שאלה

מילאן

New member
שאלה

שלום, היום עשיתי במכון שכיבות בטן בצורה הבאה- רגליים ישרות, ובידיי החזקתי פלטת משקולת בת 4.5 ק"ג אותה הנחתי מאחורי ראשי, ואז הרמתי את ראשי בעזרת הבטן לכיוון קדימה בדומה לתרגיל הזה http://www.exrx.net/WeightExercises/RectusAbdominis/WtCrunch.html המדריך בחדר כושר, אמר לי שהתרגיל נורא, שאני הורס את חוליות הצוואר והוא מאוד מקווה שלא לימדו אותי פה לעשות תרגיל זה. האם התרגיל באמת כל כך נורא? אם הייתי עושה את זה בלי המשקולת עדיין הוא היה תרגיל לא טוב? תודה.

oridoron77

New member
לא מדוייק

השאלה הנשאלת היא, האם בזמן העלייה משכת עם הידיים את הצוואר, או שהבטן היא זו שלבדה העלתה אותך (כלומר הידיים רק תמכון בצוואר)? אם הידיים אכן משכו, אז ישנה בעייתיות מסויימת בהקשר לכוח גזירתי על חוליות הצוואר, אם רק תמכת, אז זה בסדר גמור. אורי

הר ניר29

New member
הרעיון כפי שברור

לך, הוא להוסיף התנגדות.... השאלה נכונה היא, האם אין דרכים אחרות, ויתכן טובות יותר להוסיף התנגדות??? כמובן שיש

הר ניר29

New member
כפי שנאמר...

אין דרכים טובות ורעות... יש מה שאני רוצה להשיג ומהן הדרכים המתאימות להשגת המטרה. זה תלוי: 1. באמצעים העומדים לרשותי. 2. ביכולות האישיות לביצוע. 3. בהקשרים בריאותיים שדורשים התייחסות. ביצוע עליות משכיבה לישיבה או ניתוק שכמות וכול שאר הווריאציות נושאות סיכון כזה או אחר. האם יש לך איש מקצוע שיכול להסביר לך בפועל מהו ביצוע נכון?

תרגילים נכונים / לא נכונים

אינני מכיר תרגילים "נוראים", או תרגילים "שהורסים חוליות". אני כן מכיר (ודי הרבה) ביצועים "נוראים" של תרגילים - כלומר ניתן לבצע כל תרגיל בהנחה שהוא מותאם למטרה,ליכולת המבצע וכמובן שהוא מבוצע נכון.

למעלה