שאלה

טליה210

New member
שאלה

שלום, אני סטודנטית באונ' ושוקלת לקחת מדעי המדינה משני רציתי לשאול אנשים שלומדים משני/ראשי/מורחב - האם אתם מרוצים מהמסלול במדעי המדינה? וגם מה היקף המטלות ברב הקורסים..מטלות שבועיות? וגם על היקפן, כדי שאוכל לדעת כמה קורסים במדעי המדינה אוכל לשלב עם הראשי שלי המון תודה!

i n b a l a

New member
משני

מדעי המדינה משני בבר אילן דורש הרבה בשנה ראשונה. בשנה שנייה זה 2 קורסים ובשנה שלישית סמינריון אחד. לדעתי מאוד מעניין ומומלץ, צריך רק לקחת אויר בשנה הראשונה

dkoren16

New member
מאוד קשה אבל מעניין

בשנה הראשונה זה מאוד קשה ומצריך הרה השקעה בעבודות וכו' ,אפילו זה מגיע לרמה של השקעה בראשי ועובר אותו,אבל הלימודים הם מאוד מעניינים וגם שנתים שלאחר מכן הם הופכים לקלילים.הקורסים בשנה ב הם ממש בסדר ולא קשים ואילו בשנה השלישית יש לך רק סמנריון.אני לקחתי ראשי כלכלה אז לכן בשנה השלישית יש בקושי לימודים מה שמפנה לךהרבה זמן לעבודה וגם "פיצוי" על השנה הראשונה. לסיכום,אני ממליץ

טליה210

New member
תודה! ועוד שאלה..

אני כבר אחרי שנה א של המקצוע הראשי... אני רואה שהקורסים במדעי המדינה לא תלויים אחד בשני...אז האם אפשר לחלק כרצוני את הקורסים בין השנים שנותרו? בנוסף, אני רואה שיש קורסי קיץ כמעט לכל הקורסים..אך הם מתוקשבים. האם מומלץ לקחת אותם? תודה :)

כן!

מצטרף לשנים מלמעלה.. את יכולה לקחת את יחב"ל או ממש ופוליטיקה להעביר לשנה ב' ולאזן בין השנים. באופן כללי - הקורס היחידי שמעכב לסמינריון הוא ממשל ופוליטיקה ככה שאפשר טכנית אפילו לחלק בין שלושת השנים - רק צריך לוודא את כל עניין התנאים [אני חושב שיש רק אחד בין יסודות המשטר של שנה א' ופוליטקה ישראלית של שנה ב']. חבל ששמתי לב לאופציה הזאת רק באמצע השנה הנוכחית [שנה ב'] אחרת זה יכל להקל עליי מאוד... בכל מקרה - את יכולה לפנות לעדינה במחלקה שהיא היועצת של תואר ראשון.

למעלה