שאלה

שאלה

צעירים רבים טסים לחו"ל אחרי הצבא. חלקם לפני הלימודים וחל'קם אחרי. מה אתם חושבים שעדיף?

yatusha

New member
בטח שלפני

מכיוון שבארץ מצפים שתסיים תואר עם נסיון לרוב מתחילים לעבוד כבר בתקופת הלימודים במקצוע היעד אם רוצים שיהיה במה לעבוד אחרי. עגלות וכו' זה יותר מתאים למי שיש לו כרגע רק טיול על הראש שלא לדבר על התהליך הנפשי שיותר קל לחברה שבאו ממסגרת צבאית ואין להם הרבה דרכים אחרות להרוויח סכומים כאלה.

EmGee

New member
לפני

אחרי תואר אנשים לא צריכים לסוע לחו"ל כדי לעבוד בעבודה משפילה תמורת 2000 דולר בחודש אם הכל מסתדר להם כמו שצריך.

EmGee

New member
למכור בעגלות

זה עבודה משפילה לכל דבר. זה לראות אנשים כמו ציור של דולר מהלך, לספר להם חצאי אמת ושקרים מוחלטים, ללחוץ עליהם בנקודות רגיישות ולגרום להם לקנות דברים שהם באמת לא צריכים. אתה יכול לספר לעצמך שקרים שיגרמו לך לישון טוב יותר בלילה כמו שאלה באמת מוצרים טובים, מי שלא יכול להרשות לעצמו לא באמת יקנה ומי שנכנס לקניון זה אנשים שבאו לבזבז כסף, אבל בסופו של דבר כל אחד יצטרך לתת דין וחשבון לגבי מה שהוא עשה. אין שום בושה בלעבוד בעבודות כמו מובינג או בניה או עבודות אחרות, אבל יש בושה גדולה מאוד בלעבוד על אנשים. יש בעולם סטיגמה שיהודים רוצים רק לקחת ממך כסף, אנשים שעובדים במכירות אגרסיביות בהחלט מחזקים את הגישה הזאת.

yatusha

New member
ובארץ אין את זה?

אני מתה על כל אלה שמיתממים כאילו עגלות זה השקר הכי גדול בתבל כאילו שבארץ אין בדיוק אותו דבר עם המוכרים המסכנים שעומדים בכל הדוכנים בקניונים (במיוחד חברת פלאפון) וקוראים לעוברים ושבים תמורת 19-23 ש"ח לשעה. תכנס לכל חנות תכשיטים אמריקאית גדולה ותוכל להתמקח על המחיר- סמוך עלי. כנ"ל בסוכנות רכב. כמובן שהמוצרים נעים בין קוסמטיקה ממוצעת לזבל מוחלט, זכותו של כל עובד וחברה להחליט עם מה הם עובדים ואיך הם מציגים את המוצר. כשאני עבדתי בזה אף פעם לא הבטחתי ניסים ועדיין הרווחתי מצויין- בנינו, מה שהמוכרת בסופרפארם אמרה לי השבוע על מוצר מופקע מסויים היה הרבה יותר מופרך ואף אחד לא חושב שעובדות מחלקת הקוסמטיקה אמורות לא לישון בלילה. ולקינוח
גזענות היא גזענות ולכל עם ועדה יהיה לאנשים מה להגיד אז בבקשה לקחת בפרופורציה.

EmGee

New member
יש הבדל בין להתמקח על מחיר

לבין לספר שקרים כמו שהמוצרים האלה טובים לטיפול במחלות עור. הכי עצוב הוא שחלק גדול מהמוכרים באמת מאמינים בזה כי זה מה שבחוברת הדרכה לימדו אותם.

yatusha

New member
ניסיתי את הרוב על בשרי

לאו דווקא המוצרים שהחברה שלי מכרה אלא טסטרים של חברות יצור שונות. המוצרים כמו שאמרתי קודם נעים בין מוצרי קוסמטיקה בינונית מה שאולי אפשר להשוות למוצרים ברמה של קרם פנים שאפשר למצוא בסופר (דאב, גרניה, אלאמיי) עד לדברים שהיו סתם מוצרי זבח שומניים או אלכוהולים מדי וכן, היו גם דברים שבתשלום לא הייתי נותנת שיגעו בעור שלי. בוץ (אמיתי) הוא נהדר לעור ובכלל מסכה פעם-פעמיים בחודש זה אחלה וגם קרם בסיס עם SPF זה חשוב. אל תכליל את הכל כשקר כי חבל. וסתם לידיעה בכיר באיזו חברה קוסמטית ידועה (לא של ים המלח) אמר לי שנים לפני ששמעתי על עגלות ש"הכל שטויות"

EmGee

New member
כל מה שנמכר

מתוך הנחה שהוא טוב כי הוא מכיל מינרלים מים המלח זה שקר. בכיר ממפעלי ים המלח אמר לי שזה שטויות. הבוץ ששמים על הפנים לא שונה מסתם בוץ עם מלחים שאפשר למצוא בחניון מחוץ למגרש החניה. ואנשים הולכים לחופשות מרפא בים המלח בגלל שזה מקום נמוך ונמצא באיזור שנקרא מדבר בצל גשם (או בצל הרים) שגורם לקרינת UV בו להיות עצומה ומאפשרת טיפול טבעי בשיטת פוטותרפיה. מעבר לקרינת השמש שלא מועברת במוצרים האלו, אין למוצרים האלה שום סגולה קוסמטית או רפואית שאי אפשר למצוא בנתרן כלורי שאת שמה על הצ'יפס שלך.

MyTaoWay

New member
../images/Emo45.gif

בעיניין המילה ''משפילה'' לא מסכימה. אבל בהחלט לא הייתי נוסעת לעבוד בעגלות וכאלו אחרי התואר... אבל אם כבר, אז לסיים תואר ולעבוד לחו''ל במקצוע שלמדתי...

למעלה