שאלה..

שאלה..

מה הייתם עושים אם יום אחד הייתם מתעוררים בבוקר ומגלים שאתם לא שווים לחבר/ה שלכם רק בגלל צבע העור שלכם? אם אתם מגלים שפוסלים אנשים "כמוכם" לפני שפציתם את הפה? לדעת שיש ילדים קטנים שלא נכנסים לבית הספר כי הם אתיופים? אני מדברת על המקרה שקרה/קורה בפתח-תקווה,לדעת שילדים לא זוכים לחינוך רק בגלל המוצא שלהם מזעזע אותי. הרי חינוך הוא נקודת המוצא לשיוויון. אם הילדים הקטנים לא מקבלים את זה מה הסיכוי שהם יזכו לשיוויון אי פעם, שהם ירגישו שייכים? בתור אחת שההורים שלה הגיעו מאתיופיה,ויש לה 4 אחים שנולדו שם,לקחתי את המקרה אישית.

הבעיה היא בחינוך החרדי.

באופן אישי, לגבי כל ילד, הייתי מראה לו את נשיא ארצות הברית. הוא בודאי חווה דברים דומים בילדותו. ותראו לאן הגיע, וגם איזה אדם נפלא גדל להיות.

../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif../images/Emo70.gif מקרה מזעזע ../images/Emo70.gif

אני חושבת שהמדינה שלנו מוצפת באנשים אנטישמים
אי אפשר להכריח אנשים לא להביע את הדעה שלהם, אבל אני חושבת שלכל דבר יש דרך מסוימת ואני חושבת שהדרך שאנשים רבים הביעו את הדעה שלהם השבוע בעיתונות, בטלויזיה או במקומות אחרים הייתה מזעזעת. אני אישית לא חושבת שיש משהו שונה בעדה האתיופית, זה שצבע העור שונה לא אומר כלום על האישיות של הנאדם, על החוכמה שלו ועל דברים אחרים הקימיים בו. העוד דבר שנרא הפריע לי הוא המערכון שהופיע אתמול בתוכנית שבוע סוף. למי שלא ראה, הם עשו מערכון על אישה אתיופית שבאה לרשום את הילד שלה לבית הספר אבל למעשה היא לא מצליחה לרשום אותו לאף בי"ס אך ורק בגלל צבע העור שלו. זה היה מזעזע ואני חושבת שדברים כאלה שאמורים "להצחיק" רק מעוררים אצל אנשים שתחילה לא היו מעורבים בכל העניין, או לחילופין כלל לא הייתה להם דעה בעניין להתחיל לחשוב בצורה ששוללת את האתיופים. לדעתי כל העניין הזה מזעזע. אני חושבת שהאתיופים הם בדיוק אדם רגיל לגמרי שמגיעות לו הזכויות שמגיעות לכל אדם בישראל. בכל אופן, אני מבינה את ההרגשה שלך, תדעי שתמיד בין כל האנטישמים שפועלים נגדכם יש תמיד כמה כאלה שרוצים שתישארו ותיהיו חלק.

למעלה