שאלה

אלסי2

New member
שאלה

איך אפשר להבדיל בין עץ סנדוויץ" לסיבית? הזמנתי ארון והובטח לי עץ סנדוויץ".איך אני יכולה לדעת את ההבדל?

yulevi

New member
הבדלים

אם העץ חשוף ניתן להבחין בסנדביץ תראי את צידי הלוח כפסים פסים בעובי של כ 2 מילימטרים כל פס, ואילו הסיבית היא בנויה משבבי עץ מילימטריים דחוסים,ואני מעריך שזה מצופה פורמאיקה או פורניר במצב כזה הסיבית כבדה לפחות פי 2 מהסנדביץ

אלסי2

New member
תגובה

הבעיה שהעץ לא חשוף. הארון קיר כבר הורכב. יש ציפוי אני לא יודעת אם פורמיקה או פורניר אבל יש ציפוי ואי אפשר לבדוק מה יש מתחת. יש דרך אחרת לבדוק את זה?

זה האיש

New member
כן, יש כמה דרכים..!!-

1- הרחיקי את הארון מהקיר. שם יש חומר דק בעובי כ-4 מ"מ. זה נקרא מזונית גב (צידה הפנימי יכול להיות לבן או בגוונים שונים) היא מחוברת לגב הארון עם מסמרים. הביטי בחתך של הדפנות המאוזנות והמאונכות. האם את רואה שכבות עץ או פירורי נסורת.. הראשון- מדובר בסנדוויץ. השני- מדובר בסיבית.. 2- במידה והדלתות גם אמורות להיות מסנדביץ, תורידי את אחת הדלתות, פרקי את אחד הצירים מהדלת, והביטי בקדח. אם תראי שכבות שכבות של עצים בגוונים שונים, מדובר בסנדוויץ. ואם רואים שבבי נסורת, מדובר בסיבית. (אין מניעה שדלתות הארון לא יהיו מסנדביץ. ישנם בשוק חומרים טובים ושיטות צביעה והגנה שונות).. מקווה שהנגר שלך עמד במילתו..

אלסי2

New member
אלסי

זו הסיבה שאני שואלת. כי נוכחנו לדעת שאחר כך הוא לא עמד במילתו. ואני מאוד חוששת שאולי הארון לא סנדווי.ץ" למרות המחיר ששילמנו. אולי שכחתי לציין הארון הוא ארון קיר ואין אפשרות להזיז אותו, כך שאין לי דרך לבדוק ?

זה האיש

New member
דרך אחרונה לבדיקה..!

קחי מקדח 10 מ"מ וקידחי באחת הדפנות בעומק הארון (היכן שזה לא יראה..) לאחר הקדיחה (מצד לצד) הביטי בחור, אם את רואה שכבות של עצים, מדובר בסנדביץ, ואם שבבי נסורת - מדובר בסיבית. נחזור להסכם שיש לך עם הנגר. האם יש לך הסכם בכתב על המפרט..?.. ומצויין בו בוודאות כי על הארון להיות בנוי מסנדביץ..?

zvika f

New member
בדיקה

למה לקדוח? כבר הצעת לה לפרק את אחד הצירים מתושבתו.זהו רעיון מצוין. אפשר לפרק את אחת הידיות(במדה וקימות) ולהביט בקדח הקים

זה האיש

New member
במידה והדלתות אינן מסנדביץ, דבר בהחלט יתכן..-

אז לא נותרה כל דרך אחרת לבדוק את העניין, רק קדיחה במקום מוסתר מעיין..ואחר כך ניתן לכסות את הקדח בפלסטר יפה..

אלסי2

New member
אלסי

כתוב שהוא אמור לספק לי ארון אבל לא כתוב סנדוויץ. הבעיה היא שהוא עשה אצלנו גם עבודות שיפוצים וגילינו אח"כ שהאדם רמאי. אבל זה היה אחרי הארון. לכן אני רוצה להיות בטוחה שאכן הארון סנדוויץ כי אם לא אני תובעת אותו אבל אני חייבת להיות בטחה.

zvika f

New member
אני לא עו"ד אבל.....

כתבת "כתוב שהוא אמור לספק לי ארון אבל לא כתוב סנדוויץ". על מה בדיוק את רוצה לתבוע אותו?

אלסי2

New member
אלסי

שאני ביקשתי ארון סנדוויץ". אם אני אגלה שזה לא אז ברור שאתבע אותו. אבל אני צריכה להיות בטוחה. בדלת שהוא תיקן הוא הביא לי עץ שנראה כאילו מצאו ברחוב. לכן אני חוששת שהסנדוויץ המובטח לא סנדוויץ

yulevi

New member
אם את שוקלת תביעה

זה לא המקום ,עליך לפנות לנגר מוסמך ושיכתוב לך מסמך מתאים,מאחר ובהתכתבות לא תקבלי תשובה חותכת.ומה את חושבת שבסנדביץ' אין רמאויות יש מספר רמות לסנדביץ' ואחרי שמצפים אותו לא ניתן להבחין כמעט בהבדלי הרמות והאיכות

אלסי2

New member
אלסי

עכשיו גילית לי דבר חדש. לא ידעתי שיש כמה רמות לסנדוויץ. אני משערת שרובנו לא יודעים זאת.אז אני באמת אקבל את עצתך לנגר מוסמך. תודה.

yulevi

New member
תמונות להמחשה

צילמתי מספר תמונות כדי שתוכלי להבין ולהבחין דוגמא למבנה הסנדביץ יחידת מגרות שבניתי בשנת 82 ועדיין זה חי וקיים

yulevi

New member
../images/Emo8.gif../images/Emo21.gif באריזה

לוח סנדביץ ברמה ירודה שצופה בפורמאיקה,ניתן להבחין בשכבות שיש חלל ביניהן וההדבקה לא צמודה,לוחות כאלה מצפים בחומרי ציפוי שונים מדביקים קנטים והלקוח אינו יכול להבחין

yulevi

New member
איכותי יותר

ההדבקה צמודה השכבות דבוקות מעץ איכותי יותר, כל זה לפני ציפוי, ויש איכותי יותר אך לא היתה לי אפשרות לצלם אני מקווה שכעת תהיה לך תמונה ברורה יותר

למעלה