובעצם, לא רק בתוך הקהילה, אלא גם בציבור הרחב והסטרייטי, למשל אותו עיתונאי מאתמול.. ואגב, אם כבר מזכירים את הערב של אתמול - מאוד נהניתי ואני חייב לציין שני דברים שריגשו אותי במיוחד אתמול - האחד הוא כל אותן נשים טרנסג´נדריות שעלו לבמה וסיפרו את הסיפור האישי שלהן, והשני היא הבחורה הטרנסג´נדרית הצעירה שהגיעה לשם עם ההורים שלה. זה היה ממש יפה ומרגש לראות את זה.

amir100

New member
דווקא אני חושב שיש

במה לא קטנה לטרנסקסואליות יחסית למספרן בקרב האוכולוסיה. אפילו בחדשות רואים הרבה יותר טרנסקסואלים מאשר הומואים בשידורי מצעד הגאווה, ושוב אל תשכחי שיש אולי 200 טרנסקסואליות בארץ לעומת אלפי הומואים.

Yonatan L

New member
כל הכבוד

קודם כל, קח בחשבון שדראג וטרנסקסואליות הם לא אותו הדבר. ושנית, אם תחליף כמה מילות מפתח במשפט שלך (למשל טרנסקסואליות בהומוסקסואליות) תמצא את אותם משפטים בדיוק שכותבים ההומופובים בפורום גאווה כשהם מנסים להסביר למה הם לא חושבים שצריך להיות מצעד.

amir100

New member
אני יודע למה התכוונתי

בדיוק , ולא התכוונתי לדראג אלא לטרנסקסואליות. נורה גרינברג קיבלה כתבת שער כמו גם דנה אינטרנשיונל פעמים רבות אז על מה אתה מדבר ? מספר הטרנסקסואלים קטן בהרבה ממס ההומואים ומקבלות במה לא קטנה יחסית למספרן, ואל תהיה פסיכולוג.

amir100

New member
ועוד נקודה למחשבה

כל הזמן מדברים על זה שרוצים שיווין והתייחסות שוות ערך כאל סטרייטים. בפועל קורים דברים אחרים. אתם מדברים על במה , ועל מה הבמה ? על הנטייה המינית כמובן , כלומר לא על האישיות או על פועל יוצא דופן (להוציא את דנה אינטרנשיונל). נורה גרינברג קיבלה כתבת שער בגלל שהיא טרנסג´נדר ולא בגלל שהיא אישיות ששווה כתבת שער. היא בסה"כ עובדת בחברת הייטק כמו אלפים רבים אחרים(ואין בדברים אלה בכדי לפגוע בה,לחלוטין לא). ולמה היא קיבלה כתבת שער? בגלל שהיא מברידה בתחומה או אישיותה ? לא , בגלל שהיא טרנסג´נדר! אז אולי מספיק כבר עם הצביעות הזו ותגידו בפנים שאתם רוצים הבלטות על רקע הנטייה המינית ולא התערבבות רגילה באוכלוסיה.

Michelle VioLeT

New member
כי זה לא משהו שיגרתי..

לא כל יום מישהו משנה את המין שלו.. נכון הוא אמור להיות ששווה בשווה כמו שאר האוכלוסיה אבל תסכים איתי שלא כל יום מישהו קם ומשנה את המין שלו.. אני צודקת?

אני לא חושב שיש כאן איום על ההגדרה

העצמית, אבל יכול להיות שיש חלק שחושבים שהטרנסים מהווים איום על התדמית, אבל גם זה בטל בששים אל מול הפארסה של מצעד הגאווה התל אביבי.

הסבר

אני לא חושב שיש הומואים שתופעת הטרנסקסואליות מאיימת על הגדרתם העצמית, אבל אני כן חושב שיש כאלו שחוששים שהתופעה והשיוך של הטרנסים לקהילה, יפגעו בתדמית הגברית\"נורמלית" שהקהילה מעדיפה להקרין (במקום תדמית של גברים נשיים ["אוח´צות"] וההשלכות של תדמית כזו) כלפי חוץ.

יחד באותה הסירה

נכון, ישנם לא מעט הומואים ולסביות שהיו רוצים לנתק את הקשר שבין הטרנסג´נדרים לבין הקהילה. אנחנו מוגדרים על ידי נטייתנו המינית, הם טוענים, ואילו טרנסג´נדרים מוגדרים על ידי זהות המגדר הבלתי נורמטיבית. ואכן, עובדה היא שאין כל קשר בין זהות מגדר לבין נטיה מינית. אז מדוע שנהיה קהילה אחת? אלא שהדברים אינם כל-כך פשוטים. ראשית, כיוון שאויבינו לא עושים את האבחנה הזאת. הומופוביה היא ראשית כל ומעל לכל שנאת מגדר. הסטריאוטיפ השנוא על ההומופובים הוא של הומו נשי או לסבית גברית, כלומר אדם שההתנהגות המגדרית שלו אינה נורמטיבית. הומופוב אינו שואל "עם מי קיימת יחסי מין אתמול?". הוא שואל "למה אתה מתנהג/מדבר/מתלבש בצורה משונה כזאת?". כשההומופוב מטיח במישהו "חתיכת קוקסינל אוכל בתחת", זאת אמירה שכל כולה בנויה משנאת מגדר. כדי להדגים זאת, שימו לב לכך שבתרבויות רבות (כולל זו שלנו, מניין אם לא הביטוי "אוכל בתחת" כמסמל הומו?), כשמדובר ביחסי מין בין גברים, רק הפסיבי נחשב הומוסקסואל ובזוי. האקטיבי, החודר, אינו נחשב הומו כלל. הפסיבי נחשב בזוי, כי הוא ממלא את תפקיד האישה בקשר המיני, וזה הדבר שמדיר שינה מעיני ההומופובים: התנהגות מגדרית בלתי נורמטיבית. הומואים רבים חשים שעליהם להדגיש את הדימוי הסטרייטי כדי לזכות בקבלה ולגיטימיות מידי הסטרייטים, שעליהם לשכנע את הסטרייטים לקבל אותם כי הם "אינם כאלה". ואכן, רוב ההומוסקסואלים אינם נשיים, וזהות המגדר שלהם נורמטיבית לחלוטין. אבל גישתם האומרת "קבלו אותנו כי אנחנו כמו סטרייטים" חוטאת קודם כל להומואים אחרים, והיא עלולה לחזור אליהם כבומרנג. יש משהו מאד מתרפס באמירה שעל החברה לקבל הומואים כי הם נראים כמו סטרייטים. יש הרבה יותר כבוד עצמי (וזה הרבה יותר נכון פוליטית) באמירה שעל החברה לקבל הומואים כי השאלה עם מי אדם מקיים יחסי מין איננה עסקו של אף אחד, כל זמן שהדברים נעשים בהסכמה. יש לקבל הומואים ללא קשר עם התנהגותם המגדרית, כי זכותו של אדם להזדיין עם מי שבא לו היא זכות טבעית שאינה זקוקה להנמקה. זה הכל. ההומופובים אינם פוחדים מיחסי מין הומוסקסואלים כמו שהם פוחדים מהתנהגות מגדרית שמטשטשת את הגבולות בין המגדרים. ההומופוב אינו מבחין בין הומואים לבין טרנסים. בשבילו כולנו סוטים, פריקים ומגונים. שנית, טרנסג´נדרים רבים רואים עצמם כהומואים או כלסביות. האם מישהו מציע לומר לאנשים האלה: "אתם חלק מאתנו כשאתם מזדיינים, אבל אינכם חלק מאתנו בכל זמן אחר"? אם כך, אם השייכות לקהילה ההומו-לסבית נקבעת אך ורק בצל ובזכות המשגל, מה כל הדיבורים והיומרות האלה על תרבות הומו-לסבית? על כך שהומוסקסואליות או לסביות הן תופעות המגדירות זהות חדשה? אם כל מה שיש זה אקט מיני, אז בואו נסגור את כל מועדוני הגייז וכל עיתוני הגייז, נשרוף את כל הספרות ההומו-לסבית, נבטל את כל החוגים ללימודים הומו-לסביים באוניברסיטאות, נמחק את כל השיח ההומו-לסבי שהתפתח בעולם. ייאמר: טרנסים וטרנסיות רבים אינם רוצים כל קשר לקהילה. הם רואים עצמם כסטרייטים ואינם רוצים כל קשר להומואים וללסביות. מאה אחוז, למה לא? יש גם הומואים ולסביות רבים שאינם רוצים קשר עם הקהילה. הרי ברור שמי שמתעניינים בחיי הקהילה, פעילים בה, עוקבים אחרי ההתפתחויות בה, הם מיעוט קטן. אז מה? מה שאומר אדם זה או אחר מבטא רק את יחסו האישי. הקהילה כישות קולקטיבית, כמרחב של השתייכות והזדהות תרבותית, כאמצעי פוליטי להשגת מטרות כלליות, נמצאת שם כל הזמן, ללא קשר לרצונות של היחידים המרכיבים אותה. טרנסים, הומואים ולסביות שייכים לקהילה אחת מהסיבה הפרוזאית ביותר שבגללה נוצרות קהילות בעולמנו: כיוון שבין אם נרצה ובין אם לאו, כולנו ביחד באותה הסירה. זאת איננה הקהילה הראשונה שבה חלק מסויים חושב שהוא יגיע ליעדו יותר מהר אם ישליך חלק מהנוסעים האחרים הימה. די להסתכל על ההיסטוריה כדי להבין לאן זה מוביל. נורה

Michelle VioLeT

New member
יש לציין

בנוסף למה שאמרת, הומואים בדרך כלל נמנעים מלשייך את עצמם להגדרה של ההומו הנשי והסטיגמתי, המכונה אוחצ´ה, הם נרתעים ואף נגעלים שיש בסביבתם אדם שהוא הומוסקסואל שעונה (לדעתם לפחות) לקריטריונים של ההומו הסטיגמתי הנשי.. הם מתבטאים בדרך כלל בצורה כזאת:"אני אמנם נמשך לגברים אבל אני לא כמו כל ההומואים" ומתנערים בכל אשמה..

InnerKid

New member
לנורה

על ההתייחסות המקיפה, אני אתייחס לדברייך במהלך הסופ"ש. בינתיים אני רק רוצה לומר לך הרבה תודה על הערב המקסים שנערך אתמול ועל ההשקעה הרבה שניכרה בו. הסיפורים האישיים שעלו במהלך הערב בקולות טרנסג´נדרים מאוד ריגשו אותי והראו לי צד חדש ואחר שלא הכרתי ולא ממש הובן לי עד אתמול בעניין הזהות הטרנסג´נדרית.
מאור

למעלה