שאלה.

devotchka

New member
שאלה.

יש מן משק אורגני בישראל....נראה לי קוראים לו משק צוריאל..אז רציתי לשאול אם העובדה שהוא אורגני אומרת שהם גם לא מתעללים בבעלי החיים שברשותם או שזה אומר רק שהם לא מאכילים אותם בכימיקלים והורמונים שונים...?

Eclipsed 0

New member
משק צוריאל הוא משק אורגני ?

אני יודעת שהם מגדלים עיזים לחלב, ומכינים מוצרי סויה למיניהם, כמו משקה ("חלב") או יוגורט. לא ידוע לי אם זה אכן משק אורגני.

tookmy

New member
ובעניין הסויה שלהם

פעם התקשרתי לשאול אותם אם הסויה שלהם מהונדסת גנטית. עד היום לא שמעתי מהם בחזרה, אז עברתי לקנות חלב סויה שמצוין עליו שהוא ללא הנדסה גנטית ואורגני.

InvisibIe

New member
את יכולה בבקשה להסביר לי

מה הבעייה בסויה מהונדסת גנטית? פשוט זו לא הפעם הראשונה שאני שומעת מאנשים שזה לא טוב, והייתי רוצה לדעת למה. בכל מקרה, אני קונה צוריאל כי הם הכי זולים...

gilgalad

New member
הבעיה היחיה שאני רואה זה

שלא יודעים מה ההשלכות האקולוגיות של צמחים כאלה. הם עמידים לכל מיני דברים ואם הם יעברו הכלאה עם צמחי בר יהיה צורך ביותר קוטלי עשבים ממה שתיכננו וזה פשוט להרעיל את האדמה והטבע. מבחינה בריאותית,אם יש סיכונים (ולא ידוע לי על כאלה) הם זניחים.

דורון ק

New member
הנדסה גנטית

מבלי להיכנס לפרטים קטנים הנדסה גנטית היא תהליך של שינוי הקוד הגנטי(DNA) על ידי החדרת גן זר אל רצף ה-DNA של האורגניזם המסוים,בתעשיית המזון משתמשים בהנדסה גנטית בעיקר על מנת לצמצם עלויות על ידי הגדלת התפוקה. יש להבדיל בין "הנדסה גנטית" ל"השבחה גנטית". תופעות אפשריות של מאכלים מהונדסים גנטית: סבירות לכמות גבוהה יותר של טוקסינים. כמות גבוהה יותר של אלרגנים. ערך תזונתי נמוך יותר. בקטריות שחסינות לאנטיביוטיקה. כמו כן ישנם מקרים מסוכנים בהם יש שימוש בהנדסה גנטית כמו:הורדת חומצת האמינו טריפטופאן מהמדפים לאחר שנמצא כי גרמה למחלה חמורה הנקראת EMS-אחת האפשרויות לתופעה הינה הנדסה גנטית,הורמון הגדילה הסינטטי(RBGH) שנמצא במוצרי החלב וכו´.

tookmy

New member
הבעיה בהנדסה גנטית היא

שלא ממש יודעים איזה תופעות לוואי עלולות להיות לזה. בארץ, לצערי, אין חובת סימון על מוצרים שעברו הנדסה גנטית. כעיקרון, זה עלול להיות אפילו מסוכן. המקרה הידוע לי הוא שבספרד שיווקו שמן סויה שהונדס גנטית עם אגוזי ברזיל. הכל נפלא רק שיש אנשים שאלרגים לאגוזי ברזיל, וככה מתו להם כמה מאות אנשים שבכלל לא ידעו שבשמן שלהם יש גנים של אגוזי ברזיל... להנדסה גנטית יש גם השפעות גלובליות מרחיקות לכת (אני מציעה לך לקרוא על הקפה של סטארבאקס באתר של בדידות). בעיקרון הבעיה שלי היא שהמוצרים לא מסומנים ובעצם לא נותנים לציבור בחירה. תאר לך שלא היו כותבים מה מכיל המזון הארוז שאתה קונה והיית צריך לנחש אם הוא צמוני או לא, למשל....

למעלה