שאלה

Hurakano

New member
שאלה

מה משמעות - הפועל ir + פועל בprogressive (בינוני פעול) - cambiando, siendo, viviendo ..... תודה ! Hurakano

SBK

New member
ir+progresivo

צרוף זה (יכול לבוא גם עם הפעלים venir, andar) מוסיף למשך הפעולה את רעיון התנועה, ההתחלה או ההתקדמות.

guapeton

New member
הבנת נכון ואפשר גם...

VA CAMBIANDOSE Ambas opciones son iguales Ademas quiero destacar que veo que poco a poco vas entendiendo el tema del verbos reflexivos gracias a las explicaciones de Yosi Si dijeras VA CAMBIABDO significaria הולך ומשנה את.... HASTA LA PROXIMA ...

Hurakano

New member
תודה ../images/Emo13.gif

את הפעלים הרפלקסיבים תמיד הבנתי (מאז שלמדתי אותם...) אבל אלה שלפי דבריך אני הולך ומבין הם הפעלים הרפלקסיבים שלא משתייכים להגדרה "הנושא והמושא הם אותו הגוף" או שהם בבניין התפעל.. בוא תעזור לי אם אנחנו כבר מדברים על פעלים רפלקסיבים יוצאי דופן - מה ההבדל בין venir ו venirse caer ו caerse ובין reir ו reirse ? אשמח מאוד אם תעזור לי אגב - נראה לי שאמרת לי פעם אבל שכחתי... קוראים לך רותם ? Hurakano

SBK

New member
sigue con la misma manera

será casi inútil explicarte cada verbo. ya que has entendido unos verbos reflexivos trata de seguir con la misma manera. no dudo que puedas llegar solo a la solución

guapeton

New member
SE...

המילון למשל יפרש באופן זהה את REIR ואת REIRSE וזה גם יכול להסביר את המיקרים האלה שבהם קשה לך ליתפוס את ההבדל הדק בין שתי האפשרויות. ובכל זאת -REIRזה ליצחוק וREIRSE זה ליצחוק לעצמי... כלומר בו ננסה ליקבוע שהתוספת של ה SE במיקרים האלה בא לתת אינדיקציה לפעולות שהן עצמיות ואישיות. כך גם למשל יוצא ש VENIR משמעותו לבוא ושאומרים ME VENGO הכוונה-אני גומר!....וכן הלאה וכן הלאה HASTA LA PROXIMA a tu servicio ´´´´ R O T E M

למעלה