שאלה

שאלה

הממ..אני לא יודע אם זה הפןרום הנכון או לא, אין לי מושג מה הגיל הממוצע כאן.ומה שאני הולך להגיד כרוך בבגרות ופתיחות מסוימת. בכל מקרה רציתי להעלות נושא חשוב שיושב על ליבי כבר המון זמן..ומשום מה פחדתי לבטא את רגשותיי הפנימיים ולעשות דיון תרבותי על הנושא.(בעצם אני יודע למה פחדתי) שוב..אני לא בטוח שזה הפורום הנכון....אבל תגובות יתקבלו בברכה. אז ככה,עמוק בפנים אני באיזהשהו מקום לא אוהב מזרחים,או את העם המזרחי או כל מה שמייצג מזרחית . לפעמים יש בי רגשות שנאה. עכשיו ברור לי שאני בהחלט אוהב אנשים שהם מעדות המזרח או שהם ספרדים. היו לי אין סוף חברים וחברות מזרחיים. העניין הוא שיש לי עדיין סוג של סטיגמה על זה שמזרחים=ערסים או יותר נכון שמזרחים אינם תרבותיים ופתוחים לכל אדם ששונה ממנו. עכשיו יריתי בעצמי ברגל,כי מדבריי נראה שדוקא אני זה שלא מקבל את "השונה" ממני. האמת היא שזה בדיוק הסיבה שאני כאן כותב..כי אני פשוט מנסה להבין למה אני מרגיש ככה,למה קשה לי לקבל את התרבות המזרחית? האם יש סיבה הגיונית אינטלקטואלית או שאני פיתחתי סטיגמות שאינם תואמים את המציאות. אולי מישהו יכול להגיב ולשתף את דעותיו,דוקא מישהו מזרחי יותר טוב הכוונה פה אינו לפגוע. רק להבין את העומק שבדברים

maor28895

New member
לנעם.

תשמע הבעיה שלך די נפוצה, לא כל האשכנזים,רומנים,רוסים,וכולי... מסתדרים זה עם זה. ההרגשה שלך היא אנושית וזוהי זכותך יש המון אנשים המון, שלא מסתדרים עם אנשים שונים מהם לפי התנגות פתיחות צבעם אופיים וכדומה. אני אישית אנשכזי במקור אבל יש לי המון חברים מכל העדות ומכל ה"סוגים" ואומנם אנו שונים מאוד השקפתנו ודעותנו שונות אבל אני בכל זאת מיסתדר איתם. ממה שהבנתי גם אתה מכיר כמה וכמה אנשים מהמוצא המזרחי אבל עדיין לא כל כך מסתדר איתם אין דבר זוהי זכותך וזוהי השקפת עולמך,מותר לך לא לאהוב או לחבב מזרחים ומותר לך להיות מי שאתה ולא להיות רובוט מושלם,כי בסך הכל כולנו בסופו של דבר אנשים,אומנם שונים ובצבעים שונים (ללא רקע גיזעני) אבל לכל אדם יש זכויות דעות ורגשות אתה בסדר גמור אתה ממש לא צריך להתשנות בשביל מישהו אלא להיות אתה. מאור.

אני אוהב בני אדם

תודה מאור בעצם אני חוקר את הרגשות שלי,מה שאומר שיש לי רגשות אשמה. האמת שזה מוזר,כי לפעמים אני מנסה להיות כמו "מזרחי"(בדרך הסטיגמה שבניתי לעצמי)..שזה..להיות קשוח יותר,לא להתנהג כמו איש סימפטי ואוהב,לדבר בצורה לא תרבותית,להיות מניאק,לא להיות גמיש כשמשהו לא הולך כפי שהייתי רוצה,לדבר עם הרבה סלנג וקללות...ועוד כל מיני דברים שהם לא בעצם האשיות שלי. וכל חיי הרגשתי משום מה שכשאני בסביבת מזרחיים,אני לא יכול להיות "אני". ואני עשיתי הצגה רק כדי שיקבלו אותי. אבל הדבר הזה,הוא שגרם לי לשנוא כלכך,כי הרגשתי שלא מקבלים אותי כפי שאני. אני חייב גם לציין שאצלי זה אולי אחרת מאחרים,כי קיימים אצלי בעיות של הקצנה ועיוות של המציאות,מה שבהחלט משפיעות על אןפן החשיבה שלי ואיך שאני מרגיש כלפי אנשים והתנהגויות שונים. ברור לי שאני אוהב אנשים לפי ערכם ולא לפי צבע העור שלהם,כבר היו לי 2 חברות מזרחיות,וים של חברים מעדות המזרח. ההפך,אני נמשך להם באיזהשהו מובן. אך אי אפשר להתעלם מהשנאה הפנימית שמציפה אותנו. זה קצת דומה לבחור שנמשך ונדחה לבחורה בו זמנית. לך תבין איך מגיעים למצב הזה....

maor28895

New member
לנעם

אני שמח לשמוע שהבנתה שהייתה מישהו שאתה לא כדי להיות חלק המקבוצה הזאת שלצורך העניין ניקראת "המזרחים" אתה נימשך לעדה הזאת וזה בסדר גמור. אני מרגיש סוג של שינאה פנימית כלפיהם ,וזה עוד יותר טוב כי אתה מי שאתה ואם אתה נימשך או לא נמשך אל העדה הזאת לא אומר שאתה צריך לאהוב ו"להתחתן" איתם. כל הכבוד לך שאתה כבר לא משחק את ה"מזרחי המקלל הערס,המניאק". כי כל בנאדם הוא עולם ולכל בנאדם יש רגשות ותחושות ושלך היא בסדר גמור אתה ככול האנשים אתה נורמלי לגמרי,וכל הכבוד שיש לך דעות ותחושות משלך ולה דעות של שחקן שכיביכול משחק את המישחק. מאור.

הממ

לפני שתקראו את זה אני חוזר ומדגיש שאם אינך פתוח מספיק לשמוע מה עובר בלב של משהו,שאולי נוגדים את ההסתכלות שלך או פוגעים בך..אז אל תמשיך לקרוא. אני לא כתבתי את זה בכדי לפגוע באףאחד!!! אני רק מביע את רגשותיי . וצריך להיות בוגרים כדי לקרוא משהו שקשה לקרוא,ותאמינו לי לא פחות קשה לכתוב. אז רק תבינו שיש המון עומק וכאב במה שאני אןמר כאן...אבל אני לא מפחד לאמר זאת. אני גם בטוח שיש אנשים שיבינו ויש כאלה שלא,אך לדעתי חשוב לשים דברים שאנחנו מסתירים,על השולחן! אינני שונא מזרחים,ההפך אני מנסה לקבל כלאחד כפי שהוא,אני אוהב את השונה ממני .אני בחור פסטורלי שאוהב שלווה ואהבה. והשונה ממני זה לא קשור למזרחי או אשכנזי, זה יותר עמוק מזה כפליים! אני שונא את הדבר שאיים עלי בעיקר בעבר אבל גם כיום,איום שאינו במציאות באמת אלא יותר בנוי בתןך מוחי שנבנה לאורך השנים,התחזק,נהיה יותר אמיתי ואף הקים צבאות חדשות. ,והשנאה מייחסת לכל מי שאיים עלי,על ההשרדות שלי. זה לא קשור למזרחי. עובדה,יש בי שנאה להרבה קבוצות שונות בחברה ןמצד שני אני רק רוצה לאהוב את כולם,ויש לי רגשי אשמה על כל השנאה. ולמי שלא יודע רגשי אשמה הם סימן ללב טוב וסימן לזה שמה שעובר לך במוח אינו בהכרך מי שאתה או מה שאתה חושב באמת!!!! וחשוב להבין את הנקודה הזאת. אני בן אדם טוב, השנאה זה לא אני. המציאות היא שיש לי דיעה שלילית לא נשלטת( כלומר היא אוטומטית )על כל אדם,ואני בונה קבוצות לפי המראה,הלבוש,ההתנהגות,התפקיד,האיזור...ולפי זה ייצרתי לעצמי מלא קבוצות סטיגמתיות שאני משייך כל פעם אדם אחר אליו,ויוצא שאני משייך כל הזמן אוטומטית וכמובן שזה גורם לכעס ושנאה ורגשות אשמה להציף אותי נון סטופ!!! זה כמו לחיות במלחמה מתמדת , רק שאין באמת אויבים! האויבים הם ההמצאה החולנית שלי. אביא דוגמא...תהיה מי שתהיה אני כבר בניתי באיזהשהו שלב בחיים שלי תמונת רקע לקבוצה בו אני משייך אותך,בדרך כלל במבט ראשוני או במבט מתמשך שהולך ובא משהו כזה- מחשבות,שנאה,רגשות אשם,דיכאון,מחשבות ,שנאה,רגשות אשם,דיכאון,מחשבות....והינה דוגמא-" מי הוא חושב שהוא בכלל,איך אתה מעז לדבר אלי ככה,אני רק רוצה שלווה,למה אתה מדבר איתי בכלל? מישהו ביקש ממך להעיר לי? אני נראה לך צעצוע שאפשר לשחק איתו ולדרוך עליו מתי שבא לך,אם הייתי רואה אןתך מדבר ככה לאישה מבוגרת הייתי קם עלייך,ןלא אכפת לי אם אתה חזק ממני ,האיומים שלך לא מפחדים אותי,יש בי עקרונות מדי חזקים בשביל לפחד עכשיו,חתיכת מניאק מזרחי ,למה תמיד המזרחים מתעסקים בעניינים שלא שלהם,ומדברים איתי כאילו זה רע להיות תמים ורגיש...ככה אני! דיי קבלו אותי כפי שאני! אני תמים ואוהב לחייך ולהגיד שלום ללא 'איום' בעיניים.ולא רוצה להיות כמןך,אחד שמנסה להיות"גבר" ושאף אחד לא ידרוך עלי ויגיד לי איך לנהל ומה לעשות..לא זה לא אני! אני רוצה להקשיב לכל בןאדם יהיה יהודי או תושב חול או כל אחד. אתה לא יותר ממני ואני לא ממך,שנינו בניאדם לפני הכל( תואר,מקצוע,עדה,שפה)ואל תסתכל עלי כאילו אני מטומטם,עוד שניה אני קם עליך. בגלל אנשים כמוך אנשים סובלים, אז מה,זה אומר שאני בןאדם רע?! כי אכפת לי,כי אני מנסה לא לפגוע בבני אדם,אז אני חננה אשכנזי?! בגלל שאני לא "גבר"?! ווט זה פאק!! זה אומר שאני צריך לשנות את עצמי ולהיות כמוך?!-חסר טאקט,מניאק,מדבר במהירות,עיניים מביטות עם קשיחות כזאתי שמרמזת 'אל תתעסק איתי ' אני ישראלי.. יא חרא# זה בגללך שרע לי. לא לא רוצה להיות כמוך,אתה מגעיל.אתה לא תרבותי! אני אדבר באנגלית ואני אהיה ילד טוב ןאני אהיה אשכנזי ,ואני אחייך ואהיה נחמד לאנשים גם ששונים ממני! וגם אם הם מוזרים או 'חולמנים' כאלה..אני אתייחס אליהם כי הם בניאדם! ואני לא אצעק עליהם כשהם עומדים בתור" ילד תתעורר!נו כבר,מה נסגר איתך".. לא ולא הוא סובל מספיק כבר,אולי אפילו זה החמיר". ואז בא הרגע של רגשות אשמה! "רק אכפת לו, למה אתה מכליל,אתה משוגע וצריך עזרה,אתה אוהב את כולם,אז איך אתה שונא את כולם,אתה תמיד קיצוני עם הכל -או שאתה אוהב או שונא,או שנראה לך שאוהבים אותך או שונאים אותך..ומה שמצחיק זה שאתה מספיק פיקח להבין שמחשבותיך אינם הגיוניות ואינם תואמים את המציאות. אבל אוטומוית קשה לשליטה גם כשהידע הוא כלכך חזק. מזרחי,אשכנזי,דתי,ארס,חרדי,עשיר,עני,בת,צעיר,מבוגר,חייל,נהג אוטובוס,שוטר,אמרקאי,ישראלי,אמא פולוניה,ילדים,אנשי ביטחון,מוכר בפיצוציה,נהגים..ויש עוד המון קבוצות-אני תמיד משייך אדם מסוים ברחוב או אפה שלא אראה אותו,לאחד מקבוצות הסטיגמה שלי,ובדכ במובן השלילי. לצערי אלו הם חייי. אני מאובחן כסובל מח"ח ודיכאון,אך אני תמיד מרגיש שיש לי עוד משהו שאין לאחרים,או שיש לזה שם אחר...אולי דפיקות באישיות-לי זה מתחבר. אם להיות יותר מקצועי"הפרעת אישיות"

למעלה