הנדסה גנטית
מבלי להיכנס לפרטים קטנים הנדסה גנטית היא תהליך של שינוי הקוד הגנטי(DNA) על ידי החדרת גן זר אל רצף ה-DNA של האורגניזם המסוים,בתעשיית המזון משתמשים בהנדסה גנטית בעיקר על מנת לצמצם עלויות על ידי הגדלת התפוקה. יש להבדיל בין "הנדסה גנטית" ל"השבחה גנטית". תופעות אפשריות של מאכלים מהונדסים גנטית: סבירות לכמות גבוהה יותר של טוקסינים. כמות גבוהה יותר של אלרגנים. ערך תזונתי נמוך יותר. בקטריות שחסינות לאנטיביוטיקה. כמו כן ישנם מקרים מסוכנים בהם יש שימוש בהנדסה גנטית כמו:הורדת חומצת האמינו טריפטופאן מהמדפים לאחר שנמצא כי גרמה למחלה חמורה הנקראת EMS-אחת האפשרויות לתופעה הינה הנדסה גנטית,הורמון הגדילה הסינטטי(RBGH) שנמצא במוצרי החלב וכו´.