שאלה

levinshizer

New member
שאלה

שיחקתי עם החבר'ה והיה מצב כזה: בליינדים 1\2 שחקן 1 מעלה ל12 שחקן 2 אחריו מעלה לאול אין 20 (12+8) אחר כך אני רציתי להעלות אבל אמרו לי שאני לא יכול בגלל שההעלאה של שחקן2 נמוכה משל שחקן1 בסופו של דבר ויתרתי למרות שאני בטוח שצדקתי מה אתם אומרים?

levinshizer

New member
אפשר לקבל הסבר?

דרך אגב אני לא שחקן1 ולא 2 אני שחקן נוסף שמדבר אחריהם

בוודאי שאתה צודק

אם עוד לא דיברת ביד והתור הגיע אליך אתה תמיד יכול להעלות לא משנה מה קרה לפניך. אם למשל אתה היית שחקן 1, שחקן 2 מעלה לאול אין, שחקן 3 משווה את האול-אין והתור חוזר אליך - אז לא היית יכול להעלות אלא רק להשוות.

AdAmD1

New member
מה פתאום

ברגע שמישהו עשה העלאה לא חוקית אי אפשר להעלות אחריו. במקרה הזה ההעלאה לא היתה חוקית כי: שחקן א עשה 2+10 שחקן ב עשה (2+10)+8 ההעלאה שלו לא היתה לפחות הכפלה של ההעלאה הקודמת, מה שהופך אותה ללא חוקית ואחריה אפשר רק לזרוק או להשוות.

חבל שאתה סתם ממציא דברים ומטעה אנשים בפורום.

אם אתה לא יודע - אז אל תגיד סתם. מזכיר לי את הבחור שטען שפלאש בודקים מהקלף הנמוך לגבוה עוד התווכח על זה במשך שרשור שלם. מנהל - נא למחוק את ההודעה שמעלי...

madcowboy

New member
למען האמת

מה שחבל זה שאנשים כמוך שלא מבינים באמת קוטלים את אלו שכן מבינים.. אני אסביר את המצב כמו שהוא ניסה.. רק ברור יותר. העלאה נקראת raise כשהראשון מעלה - כמו במצב של הראשון שהקפיץ מהבליינד (הקפיץ ב-10) העלאה שניה נחשבת re-raise כשלפחות מכפילים את ההקפצה הקודמת. חייבים לשים את ההקפצה של הקודם (משמע בליינד + 10) ואז להקפיץ לפחות ב-10. (*לדוגמא! - straddle - כולם יודעים מה זה? .. הכפלה של הבליינד בלי לראות את הקלפים.. הכפלה היא הסכום הנמוך ביותר שמותר להקפיץ בו! - אם הבליינד 2.. אסור לי להכניס 2 ואז להוסיף 1). בגלל זה כשהבחור השני הכניס אחרי הבליינד וה-10 (ההשוואה להקפצה של הראשון) רק 8 (.. שזה פחות מ-10) כל מה שאפשר לעשות זה להשוות לו וזהו. אם הוא היה שם אחרי הבליינד וה-10 עוד 10 אז היה מותר להקפיץ. בקיצור.. המהלך שהיה במשחק שלך לא נחשב לרי-רייז כי זה אול אין נמוך מההקפצה. ובגלל שזה לא נחשב לרי-רייז - אסור להקפיץ מעל זה! (ואם זה לא היה אול-אין.. אסור היה לו לבצע את המהלך הזה..ואם הוא אמר רייז הוא היה חייב לשים לפחות 10)

madcowboy

New member
בנוסף.. הוכחה!

הנה אתר בו חבר נתקע באותה הבעיה.. ואם אתם יודעים לקרוא אנגלית אתם תראו שאני צודק. http://www.learn-texas-holdem.com/how-large-is-the-minimum-raise.htm וזה לא אתר חפשני.. שם לומדים לשחק. אם אתם לא מבינים מה כתוב.. הוא אומר שהבליינדים הם 50\100 וסמול וביג שמו אותם. השחקן אחרי הביג הקפיץ ל-300, 2 שחקנים אחריו יצאו והשחקן הרביעי רצה להכניס 500 ואז הם התווכחו בלה בלה.. ואז בתשובה אפשר לראות שהוא אומר שהמהלך הזה לא חוקי! תודה לכל הלא מבינים וסליחה בשמם לכל המבינים שננזפו

אתה אמיתי?

"והשחקן הרביעי רצה להכניס 500" "אז בתשובה אפשר לראות שהוא אומר שהמהלך הזה לא חוקי!" copy-past מהקישור שנתת: The minimum that player 4 (Wood) could raise to is therefore 500 (300+200).

אני אפסיק את קרב המוחות הזה עכשיו כי אני

מרגיש שהצד השני לא חמוש. הבנתי את כל מה שהוא אמר והבנתי את כל מה שאתה אמרת אבל מה לעשות - ז-ה ל-א ה-ח-ו-ק-י-ם ש-ל ה-מ-ש-ח-ק!!!!!!!!!!!111

darkAI

New member
אהמ

"העלאה נקראת raise כשהראשון מעלה" חידשת לצב P: ואם להיות קטנוני, straddle זה כששמים הימור בגובה הבליינד בלי לראות את הקלפים. Double straddle זה כשמכפילים את הבליינד מראש. בכל מקרה - הצב צודק לחלוטין. זה חוק שהוא לא ברור לכולם אז אני מבין שהרבה מתבלבלים בו, אבל יש בעיקרון 2 סיטואציות פשוטות לזכור. סיטואציה 1: שחקן א' מעלה ל300, שחקן ב' נכנס אול-אין על 500, שחקן ג' שעדיין לא עשה מהלך עדיין יכול להעלות. סיטואציה 2: שחקן א' מעלה ל300, שחקן ב' נכנס אול-אין על 500, שחקן ג' עושה קול, שחקן א' לא יכול להעלות. אם להסביר את החוק במילים יותר פשוטות - שחקן שנכנס אול-אין על סכום קטן מההימור המינימלי שהוא אמור לשים לא פותח מחדש את סבב ההימורים. כלומר - שחקן א' מעלה, אם שחקן ב' מעלה, סבב ההימורים נפתח שוב ושחקן א' יכול להעלות שוב. מצב שני - כשלשחקן אין מספיק צ'יפים כדי לבצע העלאה מלאה, זה לא נחשב העלאה חוקית ולכן סבב ההימורים לא נפתח שוב ושחקן א' לא יכול להעלות שוב. אי אפשר, אחרי הכול, לעשות re-raise על משהו שהוא לא raise. מצד שני, שחקן ג' שעדיין לא שיחק, יש לו את הזכות המלאה להעלות. אין שום סיבה שהוא לא יוכל. אם הוא מעלה, סבב ההימורים נפתח שוב ושחקן א' יכול להעלות הלאה.

darkAI

New member
ארר, אני עייף.

משום מה חשבתי על ptBB כשכתבתי על הstraddle. תתעלם מהקטע הזה.

אני אתקן רק משהו קטן

למען הדקדקנות - בסיטואציה 2 שנתת שחקן א' כן יכול להעלות בחזרה. בליינדים 50/100. שחקן א' מעלה ל-300 (כלומר - השווה והעלה ב-200 צ'י'פים). שחקן ב' נכנס אול-אין ב-500 (השווה והעלה בעוד 200 [העלאה שלו חוקית]). שחקן ג' משווה. שחקן א' יכול להעלות. אם שחקן ב' היה נכנס אול-אין ב-499 אז שחקן א' לא היה יכול להעלות בחזרה...

darkAI

New member
הייתי צריך לציין שאני מדבר על בליינדים של

25/50 או משהו שעושה את ההעלאה ל500 לא חוקית. בכל מקרה - הכוונה ב2 הסיטואציות היא שההעלאה של שחקן ב' לא חוקית. אפשר כמובן להפוך את זה להעלאה של שחקן א' ל300 ושחקן ב' ל350.

darkAI

New member
מה אתה מתעצבן עליו P:

אומנם הוא טעה, אבל רק רצה לעזור בסוגייה שהרבה לא מבינים אותה נכון. עדיף לשמור את האגרסיביות לפוקר

AdAmD1

New member
אחרי בדיקות מעמיקות

הבנתי שטעיתי, ובסך הכל היה לי בלבול קטן. שחקן אכן יכול לתת re-raise, חוץ ממי שעשו עליו את הרירייז (בהנחה שלא היה עוד רייז).

AdAmD1

New member
ומר צב,

לא אני ולא אתה נכתוב את הסופר-סיסטם 3 ככה שמותר לטעות פה ושם.

napox

New member
אולי החבר'ה שלך משחקים CAP של 20 ?

ואז all-in מקסימלי יהיה 20. אבל אם זה NLHE בלי שום הגבלות ויש לך מספיק צ'יפים אין שום בעיה להעלות עוד.

למעלה