שאלה

שאלה

האם לדעתיכם מותר למשתמטים להירתם למבצע להחזרת החייל גלעד שליט? (ואני לא מדברת על אלה שלא שירתו מסיבה רפואית, אלא מסרבנות או מסיבות אידיאולוגיות) כי נראה לי שבכך שהם בחרו את הדרך הקלה, אז אין להם שום אפשרות להביע את דעתם על מה שקורה בצבא, מאחר ואת הבחירה שלהם הם כבר עשו כשהם בחרו לא לשרת בצה"ל. מה אתם חושבים?

Ronit FL

New member
אני לא רואה את הקשר.

גלעד שליט ורון ארד והנעדרים כולם הם חלק מאיתנו. הנושא סביבם כבר מזמן חצה את גבולות הצבא והפך לנושא פוליטי, לצערי. ובלי קשר באיזה קטגוריה הם נמצאים, אי אפשר למדר את מי שבוחר לתמוך בהחזרת גלעד שליט כאילו הם לא חלק מאיתנו, כי הם כן, רק שדעתם הפוליטית/צבאית שונה. ואני שואלת, מתי נפסיק למדר אנשים שדעתם שונה? האם קבלת השונה היא כה קשה? כה נוראה? כל ישראל אחים גם כשדעותינו חלוקות.

אני פשוט נתקלתי בהודעה

'הצטרפו היום לצבא להחזרת גלעד' וזה ישר צף לי למוח. איך אנשים שסירבו במודע לשרת בצבא של צה"ל, ומתוך אידיאולוגיה וכוונה מראש, יכולים להצטרף לצבא של גלעד? הרי לצבא המקורי הם לא הצטרפו. ואני לא חושבת שזה עניין של לקבל את השונה או עניין של דעה פוליטית. אם הצבא הוא גוף ולא לקחת חלק ממנו, אז מה לך ולמה שקורה בו? אני לא רואה את זה כמוך. לפי דעתי, אפשר ורצוי לתת במה רק למי שהיה שם ויודע במה זה כרוך.

בכלל לא מסכימה איתך

הצבא של גלעד זה רק ביטוי, יש אנשים שאכפת להם מגלעד שליט כאדם וכישראלי. אני לא רואה בשירות צבאי ערך עליון, ונמאס כבר מהדיקטטורה של הרוב הצדיק.

אני לא רואה בזה דיקטטורה

אתה רוצה זכויות? תדאג למלא גם את החובות שלך.

Ronit FL

New member
אז את שופטת קבוצה קטנה

של מה שמכונה 'משתמטים' בעוד יש עוד קבוצה ענקית של משתמטים במכוון שמנצלים כל פירור ועוד מהמדינה ואפילו לא מעניין אותם מגלעד שליט. את יודעת, מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית. מותר לאנשים לא להיות לא שייכים למיין סטרים. מותר להיות שונה ומותר לחשוב אחרת. אפשר לתרום באלף ואחת דרכים. צבא הוא רק חלק. חלק חשוב ביותר, אבל יש מקום גם למי שחושב אחרת. אגב, בקליפ של צבא החברים של גלעד יש לא מעט מאלו שלא עשו צבא. דבר זה יכול להעיד שצבא החברים של גלעד מונה את כל מי שכואב את העדרו של גלעד.

Ronit FL

New member
תושב יקר,

לפעמים יוצאים מהקווים וזה בסדר. תשתחרר, יקירי.

פנומן 72

New member
זה לא קשור. ואם זה היה פנומן - הוא היה נחסם

עכשיו יבואו המנהלים ויגידו שאני טועה.

wranger

New member
אתה טועה

וכרגיל, אני לא מבין מתי אתה בודק את חוש ההומור שלי ומתי לא.

פנומן 72

New member
כצפוי

כשאני כתבתי משהו מחוץ לשרשור שלו - נמחקתי ונחסמתי. כשכתבתי נושא שלא קשור לפורום - ככל הזכור לי השרשור נמחק. בקיצור, אם התמימות היתה דולר - אתה היית החוב הלאומי של ארה"ב.

wranger

New member
יו, זה מלא כסף!

למרות שזה אולי נדמה כך לפעמים, אני לא חוסם על ימין ועל שמאל ללא אבחנה. בהחלט יכול להיות שאם נטע מימי כאן הייתה כותבת פעם נוספת הודעה בנושא שלא קשור לנושא הפורום, היא הייתה מקבלת מסר אזהרה עם הסבר מעמיק יותר על כללי הפורום ובקשה מפורשת שלא לחזור על כך, ויכול גם להיות שאם היא הייתה עוברת על חוקי הפורום שוב ושוב, תוך התעלמות חוזרת מבקשות ואזהרות במסרים - אז היא הייתה נחסמת. כן, זה יכול להיות. אבל זו דרך שאתה עשית, לא היא.

כי לפעמים יוצאים מהקווים

wranger

New member
נטע, רונית, תושב -

אני נאלץ להסכים עם תושב חוץ במקרה הזה. עם כל הכבוד לגלעד שליט ונושא הצבא, השתמטות וכו' - פורום הבלוגיה הוא לא המקום לנהל את הדיון הזה. אתן מוזמנות להמשיך את הדיון במסרים, להמשיך אותו בפורום גלעד שליט או בפורום אחר לבחירתכן, או לכתוב רשומות בבלוגים שלכן ולהביא קישורים בשרשור הייעודי. אבל במקרה הזה, לצערי, אבקש לא לצאת מהקווים.

למעלה