שאלה

• פותח הנושא ahl3
  • פורסם בתאריך

ahl3

New member
שאלה

אני לא כ"כ יודע אם זה מתאים לפורום זה אבל אני אנסה. אני נער המועסק בחברה מסויימת (מעדיף לא למסור פרטים נוספים) ומרוויח מינימום, 16.69 לשעה. אני מועסק 5 ימים בשבוע, 5 שעות ביום. בחודש אני מרוויח כ- 1700 ש"ח. למען האמת אני מרגיש די מנוצל שכן עובדים איתי מבוגרים יותר שעושים בדיוק את מה שאני עושה אם לא פחות ומקבלים שכר הגבוה משלי. כמו כן העבודה לא קשה פיזית אבל מתישה בעקבות מספר הפעמים בשבוע והשעות הליליות בהן מתבצעת העבודה. אני הולך לעבודה זו לא כי אני צריך לפרנס משפחה או כי חסר כסף בבית או כי לא נותנים לי כסף אלא כדי להעביר את החופש ו"על הדרך" לעשות גם קצת כסף. ההורים שלי אומרים לי להתפטר כמה שיותר מהר שאני עוד אעבוד הרבה בחיים. אני גם די מעוניין להתפטר אך התכנון היה לאמצע החודש הבא. עכשיו הייתי מעוניין להתפטר כבר בסוף החודש הזה וקצת חבל לי להפסיד את ה-850 ש"ח שהייתי מרוויח בחצי חודש. מה אתם אומרים?להתפטר?

avital42

New member
כל הכבוד

הראשיתכל הכבוד על החשיבה הכלכלית שלך,הרבה ילדים היו שמחים לעושת את מה שאתה עושה. המשך להחזיק במקום העבודה ואל תתפתטר. ע"פ השכר שאתה מקבל אתה נער בין 15-16 (מקווה שלא טועה) ויש לך חשיבה מאוד כלכלית ומאוד בוגרת. השכר שלך לא יכול להיות בהשוואה לגיל העובדים האחרים, לכול גיל יש טבלת שכר ולכן כשתגידל השכר שלך יעלה. השאלה היחידה שיש לי. מה זה שעות הלילה, בשעות מסויימות יש שכר גבוהה יותר. החל מחצות אתה אמור לקבל שכר גבוהה יותר לשעה. תמשיך לעבוד,צבור לעצמך עצמאות כלכלית. יותר מזה, במידה ויש לך תוכניות לרכישות בכסף, שוחח על כך עם ההורים, שיחה שיכולה להעשיר אותך במידע, יש להניח שהם מנוסים יותר. בסופו של דבר הזכות שלך להחליט (כי כאמור יש לך עצמאות כלכלית).

אנא

תפנה לפורום דיני עבודה כדי לבדוק אם השכר שאתה מרוויח מתאים לטבלת השכר של נער עובד בגילך. אך אני מאמינה שכבר בדקת את זה. אחרת לא היית לוקח את התפקיד. נער עובד לא מקבל כמו עובד מן השורה. בעתיד כשתיכנס למעגל העבודה בצורה קבועה וכאדם בוגר, אתה תגלה שלא כולם מרוויחים בהתאם להשקעה שלהם, ולא כולם באים לעבודה כדי לעבוד, יש כאלה שעושים את המינימום בעבודה, יש כאלה שעושים את המקסימום. זו לא בעיה שלנו אלא של מי שמשלם להם את המשכורת. אם טוב לך בעבודה, אם אתה כן מעוניין להרוויח שכר בתקופת החופש, אז אני כן הייתי ממליצה לך להישאר.

ahl3

New member
תגובה

אני מסכים כי לכל גיל ישנה טבלת שכר מסויימת אך יחד עם זאת אין חובה על המעסיק לשלם שכר מינימום הוא יכול יותר...וכמו שאמרתי אני לא מרוצה בעבודה, קשה לי ללכת לשם. מה אתן אומרות?

זה

שהמעביד יכל לשלם יותרת זה נכון. אבל הוא לא חייב. הוא חייב לשלם לפי חוק העסקת נוער. אם אתה לא מרוצה בעבודה, וקשה לך ללכת לשם? אז למה לסבול?

avital42

New member
החלום של כולנו לעשות רק מה שאנחנו אוהבים

זה החלום של כולם, יש כאלה שמצליחים לעשות זאת כל הזמן, יש כאלה שרק חלק מהזמן ויש כאלה שבכלל לא. ולא רק לעבוד במקום שמרווחים כסף, אלה בכל עבודות היום. כהורים, החל מבישול, כביסה, ועד סוף יום. לכן יתכן שאת 5 שעות העבודה אתה לא כל כך אוהב, אך כפי שאתה אומר חבל לך להפסיד 850 ש"ח, וזה אומר שאת התוצאה אתה מאוד אוהב. אם אתה ממש לא סובל סבל גופני, חשוברגע, לאחר 5 שעות עבודה, שנשארו לך עוד 19 שעות בימממה לעשות רק מה שאתה אוהב עם הכסף שאתה מרוויח ב 5 שעות שאתה לא אוהב. כך אני רואה את הדברים.

למעלה