שאלה

שוקiלית

New member
שאלה

מה ההמלצות לחולי קרוהן שרוצים לבור לטבעונות? אין לי קרוהן, אבל יש לי בעיות דומות במערכת עיכול ואני מאוד סובלת מכל הסיבים האלה שיש בעולם הצומח. אבל הרי לחם לבן, אורז לבן אינם מומלצים אז מה עושים??

taliF454

New member
אין המלצה אחת,כי כל אחד רגיש למרכיבים אחרים

לך,למשל,אני רואה שהמליצו שלא לאכול אורז לבן, במשפחה שלי זה אחד המרכיבים שדווקא מותרים (לצד ירקות מבושלים מסוגים מסויימים). לחם אפשר להכין (או לקנות,אם לא מסתדר לך) גם ללא שמרים וגלוטן,או מקמחים שיש בהם אחוז נמוך שלו, אני יכולה להמליץ לך על מוצר מסוים אם את רוצה לנסות

שוקiלית

New member
מה קשור גלוטן?

אורז לבן ולחם לבן פשוט קל' ריקות. לא תורם כלום ועושה עצירות לי. מה יעזור לי לחם ללא שמרים\גלוטן?מה זה קשור? אני רגישה לסיבים, לפרוקטוז (סוכר פירות), קטניות, ולקטוז(מוצרי חלב ניגרים).

Tal_Ya_Tal

New member
אפשר גם במסחטת מיצים קשים רגילה

רק מצריך יותר עבודה. קילוף, חיתוך.וכד'. אך ב-א-מ-ת יש אפשרות לעשות שילובים טעימים מ-א-ד. האמת, אני אינני אוהבת כל כך הרבה דברים משולבים יחדיו. אני סבורה ששילוב של שני סוגים יכול להיות נחמד יותר.
אפשר להוסיף גם חלב שקדים. או חלב אגוזים למשל. אך לא תמיד זה ב-א-מ-ת משביע. השילוב הנכון הוא פרי אחד עם ירקות עליים או ירקות שורש עם ירקות עליים. או ירקות שורש או ירקות עליים עם
שהוא נייטרלי. אני אוהבת מיץ פטרוזילה ו
, או מיץ סלרי ו
או מיץ גזר קולורבי או מיץ עלי סלק (מנגולד) ואננס, או חלב שקדים , סלרי ופטרוזיליה. L&L TALYA

שוקiלית

New member
ויטמינים\מינרלים עוברים למיץ?לא נהרס?

כמה המכשיר הזה עלה לך? זה רעיון מדהים וגאוני !!זה כזה סיוט לאכול הרבה ירקות ופירות

billc

New member
ידידה שלי קנה מכשיר דומה ב90$

המכשיר הזה שהוא גם שלי עלה 254$ אם שמת לב, את רוב הפירות והירקות אפילו לא צריך לחתוך הכך נכנס פנימה, אפילו תפוחים שלמים כל הויטמנים נשארים/מינרלים נשארים

billc

New member
אין לי מושג, תגידי איך קרה לך כל הבעיות

בעיכול? האם עשית דיאטות לא בריאות וזה דפק לך את מערכת העיכול? כי סיבים זה חשוב, חשוב גם ללעוס מידי פעם

d a p h n a

New member
לפי הודעה קודמת שלה

היא סובלת מחוסר באנזימים אך אינה מעוניינת, מסיבותיה שלה, לקחת תוספת אנזימים רפואית. סביר להניח שזה חלק מהמקור לבעיות העיכול.

שוקiלית

New member
לא יודעת

ממתי דיאטה לא בריאה דופק מערכת עיכול? היה לי משהו כזה. אבל גם חסר לי אנזימים, יש לי כדורים עם זה במינון חזק שהרופאה רושמת. אני לא כ"כ לוקחת. אבל זה לא קשור לסיבים. הם עושים לי רע. אני לועסת, זה לא קשור. וללעוס כ"כ הרבה זה מעייף..

billc

New member
אומרים שמערכת העיכול מתחילה בלעיסה

ומה שהתכוונתי בקשר לדיאטה, לפעמים אם עושים דיאטות לא נכונות את גורמת לקיבה שלך להיות "עצלה"

billc

New member
תלכי לתזונאית

ואם את לא מרוצה תלכי לאחת אחרת (ותספרי להם את כל הסיפור את כל ההיסטוריה) אם זה היה קורה לי, יכול להיות שבאמת הייתי עובר למיצים אבל משלב מעט סיבים, עד שהגוף שלך יתרגל, ואז מוסיף עוד סיבים ונותן לגוף עוד להתרגל וכו" (לאט לאט) הבריאות זה הדבר הכי חשוב, תשכחי מכל דבר אחר

למעלה