שאלה

go bananas

New member
שאלה

בקשר לבת שלי. היא בת שנתיים ורבע. האף שלה תמיד סתום, והיא נושמת רק דרך הפה. יש לה ליחה. הנשימה דרך הפה עושה לה גרון יבש (היא שותה מלא) וריח רע מהפה, (ואולי זאת גם הסיבה לשיניים עקומות). בלילה אני מקשיבה לה נושמת והיא נוחרת ונחנקת מתוך שינה. רופא אף אוזן גרון אומר שהנזלת התמידית כנראה גרמה להגדלה של האדנואידים שגורמים לחסימה באף, וחנק בלילה. ושזה מטפטף לגרון- מה שמסביר את הליחה. הוא שלח אותנו לצילום של האדנואידים ומעבדת שינה שעוד לא עשינו. ההערכה שלו היא שהיא צריכה לעבור כריתה של האדנואים. כביכול- זה ניתוח מאוד פשוט שלוקח 20 דקות כולל הפרוצדורה של ההרדמה וכו', ושהילדים שעוברים אותו מרגישים טוב עוד באותו היום- כמו אחרי ניתוח כפתורים. שני אחים שלי עברו את הניתוח הזה בגיל יותר מבוגר והם אמרו שזה שיפר להם את איכות החיים. מה אתם אומרים- על ההרדמה והניתוח?

בהחלט כדאי לשקול ניתוח או דיאטה ללא חלב

היי, האם היא אוכלת מוצרי חלב? אני הייתי מוציאה לה אותם ומנקה אותה מאלרגנים ונותנת תגבור הומיאופטי והתהליך יכול לעבור. אם לא יהיה שיפור מהיר, כן הייתי שוקלת ניתוח, אך בכל מקרה מוציאה לה מוצרי חלב מהתזונה. הבן שלי עשה את הניתוח בשנה שעברה, כי לא היתה ברירה והיתה חסימת אויר מלאה, כך שזה המוצא נאחרון, אם חלופות יותר בריאות לא סייעו. לאדנואידים יש תפקיד חשוב בגיל הזה, כחלק מהטבעת החיסונית המקיפה את הלוע. אך אם החסימה איננה מאפשרת מעבר אויר, גם אחרי הטיפול - צריך לפתוח.

go bananas

New member
היתה על דיאטה ללא חלב כחצי שנה

וזה לא השפיע בכלל. מה עוד אפשר לנסות?

razgalili

New member
הי בננות יקרה שלי

דלקת בגרון ובאוזניים יכולה להיות תוצאה של ריפלוקס בלילה. מזון ו\או מיצי קיבה עולים לחלל הגרון וגורמים לדלקות קבועות. בדרך כלל יש סימנים נוספים כמו התעוררויות בלילה, אבל לא תמיד. הפטרונות הם להגביה את צד הראש במיטה של הילדה, להגביל מזון לפני השינה ולהגביל אלרגנים (כמו חלב) במזון

go bananas

New member
אין לה דלקות- לא באזניים ולא בגרון.

היא נחנקת בלילה מחסימה של אויר. זה מה שמדאיג אותי. אני מקשיבה לה לפעמים- היא נוחרת, ואז שקט לכמה שניות, ואז פתאום נחירה חזקה וכל הגוף שלה נע ונראה שהיא הולכת להתעורר, ואז היא שוב חוזרת לנחור בנחת עוד דקה שתיים... וחוזר חלילה. אני די בטוחה שזה משפיע לה על מצב הרוח כשהיא ערה כי היא בוכה הרבה וקל להרגיז אותה. תארו לעצמיכם להיות תמיד תמיד עייף...

razgalili

New member
לכי על הניתוח

חסימת נשימה בשינה בלילה גורמת לנזק משמעותי מאד לאורך זמן.

go bananas

New member
../images/Emo140.gif תודה

אבל המחשבה על ניתוח עושה לי
בנתיים- בצילום רנטגן רואים הגדלה של האדנואידים. מעבדת שינה- מחכים לתור...

בקיבוץ שלי יש רופא

שקוראים לו אמנון שמושקוביץ'. הוא רופא אף-אוזן-גרון מאוד בכיר, מנתח בפוריה (טבריה) ובנאדם מאוד איכפתי ומסור. בנוסף, הוא התמחה ברפואה סינית, דיקור ועוד דברים שאני לא לגמרי יודעת. אולי כדאי לך ליצור קשר איתו? חשבתי על זה בגלל שהוא פתוח לחשיבה רחבה, משלב את כל מה שיכול לעזור ואם כן תגיעו לניתוח, אז את בידיים טובות. אם תחליטי שאת רוצה, את מוזמנת להגיד שאני המלצתי (ומוסרת לו דרישת שלום חמה). ענת.

למעלה