שאלה

מוזי22

New member
שאלה

למה פוסלים את המכה החינוכית? במקורת שלנו כתוב :"חוסך שבטו שונא בנו" ואני שואלת למה פוסלים את המכה החינוכית?

יש דבר כזה מכה חינוכית?

אני לא בעד המכה החינוכית! ולא בעד מכות בכלל יש עוד אלף דרכים הלהבהיר את סלידתינו ממעשיהם של ילדינו מלבד הנחתת המכה ורק ממשום שילדך עדיין צעיר בגילו ,זה לא אומר שיש לך את הזכות להעניש אותו בעונש פיזי תאר לעצמך שבכל פעם שתשאיר כלים בכיור, אשתך שמאוכזבת ממעשיך תסתור לך או אפילו רק תתן לך מכה כואבת על היד האם המכה הכואבת היתה משכנעת אותך להתנהגות טובה ומרצה לדעתי הדבר גורם לתוצאה הפוכה אני בעד כבוד לילדינו ואת מורת רוחינו ממעשיהם נבטא בדרכים אחרות יצירתיות

"חוסך שבטו שונא בנו ואוהבו שחרו מוסר"

שלום רב, האם מכה מחנכת? או מאלפת? למי כואבת המכה? מה אנחנו מלמדים באמצעות מכות? שאלימות זה פתרון לבעיות. " חוסך שבטו שונא בנו ואוהבו שחרו מוסר" על פי הפסוק,מי הוא זה שבאמת אוהב את בנו?- זה ששחרו מוסר( לשחר =להקדים,מוסר= מוסרות ,חבלים ) אוהב זה שמציב גבול. ומי הוא זה ששונא את בנו ?- זה שלא מפעיל את סמכותו כהורה( חוסך =מונע, שבט= שרביט של מלך כביטוי של סמכות). זה שלא מציב גבולות ומשאיר את הילד להתמודד לבדו ללא הגנת הגבול, עם הכאוס של הקיום -הוא זה ששונא את בנו. שלא ממלא את תפקידו כהורה. ללמדנו, שהחינוך השלם מכיל בתוכו שני אלמנטים שלא ניתן להפריד ביניהם- גבול ואהבה .המחנך מציג גבולות שבאים מאהבה ועם אהבה. אשמח להמשיך ולשמוע את דעתך/כם בסוגיה , עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר.

מכה..

בעייני התשובה למדוע לשלול את המכה כפתרון זה משום שבאלימות לא פותרים אלימות. זה כמו לצעוק על ילד שאת לא מרשה שיצעקו בבית שלך... כי זה פשוט מאוד מסר כפול. ברמת העיקרון, מכה חינוכית אם אני זוכרת נכון לפי היהדות מיועדת לא דוקא כדי לחנך אלא כענישה. לי קשה להתחבר לזה מכיון שאני לא מוצאת תועלת בעונש שהילד לא יכול להפיק ממנו משהו. אבל זו גישה. ובאופן כללי היהדות טוענת שילד בגיל הרך לא נכון לתת לו מכה גם אם קטנה כי כמו שאומרים גיל רך זה באמת ככה. נפש הילד רכה מידי בשביל לספוג מכה גם אם קטנה.

למעלה