קיימק KAJMAK
ובכן קיימק (זה למעשה בטורקית, וכנקאה שמשם זה הגיע) זה למעשה השומן שמצטבר על החלב (לא המפוסטר אלא האמיתי) אחרי שמרתיחים אותו. הכפריים ביוגוסלביה מורידים את שכבות השומן האלה ממליחים אותם ואוגרים אחת על השניה וזה הופך למאין חמאה, אבל הרבה הרבה יותר טעים. למעשה מאכל האלים.זה מאוד מאוד טעים זה כמו שמנת. שטויות, איך אפשר להשוות שמנת לקיימק, אי אפשר. מורחים את זה על לחם ומה זה טעים, אין מילים. השיא זה הפיתה החמה שרק עתה יצאה מהתנור כשמורחים אותה בפנים בשכבה עבה של קיימק. הפיתה זה לא כמו הפיתות שאנחנו מכירים בארץ זה יותר דומה, למי שזוכר, לפיתות היותר עבות שהיו נאפות במאפיות של הלחמים ןהיה עליהם מין פסים וצורות למיניהן.