שאלה

אבת

New member
שאלה

איך עונים לילדה בת 13 ש(אני מצטטת) "רוצה להתנסות בעישון גראס" ומבקשת טיפים מדודתה הפריקית? אחרי אותה שיחה התיעצתי עם אחותי (אם הילדה ) איך לינהוג , כי להגיד לה לא , לא יעבוד הרי גם לנו אמרו ולא עזר . ומול טיעון כמו כל החברות שלי כבר ניסו אין לי מה להגיד (שגם ישכנע את הילדה) בעצם השאלה היא איך להכין את הילדה לכך שאם היא תחליט להשתמש היא תעשה זאת בזהירות ותבונה. אני מקווה שאין בעיה חוקית עם השאלה כי אם היא תחליט לעשן לא אני אקבע אלא היא ואולי עצה מתאימה יכולה לגרום לה לסכן את עצמה פחות אז אם יש למשהו עצות או הערות אשמח לשמוע דודה במצוקה

tiger

New member
אולי תנסו לומר לה

שלא תנסה להיתבגר כל כך מהר.שיש זמן לכל דבר.ושנהוג שיש איזה שהוא סדר כל שהוא בעולם הזה ועם סמים לא נהוג להתחיל בגיל כזה צעיר.לפחות לא ליפני שצוברים חויות אחרות שאמורות לבוא בדרך כלל קודם כמו חברות ויחסים... לדעתי אתם כבר עושים את הדבר הנכון כשאתם מיתיעצים ולא ישר מישתוללים ונועלים את הילדה שבוע בחדר.תנו לא את ההרגשה ששום דבר לא בורח (בטח שלא הדברים האלה)אבל הילדות כן בורחת וחבל לחוות חוויות של "מבוגרים" כשאתה ילד כי לזה יש לך באמת את כל החיים.שלא לדבר שיש דברים קצת מסוכנים בעולם (זה שאני אומר קצת זה כבר סיבה שעוד יצלבו אותי עליה אבל אני באמת חושב שסמים קלים זה דבר פחות מסוכן מצניחה חופשית עובדה:לצניחה חופשית יש אחוזי תמותה ולגרס וחשיש לא)ואם בכל זאת אנחנו מחליטים "להיסתכן" אז צריך לעשות את זה אחרי שעשינו את הכל כדי ליהיות מוכנים בצורה נפשית פיזית ורוחנית כזו שתעמיד אותנו במקום שבו יש לנו את הכי פחות אפשרויות להיפגע.מה לעשות ובגיל צעיר כל כך זה יהיה מסוכן מאוד לנפש הצעירה והלא מנוסה שלה.כמו שלא נותנים רישיון לילדים מיתחת לגיל שש עשרה כי הם קטנים מידי... לא שהם לא יכולים לחרוש בקרטינג ולינהוג על אופניים כבר מגיל שש הרבה יותר טוב ממבוגרים אלה שיש דברים על הכביש שילד עדיין לא מוכן להם.לדעתי סמים קלים לא צריך לקחת יותר בקלות מנהיגה ברכב כי יש סכנות גם כאן וגם כאן.אולי ככה אפשר להשפיע על מישהוא כל כך צעיר לחכות עוד שנה שנתיים שלוש... על מניעה בכלל לפי השאלה אני מבין שאין על מה לדבר? טוב אם יש לה דודה מגניבה שהיא אוהבת ורוצה ליהיות ולעשות דברים כמוהה... t את רואה תותי? שזה לא האמא אז מה?אין אנשים אחרים במישפחה שמשפיעים יותר?

modoo

New member
אין תירוצים../images/Emo179.gif

מניסיון של 25 שנים, גם סמים קלים זה רע להרחיק ילדים, כמה שיותר רחוק בכל דרך, גם אם את דודה פריקית את הפריקיות שלך לשמור בבית. הייה מי שאמר, ד"א גם צדק: "מסעות וטיולים מצמצמים אופקים, אז שב בבית ותראה עולם" חומר למחשבה, תרשי לי להזכיר, 25 שנים נהדרות של ניסיון.!! מקוה שה"פריקיות" שלך טומנת בחיכה גם צת צת מהאמת הזאת.

dod_basim

New member
בעיה קשה.

תסבירי לה שבגיל כזה גראש וחשיש יכולים רק לדפוק לה. תחכה עד גיל 18 ושתתחיל לעשן, בגיל כמו שלה זה רק יהרוס אותה, ואני לא אתפלא אם היא תנסה אחר-כך דברים קשים יותר. היא שאלה אותך רק מאחר ואת "פריקית"????

mis understood

New member
דודה יקרה

גם לילדים שלי יש "דודה פריקית" הם עדיין קטנים יותר ואני לא נאלצת להתמודד עם הדילמות שלך אבל... כבר יצא לי לחשוב איך אני (אולי) אתמודד בעתיד אז ככה: סיגריה היא כבר עישנה בחיים שלה? אולי תתני לה לנסות שכטה של סיגריה גרילה, שתבהל קצת מהחנק שבא עם זה ותחליט לדחות טיפה את החוויה? אני גם מציעה לתת לה לקרוא מחקרים בנושא שמסבירים מה זה, מה זה עושה, מה ההבדל בין גראס לסמים אחרים! להסביר לה את כל הסכנות שכרוכות בזה ואת אמצעי הזהירות (לא לשתות אלכוהול יחד עם... לא לפני יום של לימודים וכו´) בסופו של דבר, אני הייתי מנסה "לדחות את הקץ" כמה שאפשר, אבל אם היא מתעקשת, לנסות לשכנע אותה לקחת רק ממך כדי שלא תסתובב בין דילרים מפוקפקים שימכרו לה רק-אלוהים-יודע-מה... זו דעתי מקווה שעזרתי, ולו בטיפה... מיס

למעלה